Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Φωτιά - Ηλεία: Επτά άτομα μεταφέρθηκαν στο κέντρο Υγείας της Αρχαίας Ολυμπίας

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες

7 Αυγούστου 2021 17:10
Φωτιά - Ηλεία: Επτά άτομα μεταφέρθηκαν στο κέντρο Υγείας της Αρχαίας Ολυμπίας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες των Πυροσβεστών στην Ηλεία. Ο πυκνός καπνός που πνέει στην περιοχή δημιουργεί αναπνευστικά προβλήματα τόσο στους πυροσβέστες όσο και στους κατοίκους.

Όπως μετέδωσε πριν λίγη ώρα ο ΣΚΑΪ, επτά άτομα μεταφέρθηκαν στο κέντρο Υγείας της Αρχαίας Ολυμπίας με ήπια αναπνευστικά προβλήματα.Φωτιές στην Ελλάδα: Στο νοσοκομείο ένας πυροσβέστης στη Χαλκίδα - Με αναπνευστικά προβλήματα μία ηλικιωμένη στους Μολάους

Μεγάλο το πύρινο μέτωπο στη Νεμούτα

Συνεχίζει να καίει η φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία με το πύρινο μέτωπο στη Νεμούτα να είναι μεγάλο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το patrisnews.gr αυτή την ώρα υπάρχει αναζωπύρωση στο μέτωπο της Νεμούτας, στην Αρχαία Ολυμπία.

Πολύ δύσκολη παραμένει η κατάσταση στη Νεμούτα, καθώς η φωτιά έχει φτάσει μέσα στο χωριό και καίει σπίτια και περιουσίες, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για εγκλωβισμένους.

Φωτιές στην Ελλάδα: Στο νοσοκομείο ένας πυροσβέστης στη Χαλκίδα - Με αναπνευστικά προβλήματα μία ηλικιωμένη στους Μολάους

Φωτιές στην Ελλάδα: Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές στις περιοχές όπου πλήττονται από τις πυρκαγιές, παρέχοντας βοήθεια σε όσους αντιμετωπίζουν τραυματισμούς ή αναπνευστικά προβλήματα. Στην Εύβοια, ένας πυροσβέστης νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας μετά από πτώση με μοτοσυκλέτα. Ο πυροσβέστης υπέστη κατάγματα στην κλείδα και στα πλευρά και ελαφρά κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Η κατάστασή του, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν εμπνέει ανησυχία.

Στο Μαντούδι, που έχει εκκενωθεί, δύο γιατροί του Κέντρου Υγείας παραμένουν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε ασφαλές σημείο, στην περιοχή της πυρκαγιάς, προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, εφόσον χρειαστεί, στους πυροσβέστες που επιχειρούν. Στην Πελοπόννησο, 7 άτομα από την Πολιτική Προστασία προσήλθαν στο Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας με ήπια αναπνευστικά προβλήματα. Τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν.

Επίσης, γιατρός από το Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη μετέβη σε δομή φιλοξενίας στη Σκάλα Λακωνίας, προκειμένου να εξετάσει ηλικιωμένους οι οποίοι εγκατέλειψαν τις εστίες τους, λόγω εκκένωσης. Κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή 1 ηλικιωμένης με καρδιοαναπνευστικά προβλήματα στο Γενικό Νοσοκομείο Μολάων όπου και νοσηλεύεται. Ενώ στην Εύβοια έχουν δώσει εντολή για εκκένωση σε Γαλατσάδες, Καματριάδες και Μηλιές.

Φωτιές στην Ελλάδα

Φωτιά: Άνοιξε η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας

Κανονικά πραγματοποιείται η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, καθώς τέθηκε υπό έλεγχο το μέτωπο στη Μαλακάσα. Τα οχήματα διέρχονται και στα δύο ρεύματα, χωρίς να υπάρχει κάποιος περιορισμός. Επιπλέον, στο μετωπικό σταθμό διοδίων Αφιδνών ισχύει αναστολή είσπραξης διοδίων τελών, μέχρι νεωτέρας.

Τέλος, επισημαίνεται ότι η ράμπα εισόδου του Ανισόπεδου Κόμβου (Α/Κ) Μαρκοπούλου, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα, θα παραμείνει κλειστή, λόγω εργασιών που εκτελούνται από τη ΔΕΔΔΗΕ.

άνοιξε εθνική οδός

Φωτιά στην Αττική: Πυροσβέστης «παίρνει σηκωτό» ιδιοκτήτη μάντρας αυτοκινήτων που τυλίγεται στις φλόγες

Μάχη μέχρι να σώσει τη ζωή του πολίτη που κοιτούσε με δάκρυα στα μάτια την επιχείρησή του να τυλίγεται στις φλόγες έδωσε ένας πυροσβέστης. Μέσα στον πύρινο εφιάλτη που ζει για τέταρτη ημέρα η Αττική, υπάρχουν στιγμές όπου η εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις.

Μια από αυτές καταγράφηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος της Μαλακάσας. Ένας πυροσβέστης, προσπαθεί να μεταπείσει τον ιδιοκτήτη μιας μάνδρας αυτοκινήτων ο οποίος βλέπει ανήμπορος την επιχείρηση του να καίγεται ολοσχερώς.

O ιδιοκτήτης της επιχείρησης βρίσκεται σε απόγνωση καθώς βλέπει την επιχείρηση του να έχει παραδοθεί στις φλόγες. Ένας πυροσβέστης, που συμμετέχει στην επιχείρηση κατάσβεσης προσπαθεί να τον μεταπείσει. Τελικά «παίρνει σηκωτό» τον επιχειρηματία από το σημείο της φωτιάς, γιατί κινδυνεύουν όλοι να καούν.

Φωτιά στην Αττική: Πυροσβέστης «παίρνει σηκωτό» ιδιοκτήτη μάντρας αυτοκινήτων που τυλίγεται στις φλόγες

Φωτιά στην Αττική: Πυροσβέστης «παίρνει σηκωτό» ιδιοκτήτη μάντρας αυτοκινήτων που τυλίγεται στις φλόγες

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share