Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Φωτιά στην Κρήτη: Κοντά στα σπίτια του οικισμού Γουρνών Τεμένους οι φλόγες

Ζητήθηκε εκκένωση της περιοχής από τους κατοίκους

6 Αυγούστου 2021 20:32
Φωτιά στην Κρήτη: Κοντά στα σπίτια του οικισμού Γουρνών Τεμένους οι φλόγες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέο μέτωπο φωτιάς ξέσπασε αυτή τη φορά στο Ηράκλειο Κρήτης και συγκεκριμένα στην επαρχιακή οδό Ηρακλείου-Μοιρών. Οι φλόγες καίνε αγροτικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις, ωστόσο βρίσκεται κοντά σε κατοικίες, στον οικισμό Γουρνών Τεμένους. Στο σημείο επιχειρούν 50 #πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 15 οχήματα και 2 Ε/Π.

Παράλληλα, κλήθηκε και το πυροσβεστικό ελικόπτερο να πραγματοποιήσει ρίψεις από αέρος, ενώ στη περιοχή επιχειρούν και τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη από την Κύπρο (Ορφέας 1 και Ορφέας 2) τα οποία έχουν μετασταθμεύσει στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου. Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα ζητήθηκε η εκκένωση της περιοχής από τους κατοίκους.

Δείτε βίντεο από το cretalive:

Επίσης, βρίσκεται επί τόπου ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων Κρήτης και ο αντίστοιχος του Ηρακλείου, συντονίζοντας το έργο της κατάσβεσης, το οποίο δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. Η προσπάθεια επικεντρώνεται στο να μην πλησιάσουν οι φλόγες αποθήκη, στην οποία υπάρχουν φυάλες υγραερίου.

Επίσης, κλήθηκαν να επιχειρήσει και δύο ομάδες πεζοπόρου, και ο ΔΕΔΔΗΕ, ενώ στο σημείο βρίσκεται και η αστυνομία.

Φωτιά στην Αττική: Προσήχθη 40χρονος για ύποπτη συμπεριφορά (Video)

Φωτιά στην Αττική: Η αστυνομία προσήγαγε έναν άνδρα το μεσημέρι, ο οποίος φαίνεται πως κινούνταν με ύποπτο τρόπο στην περιοχή όπου μαίνεται η φωτιά που κατακαίει τη βορειοανατολική Αττική. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, στα γραφεία της ασφάλειας ένας 40χρονος υπάλληλος, που προσήχθη για ύποπτη συμπεριφορά στην περιοχή της φωτιάς το πρωί της Παρασκευής, για τον οποίον διεξάγεται έρευνα από τους αστυνομικούς.

Καταγγελίες πολιτών για ύποπτες κινήσεις του 40χρονου

Εμφανίστηκε ως εθελοντής που ήθελε να βοηθήσει στη φωτιά, ωστόσο υπάρχουν καταγγελίες ανθρώπων ότι η στάση του και η συμπεριφορά του και η παρουσία του στην περιοχή ήταν τουλάχιστον ύποπτη. Δεν είναι ακόμη γνωστό που μπορεί να καταλήξει η έρευνα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share