Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Φωτιά στην Αττική: Συγκλονιστική μαρτυρία γυναίκας που έζησε και την τραγωδία στο Μάτι

«Ευτυχώς δε θρηνήσαμε θύματα»

7 Αυγούστου 2021 20:43
Φωτιά στην Αττική: Συγκλονιστική μαρτυρία γυναίκας που έζησε και την τραγωδία στο Μάτι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την απόγνωσή της δεν μπορεί να κρύψει μιλώντας στην κάμερα του OPEN μια κάτοικος των Θρακομακεδόνων η οποία είδε το σπίτι της να καίγεται στις φωτιές που έκαψαν την Αττική. Όπως η ίδια μάλιστα περιγράφει, έζησε και τις εφιαλτικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν πριν από 3 χρόνια στο Μάτι.

«Λυπάμαι για όλη την καταστροφή. Κάηκε το σπίτι μας, ο τόπος μας, γεννηθήκαμε εδώ», τονίζει. Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε ανθρώπους. Έζησα στο Μάτι και είδα με τα μάτια μου όσα έγιναν εκεί. Ό,τι και να πούμε είναι λίγο, αλλά η καταστροφή είναι πολύ μεγάλη. Για τη φύση και όλους μας», συμπληρώνει.

Πετρούπολη: Προσαγωγή υπόπτου για εμπρησμό - Είχε συλληφθεί ξανά

Ένας άνδρας ελληνικής υπηκοότητας 47 ετών προσήχθη στην Ασφάλεια και εξετάζεται για εμπρησμό στο Άλσος Πετρούπολης.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, στις 17:25 πολίτες κάλεσαν την Άμεση Δράση για εμπρησμό στο παραπάνω σημείο.

Επί τόπου έσπευσε περιπολικό και οι πολίτες ενημέρωσαν τους αστυνομικούς ότι ένας άνδρας, για τον οποίο έδωσαν λεπτομερή χαρακτηριστικά, απομακρύνθηκε από σημείο του άλσους όπου αμέσως μετά εκδηλώθηκε πυρκαγιά.

Πετρούπολη εμπρησμός

Έπειτα από αναζητήσεις, οι αστυνομικοί εντόπισαν και προσήγαγαν τον 47χρονο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένας αναπτήρας.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, την ίδια ώρα είχαν γίνει κλήσεις στο Κέντρο Επιχειρήσεων για φωτιές σε 5 κάδους απορριμμάτων στο παραπάνω σημείο, οι οποίες σβήστηκαν αμέσως.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο 47χρονος είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για εμπρησμό.

Φωτιά στην Αττική: Δίωξη για εμπρησμό στο Κρυονέρι σε βάρος 43χρονου

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε βάρος του 43χρονου, ο οποίος συνελήφθη χθες το πρωί ως υπαίτιος εμπρησμού δασικής έκτασης στην περιοχή Μαντρί στο Κρυονέρι Αττικής.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για το αδίκημα της πρόκληση πυρκαγιάς σε δάσος από πρόθεση με εξάπλωση της φωτιάς σε μεγάλη έκταση, από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση, αδίκημα που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος.

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζει κατηγορίες και σε βαθμό πλημμελήματος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και κατοχή βεγγαλικών.

φωτιά κρυονέρι εμπρησμός

Σύμφωνα με την αστυνομία, εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας εντόπισαν τον 43χρονο να κινείται με δίκυκλο σε δύσβατο σημείο της περιοχής Μαντρί στο Κρυονέρι. Κατά την παραμονή του στο σημείο, εκδηλώθηκε νέα εστία πυρκαγιάς, η οποία δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί από τις επικρατούσες συνθήκες ανέμων. Οι εθελοντές ειδοποίησαν τους αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., οι οποίοι τον συνέλαβαν και στη συνέχεια από την έρευνα που ακολούθησε διεφάνη εμπλοκή του 43χρονου σε ακόμα δύο αναζωπυρώσεις στο νεκροταφείο Κρυονερίου και στο ρέμα στην περιοχή Μαντρί.

Φωτιά στην Αττική: Πυροσβέστης «παίρνει σηκωτό» ιδιοκτήτη μάντρας αυτοκινήτων που τυλίγεται στις φλόγες

Μάχη μέχρι να σώσει τη ζωή του πολίτη που κοιτούσε με δάκρυα στα μάτια την επιχείρησή του να τυλίγεται στις φλόγες έδωσε ένας πυροσβέστης. Μέσα στον πύρινο εφιάλτη που ζει για τέταρτη ημέρα η Αττική, υπάρχουν στιγμές όπου η εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις.

Μια από αυτές καταγράφηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος της Μαλακάσας.

Ένας πυροσβέστης, προσπαθεί να μεταπείσει τον ιδιοκτήτη μιας μάνδρας αυτοκινήτων ο οποίος βλέπει ανήμπορος την επιχείρηση του να καίγεται ολοσχερώς.

O ιδιοκτήτης της επιχείρησης βρίσκεται σε απόγνωση καθώς βλέπει την επιχείρηση του να έχει παραδοθεί στις φλόγες.

Ένας πυροσβέστης, που συμμετέχει στην επιχείρηση κατάσβεσης προσπαθεί να τον μεταπείσει. Τελικά «παίρνει σηκωτό» τον επιχειρηματία από το σημείο της φωτιάς, γιατί κινδυνεύουν όλοι να καούν.

Φωτιά στην Αττική: Πυροσβέστης «παίρνει σηκωτό» ιδιοκτήτη μάντρας αυτοκινήτων που τυλίγεται στις φλόγες

Φωτιά στην Αττική: Πυροσβέστης «παίρνει σηκωτό» ιδιοκτήτη μάντρας αυτοκινήτων που τυλίγεται στις φλόγες

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share