Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πυρκαγιές στην Πελοπόννησο: 20 πολίτες και 4 πυροσβέστες με αναπνευστικά προβλήματα και εγκαύματα

Προβλήματα σε πολίτες σε Ηλεία, Λακωνία και Μεσσηνία

6 Αυγούστου 2021 12:18
Πυρκαγιές στην Πελοπόννησο: 20 πολίτες και 4 πυροσβέστες με αναπνευστικά προβλήματα και εγκαύματα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δέκα πολίτες με ήπια αναπνευστικά προβλήματα και θλαστικά τραύματα και δυο πυροσβέστες με ελαφρά εγκαύματα, έχουν προσέλθει στο Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολύμπιας, συνέπεια της καταστροφικής φωτιάς που καίει από χθες στην ευρύτερη περιοχή.

  • Στο μεταξύ, στο Νοσοκομείο Πύργου διακομίστηκαν 4 ηλικιωμένοι με ήπια αναπνευστικά προβλήματα και παρέμειναν για φιλοξενία μέχρι να προωθηθούν σε ξενώνες της Εκκλησίας.
  • Στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης Λακωνίας προσήλθαν 4 πολίτες με ήπια αναπνευστικά προβλήματα.
  • Στο Κέντρο Υγείας Μελιγαλά Μεσσηνίας παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε 2 πολίτες και 2 πυροσβέστες.

 Πυρκαγιές στην Πελοπόννησο: 20 πολίτες και 4 πυροσβέστες με αναπνευστικά προβλήματα και εγκαύματα

Τεράστιες εκρήξεις: Μάχη με τις φλόγες σε εργοστάσιο στις Αφίδνες

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο στις Αφίδνες, μία περιοχή στην οποία το πρωί της Παρασκευής σημειώθηκαν έντονες αναζωπυρώσεις της πυρκαγιάς η οποία πέρασε μέσω της Εθνικής Οδού και του Κρυονερίου.

Λίγο μετά τις 11:30 σημειώθηκαν ισχυρότατες εκρήξεις στις Αφίδνες σε επιχείρηση αλουμινίου, στον παράδρομο της εθνικής οδού στο ύψος των διοδίων.

Δείτε βίντεο:

Η κατάσταση στο σημείο είναι άκρως επικίνδυνη και σύμφωνα με τις πληροφορίες έχουν απομακρυνθεί και οι πυροσβέστες λόγω κινδύνου από τις εκρήξεις οι οποίες σημειώνονται.

Δείτε βίντεο από τις Αφίδνες

Τα εναέρια μέσα έχουν σηκωθεί αλλά οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν κάνουν ακόμα πιο δύσκολο το έργο τους. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι φλόγες στην Αττική, κατά τη διάρκεια της νύχτας, προκάλεσαν ζημιές σε σπίτια στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Υπάρχει πλέον μόνιμο μέτωπο από την απέναντι πλευρά της Eθνικής Oδού, που καίει κυρίως χαμηλή βλάστηση και λίγα δένδρα, με ισχυρές δυνάμεις να προσπαθούν να την εμποδίσουν να πάρει διαστάσεις και να απειλήσει το Καπανδρίτι.

Σημειώνεται πως πάρα πολύ άσχημα είναι τα πράγματα στις Αφίδνες, όπως είπε ο πρόεδρος της κοινότητας Αφιδνών Ανδρέας Θεοδωρόπουλος σε δηλώσεις του στη δημόσια τηλεόραση. Ο κ. Θεοδωρόπουλος ανέφερε πως η περιοχή διαθέτει ελάχιστα πτητικά μέσα.

Όπως είπε, το μέτωπο εκτείνεται σε απόσταση 6-7 χιλιομέτρων, αλλά δεν είναι ενιαίο με υποσύνολα μετώπων. Υπάρχουν δύο μέτωπα στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, όπου υπάρχει ανάγκη για υδροφόρο και πυροσβεστικό, και υπάρχει αναζωύπρωση στη Δροσοπηγή.

Τεράστιες εκρήξεις: Μάχη με τις φλόγες σε εργοστάσιο στις Αφίδνες

Δήμαρχος Ωρωπού: Ισχυροί άνεμοι και αναζωπυρώσεις στις Αφίδνες

Για πολύ μεγάλες αναζωπυρώσεις της πυρκαγιάς στην περιοχή των Αφιδνών και πολύ ισχυρούς δυτικούς ανέμους, αυτήν την ώρα, έκανε λόγο, στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιώργος Γιασημάκης, ο οποίος βρισκόταν στο Καπανδρίτι. Όπως ανέφερε, βρίσκεται στα 30-40 μέτρα από την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, με φορά προς την Αθήνα καίγοντας δασική έκταση.

«Εδώ που είμαι βλέπω να καίγεται δάσος αλλά είμαι σίγουρος ότι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, που είχαμε μεγάλη αναζωπύρωση και πριν πιάσει τόσο δυνατός αέρας, θα έχουμε προβλήματα άλλα. Τα μέτωπα είναι πολλά, όχι μόνο ένα, έχω μετρήσει τουλάχιστον τέσσερα και κινδυνεύουν και οικισμοί», τόνισε ο κ. Γιασημάκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σε πύρινο κλοιό η Αττική: Εκκενώνονται Πολυδένδρι, Καπανδρίτι και Μαλακάσα - Νέο μήνυμα του 112

Νέο μήνυμα, μέσω 112, για εκκένωση και πάλι του Καπανδριτίου και του Πολυδενδρίου εστάλη πριν από λίγη ώρα από την Πολιτική Προστασία λόγω των διαστάσεων που παίρνει η πυρκαγιά, η οποία έχει περάσει από τη νύχτα την Εθνική Οδό στο ύψος των Αφιδνών και κατευθύνεται προς Καπανδρίτι.

Στο μήνυμα αναφέρεται: «αν βρίσκεται στο Πολυδένδρι ή Καπανδρίτι εκκενώστε τώρα προς Βαρνάβα-Νέα Μάκρη από επαρχιακή οδό Μαραθώνος-Καπανδριτίου».

undefined

Εκκενώνεται και η Μαλακάσα καθώς η πυρκαγιά που μαίνεται στην περιοχή έχει πάρει εξαιρετικά επικίνδυνες διαστάσεις.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, αυτήν την ώρα στην Αττική επιχειρούν συνολικά 450 πυροσβέστες με 40 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 150 οχήματα, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ, ενώ από τις 6:00 κάνουν ρίψεις από αέρος 3 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη.

Συνδρομή παρέχουν οι 40 πυροσβέστες από την Κύπρο, ο ελληνικός στρατός με πεζοπόρα τμήματα, η ΕΛΑΣ, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ. Ξεκινούν και οι 83 Γάλλοι πυροσβέστες.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share