Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κρήτη: Νέο θύμα από τον καύσωνα - 4 οι νεκροί από θερμοπληξία

Τραγικός επίλογος για τη γυναίκα

7 Αυγούστου 2021 19:03
Κρήτη: Νέο θύμα από τον καύσωνα - 4 οι νεκροί από θερμοπληξία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

H Κρήτη μετρά κι άλλο θύμα από τον καύσωνα καθώς μία γυναίκα άφησε σήμερα, Σάββατο 7 Αυγούστου, την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, πρόκειται για μία γυναίκα 84 ετών που νοσηλευόταν στην Εντατική. «Η 84χρονη γυναίκα έφτασε με συμπτώματα θερμοπληξίας χθες το βράδυ στο νοσοκομείο. Όταν έφτασε υπέστη ανακοπή. Οι γιατροί έδωσαν μία πραγματική μάχη και κατάφεραν να την επαναφέρουν στην ζωή. Την διασωλήνωσαν και την μετέφεραν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Δυστυχώς, σήμερα το πρωί κατέληξε», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, ο διοικητής του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, Μ. Ανδρεαδάκης.

Κρήτη θύμα καύσωνα

Τέσσερις νεκροί από θερμοπληξία στην Κρήτη

Η 84χρονη αποτελεί το τέταρτο θύμα του καύσωνα στην Κρήτη καθώς μέχρι και χθες είχαν χάσει τη ζωή τους τρία άτομα.

«Τρεις ακόμα ηλικιωμένοι κατέληξαν μετά από θερμοπληξία με τον πρώτο να αφήνει την τελευταία του πνοή προχθές το βράδυ και δύο ηλικιωμένους να χάνουν την ζωή τους χθες», τόνισε σχετικά ο κ. Ανδρεαδάκης ενώ παράλληλα υπογράμμισε πως καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας τα ΤΕΠ του νοσοκομείο δέχονταν περιστατικά θερμοπληξίας.

«Πρωτόγνωρες είναι οι καταστάσεις που βιώσαμε. Χθες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας έρχονταν περιστατικά θερμοπληξίας. Βέβαια σε αρκετές περιοχές το θερμόμετρο έδειχνε πάνω από 43 βαθμούς Κελσίου. Ευτυχώς, σήμερα τα πράγματα είναι καλύτερα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρεαδάκης.

Δυστυχώς! Πρώτος νεκρός από την πυρκαγιά στην Αττική!

Έχασε την μάχη με την ζωή ένας πυροσβέστης που τραυματίστηκε σε τροχαίο στην φωτιά στην Ιπποκράτειο Πολιτεία!

Η φωτιά στην Αττική μαίνεται ανεξέλεγκτη. Οι φλόγες καταπίνουν στο διάβα τους ό,τι βρουν μπροστά τους σε Αφίδνες, Κρυονέρι, Ιπποκράτειο Πολιτεία. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του.

Κάτοικος της Ιπποκρατείου Πολιτείας, που είχε διακομιστεί σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο ΚΑΤ, εξέπνευσε. Φέρεται να τραυματίστηκε στο κεφάλι, ως συνέπεια ατυχήματος.

Υπενθυμίζεται ότι εντολή εκκένωσης έχει δοθεί από χθες σε Δροσοπηγή, Αφίδνες, Κρυονέρι, Ιπποκράτειο Πολιτεία, Πολυδένδρι, Καπανδρίτι. Ωστόσο, κάποιοι κάτοικοι προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες τους και ό,τι μπορούν από το δασικό πλούτο των περιοχών αυτών.

Σε πύρινο κλοιό η Αττική: Εκκενώνονται Πολυδένδρι, Καπανδρίτι και Μαλακάσα - Νέο μήνυμα του 112

Νέο μήνυμα, μέσω 112, για εκκένωση και πάλι του Καπανδριτίου και του Πολυδενδρίου εστάλη πριν από λίγη ώρα από την Πολιτική Προστασία λόγω των διαστάσεων που παίρνει η πυρκαγιά, η οποία έχει περάσει από τη νύχτα την Εθνική Οδό στο ύψος των Αφιδνών και κατευθύνεται προς Καπανδρίτι.

Στο μήνυμα αναφέρεται: «αν βρίσκεται στο Πολυδένδρι ή Καπανδρίτι εκκενώστε τώρα προς Βαρνάβα-Νέα Μάκρη από επαρχιακή οδό Μαραθώνος-Καπανδριτίου».

undefined

Εκκενώνεται και η Μαλακάσα καθώς η πυρκαγιά που μαίνεται στην περιοχή έχει πάρει εξαιρετικά επικίνδυνες διαστάσεις.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, αυτήν την ώρα στην Αττική επιχειρούν συνολικά 450 πυροσβέστες με 40 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 150 οχήματα, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ, ενώ από τις 6:00 κάνουν ρίψεις από αέρος 3 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη.

Συνδρομή παρέχουν οι 40 πυροσβέστες από την Κύπρο, ο ελληνικός στρατός με πεζοπόρα τμήματα, η ΕΛΑΣ, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ. Ξεκινούν και οι 83 Γάλλοι πυροσβέστες.

Φωτιά στην Εύβοια: Δείτε βίντεο με τις δραματικές διασώσεις πολιτών από πλωτά μέσα

«Χάρη, φεύγεις! Υπάρχουν πάνω από 100 εγκλωβισμένοι!», είναι τα λόγια του λιμενάρχη Σκοπέλου στον επιχειρηματία και ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου στη Γλωσσά Σκοπέλου, Χάρη Καραμεσίνη.

Χθες, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ειδοποιήθηκε από τις Αρχές να σπεύσει άμεσα σε βοήθεια με το φουσκωτό του σκάφος και να μεταβεί από Σκόπελο στην Αγία Άννα για να συνδράμει στον απεγκλωβισμό εκατοντάδων ανθρώπων την ώρα που η φωτιά μενόταν στην Εύβοια.

Όπως θα δείτε στα βίντεο που τράβηξε ο ξενοδόχος κι έστειλε στο protothema.gr, η πύρινη λαίλαπα, έχει φτάσει πολύ κοντά στην παραλία της Αγίας Αννας και σαρώνει ό,τι συναντά στο πέρασμα της.

Οι δυνατοί άνεμοι δυσχεραίνουν την προσπάθεια των ιδιωτικών ταχύπλοων να προσεγγίσουν την ακτή.

Ο κόσμος που έχει εγκλωβιστεί στο σημείο, αρκετοί δε βρίσκονται μέσα στο νερό, κουνάνε τα χέρια τους και φωνάζουν για να εντοπιστούν. «Δημήτρη φώναξε μια πάνω, αν ακούγονται», λέει ο Χάρης Καραμεσινης στον συγκυβερνήτη του σκάφους, ο οποίος τρέχει στη πλώρη, αναζητώντας για εγκλωβισμένους μέσα στο σκοτάδι.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share