Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Φωτιά στην Ηλεία: Δεν υπάρχει κανένα ενεργό μέτωπο στην περιοχή

Σε επιφυλακή η πυροσβεστική για τυχόν αναζωπυρώσεις

7 Αυγούστου 2021 10:08
Φωτιά στην Ηλεία: Δεν υπάρχει κανένα ενεργό μέτωπο στην περιοχή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φωτιά στην Ηλεία: Θετικά φαίνεται πώς είναι τα νέα που προκύπτουν από την Ηλεία, καθώς δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο ενεργό μέτωπο. Η προσοχή της Πυροσβεστικής παραμένει στην Αρχαία Ολυμπία και τον Πύργο, καθώς υπάρχει κίνδυνος αναζωπυρώσεων λόγω των ισχυρών ανέμων που αναμένονται στην περιοχή και για αυτό υπάρχει νέα εντολή εκκένωσης σε Λούβρο, Άνω Λούβρο και Άσπρα Σπίτια.

Στην προσπάθεια να μην ξεφύγει η κατάσταση έχουν ριχτεί και τρία εναέρια μέσα, δύο ελικόπτερα κι ένα αεροσκάφος, ενώ στην περιοχή βρίσκονται 310 πυροσβέστες με 105 οχήματα και 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το κινητό επιχειρησιακό κέντρο, «Όλυμπος 1», ενώ συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Φωτιά στην Ηλεία: Δεν υπάρχει κανένα ενεργό μέτωπο

Θρίλερ δίχως τέλος στην Αττική: Μάχες με τις φλόγες σε Βαρυμπόμπη, Θρακομακεδόνες και Μαλακάσα! Νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση περιοχών

Άλλη μια δύσκολη μέρα ξημέρωσε στην Αττική, καθώς η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται. Τα κυριότερα μέτωπα εντοπίζονται σε Βαρυμπόμπη, Θρακομακεδόνες και Μαλακάσα.

Τα εναέρια μέσα ξεκίνησαν να επιχειρούν από πολύ νωρίς το πρωί, την ώρα που οι επίγειες δυνάμεις συνέχιζαν ακάματα το δύσκολο έργο της κατάσβεσης. Γύρω στις 6 το πρωί, το 112 έστειλε μήνυμα για εκκένωση των περιοχών Αγία Σκέπη, Αγία Παρασκευή, Καπιτένια, Βρυσάκι, Λόφος Κουρεμένου προς Δροσιά, μέσω λεωφόρου Μαραθώνος.

«Αν βρίσκεστε στις περιοχές Αγία Παρασκευή, Αγία Σκέπη, Καπιτένια, Βρυσάκι, Λόφος Κουρεμένου εκκενώστε τώρα προς Δροσιά μέσω Λεωφόρου Μαραθώνος. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας» αναφέρει συγκεκριμένα το μήνυμα που στάλθηκε στα κινητά των κατοίκων από την Πολιτική Προστασία. Πρόκειται για περιοχές πέριξ της Βαρυμπόμπης.

Η νύχτα ήταν εφιαλτική για τους κατοίκους της Βαρυμπόμπης και των Θρακομακεδόνων, καθώς η μεγάλη φωτιά που κατακαίει από την Πέμπτη, μπήκε στους οικισμούς. Οι πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις αναζωπυρώσεις, σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσουν το πύρινο μέτωπο. Μάλιστα, η φωτιά έφτασε μέχρι την πλατεία της Βαρυμπόμπης, καθώς επίσης και σε σπίτια μέσα στους Θρακομακεδόνες.

🚨ΑΜΕΣΗ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ - ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ 🚨 Σύμφωνα με εντολή της Πολιτικής Προστασίας παρακαλούμε όλοι οι κάτοικοι...

Posted by Δήμος Αχαρνών on Friday, August 6, 2021

Όλη τη νύχτα δημιουργούνταν αντιπυρικές ζώνες, ενώ σημαντικό στοιχείο είναι και η φορά των ανέμων, καθώς και η ισχύς τους. Στόχος είναι να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο η φωτιά, μέχρι να ξεκινήσουν οι έντονοι άνεμοι.

Θρίλερ δίχως τέλος στην Αττική

Το τεράστιο μέτωπο με κατεύθυνση τη Μαλακάσα πέρασε αργά τη νύχτα της Παρασκευής την εθνική οδό Αθηνών Λαμίας, στον κόμβο Μαρκοπούλου, με πορεία προς τον Ωρωπό μέσα από την πυκνή πευκόφυτη έκταση της περιοχής. Εκκενώθηκαν Μαρκόπουλο, Μήλεσι, Μπάφι, Μαυροσουβάλα και Λεβίσι.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες να ανακόψουν την πορεία της, ενώ το έργο τους δυσχεραίνει το δύσβατο της περιοχής.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share