Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φλέγεται η Ελλάδα! Απίστευτη απεικόνιση της NASA με τις πυρκαγιές

Γεμάτος κόκκινες «βούλες»

6 Αυγούστου 2021 12:39
Φλέγεται η Ελλάδα! Απίστευτη απεικόνιση της NASA με τις πυρκαγιές
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σοκάρει η εικόνα με τα φλεγόμενα μέτωπα στην Ελλάδα, όπως μεταδίδεται σε πραγματικό χρόνο στην υπηρεσία FIRMS (Fire Information for Resource Management System) της NASA.

Πρόκειται για μία ψηφιακή πλατφόρμα, όπου εμφανίζονται όλα τα ενεργά πύρινα μέτωπα στον κόσμο.

Ο χάρτης της Ελλάδας είναι γεμάτος κόκκινες «βούλες», που παραπέμπουν σε χιλιάδες εστίες φωτιάς, που αποτελούν ένδειξη των σοβαρών προβλημάτων που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή.

Στην εφαρμογή διακρίνονται και οι μεγάλες πυρκαγιές που βρίσκονται σ’ εξέλιξη σε Αττική, Εύβοια, Ηλεία, Λακωνία, και άλλες περιοχές της χώρας.

H υπηρεσία FIRMS της αμερικανικής NASA, μεταδίδει ενεργά δεδομένα πυρκαγιών σε πραγματικό χρόνο (NRT) εντός 3 ωρών από την παρακολούθηση δορυφόρου.

Δείτε τη φωτογραφία

Φλέγεται η Ελλάδα! Απίστευτη απεικόνιση της NASA με τις πυρκαγιές

Λίμνη Μπελέτσι: Κάθε χρόνο "μαγνητίζει" επισκέπτες μόλις χιονίζει! Τον φετινό χειμώνα ο παράδεισος θα είναι καμένος

Προεκτάσεις παίρνει η πυρκαγιά στην Αττική, με την Ιπποκράτειο Πολιτεία να έχει εκκενωθεί και η φωτιά να καίει κοντά στη λίμνη Μπελέτσι!

Ένα αξιοθέατο που κάθε χειμώνα που χιονίζει αποτελεί νούμερο ένα προορισμό όλων των Αθηναίων! Μια λίμνη μέσα στο δάσος που μαγεύει!

Η λίμνη Μπελέτσι είναι μία μικρή, τεχνητή λίμνη που δημιουργήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του '70, με δαπάνες των Γεωργίου Νάστου και Αθανασίου Πάντου, για να χρησιμεύσει ως αποθήκη νερού για τα έργα της περιοχής. Το φράγμα που κατασκευάστηκε, συγκράτησε τα νερά μιας πηγής και έτσι δημιουργήθηκε η λίμνη, που πήρε το όνομά της από την κοντινή κορυφή Μπελέτσι, της Πάρνηθας. Βρίσκεται σε υψόμετρο 600 μέτρων, στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, στην περιοχή Αγία Τριάδα.

Έχει μέγιστη διάμετρο 130 μέτρα περίπου και μέγιστο βάθος 9 μέτρα. Έχει εξελιχθεί σε σημαντικό υδροβιότοπο, αλλά και μια υπέροχη βόλτα για τους Αθηναίους, που κάνουν τον κόπο να φύγουν λίγο έξω από την πόλη, ακολουθώντας τη διαδρομή από το Τατόι προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία. Οι τυχεροί μπορούν να δουν εδώ και ελάφια από τον βιότοπο της Πάρνηθας.

Αυτές τις ημέρες, το τοπίο είναι μαγευτικό, με τα νερά, τις πρωινές ώρες, να είναι κατά τόπους παγωμένα και το χιόνι που έχει πέσει, τις προηγούμενες ημέρες, να έχει δώσει ένα, επιπλέον, χρώμα. Οι δρόμοι άνοιξαν και το Σαββατοκύριακο θα είναι άλλη μια ευκαιρία να γνωρίσετε τις όχι και τόσο γνωστές γωνιές της Αττικής.

Δείτε φωτογραφίες από την Λίμνη Μπελέτσι, τόσο χιονισμένη όσο και μη! Μιλάμε για παράδεισο, ο οποίος πλέον θα είναι καμένος...

Λίμνη Μπελέτσι: Κάθε χρόνο

Λίμνη Μπελέτσι: Κάθε χρόνο

Λίμνη Μπελέτσι: Κάθε χρόνο

Λίμνη Μπελέτσι: Κάθε χρόνο

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share