Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Φωτιά στα Άνω Λιόσια: Προς Πετρούπολη κινείται το πύρινο μέτωπο - Εκκενώνεται το κέντρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα

Μάχη να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά

6 Αυγούστου 2021 21:08
Φωτιά στα Άνω Λιόσια: Προς Πετρούπολη κινείται το πύρινο μέτωπο - Εκκενώνεται το κέντρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φωτιά στα Άνω Λιόσια: Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα στα Άνω Λιόσια και σύμφωνα με την Πυροσβεστική κινείται προς την Πετρούπολη, καθώς στην περιοχή έχουν αρχίσει να πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Μέχρι στιγμής δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή, ωστόσο γίνεται μάχη να ελεγχθεί η πυρκαγιά πριν νυχτώσει. Αυτή την ώρα επιχειρούν για την κατάσβεσή της 25 πυροσβέστες με δώδεκα οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Εκκενώνεται η Αμυγδαλέζα για προληπτικούς λόγους

Την προληπτική εκκένωση του Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης στην Αμυγδαλέζα και τη μεταφορά των ατόμων σε δομές της Αττικής, λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή των Αχαρνών, ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία. Την είδηση μετέδωσε νωρίτερα ο τηλεοπτικός σταθμός Open, που επικαλείται απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι ώρες είναι κρίσιμες με τις μεγάλες πυρκαγιές να συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο στην Αττική, στην Εύβοια, στην Πελοπόννησο και σε άλλες περιοχές της χώρας. Οι άνδρες και οι γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος, με τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων και εθελοντών, καλούνται να διαχειριστούν ταυτόχρονα δεκάδες δασικές πυρκαγιές μέσα σε ακραίες και επικίνδυνες συνθήκες που έχει προκαλέσει ο πολυήμερος καύσωνας.

Φωτιά στην Αττική: Εκκενώνονται Θρακομακεδόνες, Σταμάτα, Ροδόπολη και Βαρυμπόμπη

Φωτιά στην Αττική: Ανεξέλεγκτη παραμένει η φωτιά στη βορειοανατολική Αττική. Νέα μέτωπα δημιουργήθηκαν σε Άγιο Στέφανο και Σταμάτα, ενώ μεγάλη εστία εκδηλώθηκα και στο Κρυονέρι. Λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση των Θρακομακεδόνων.

Νωρίτερα, το 112 έστειλε μήνυμα εκκένωσης σε Σταμάτα και Ροδόπολη και αμέσως μετά σε Βαρυμπόμπη, όπου η αναζωπύρωση εντοπίστηκε πάνω από το αεροδρόμιο του Τατοΐου και καταβάλλονται προσπάθειες να μην πάρει μεγάλη έκταση η πυρκαγιά.

Οι πολίτες των οικισμών Ροδόπολης και Σταμάτας κλήθηκαν να εκκενώσουν προς Αθήνα, ενώ οι κάτοικοι της Βαρυμπόμπης προς Αχαρνές. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν τεράστια μάχη για τον περιορισμό της φωτιάς. Πυροσβεστικό ελικόπτερο πραγματοποιεί με μεγάλη ακρίβεια ρίψη νερού σε δασική έκταση στο Άγιο Στέφανο.

Νέα εστία εκδηλώθηκε και στα Πευκόφυτα, όπου οι φλόγες έφτασαν ήδη στα πρώτα σπίτια. Καινούρια εστία δημιουργήθηκε και στο Κρυονέρι, όπου μαύροι καπνοί έχουν σκεπάσει τα πάντα ενώ η περιοχή παραμένει χωρίς νερό και ηλεκτρικό. Η επιχείρηση διεξάγεται σπίτι με σπίτι. Καμένα κτήρια, δέντρα, ζημιές στα πεζοδρόμια. Ωστόσο σοκ προκαλεί και η είδηση ότι νεκρός βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Οι συνεχείς αναζωπυρώσεις σε Αφίδνες, Ιπποκράτειο Πολιτεία και Κρυονέρι έχουν τυλίξει στις φλόγες σπίτια, επιχειρήσεις και αυτοκίνητα. Διακοπές ρεύματος σημειώνονται παντού, ενώ προβλήματα αντιμετωπίζει και η παροχή νερού, με την ΕΥΔΑΠ να καλεί τους καταναλωτές να δείξουν σύνεση στην κατανάλωση.

Οι εικόνες από τα πύρινα μέτωπα είναι δραματικές. Οι φλόγες έχουν φτάσει στον παράδρομο της Εθνικής Οδού, στο ύψος του Αγίου Στεφάνου, τον οποίο έχουν εγκαταλείψει οι κάτοικοι. Όχημα της Πυροσβεστικής πέρασε μέσα από τις φλόγες για να ριχτεί στη μάχη της κατάσβεσης.

Φωτιά στην Αττική: Εκκενώνονται Θρακομακεδόνες, Σταμάτα, Ροδόπολη και Βαρυμπόμπη

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share