Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μάχη με τις φλόγες σε διπλό μέτωπο και στη Μεσσηνία: Συναγερμός δίπλα στο αεροδρόμιο!

Διπλό μέτωπο σε Βλαχόπουλο και Άνθεια!

5 Αυγούστου 2021 23:47
Μάχη με τις φλόγες σε διπλό μέτωπο και στη Μεσσηνία: Συναγερμός δίπλα στο αεροδρόμιο!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αναζωπύρωση της πυρκαγιάς παρατηρείται την τελευταία ώρα κοντά στο Βλαχόπουλο Μεσσηνίας, ενώ οι φλόγες στην Άνθεια έχουν φτάσει στα πρώτα σπίτια της κοινότητας, που βρίσκεται κοντά στην Αρχαία Θουριά, σε μία περιοχή που βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο και σε σχετικά κοντινή απόσταση από την πόλη της Καλαμάτας.

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στην περιοχή της Άνθειας, σύμφωνα με πληροφορίες, με τον Δήμο Καλαμάτας να έχει θέσει σε επιφυλακή τρία λεωφορεία για την εκκένωση των γύρω οικισμών.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη, Στάθη Αναστασόπουλου, «εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση με τις φωτιές στη Μεσσηνία» αφού, όπως είπε, «αργά το απόγευμα εκδηλώθηκαν δύο νέες φωτιές, στις περιοχές Μουζάκι και Άνθεια».

Σχετικά με τη φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα στη Μέλπεια, ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι «τις μεσημβρινές ώρες το πύρινο μέτωπο κινήθηκε ανατολικά και έφθασε στην κοινότητα Καρνάσι».

Όπως προσέθεσε, «η φωτιά πέρασε μέσα από την κοινότητα, προκαλώντας ζημιές, αλλά ήταν καταλυτική η επέμβαση ενός πυροσβεστικού ελικοπτέρου που πραγματοποιούσε συνεχείς ρίψεις, αφού εφοδιαζόταν πολύ γρήγορα με νερό».

Εκτός του Βλαχόπουλου, εκκενώνονται οι εξής κοινότητες στη Μεσσηνία: Διαβολίτσι, Άνω και Κάτω Μέλπεια, Μοναστηράκι, Βράχος, Άγιοι Θεόδωροι, Παραπούγκι, Καρνάσι και Δεσύλλα.

Καλύτερη είναι πάντως η εικόνα του πύρινου μετώπου από το Διαβολίτσι, καθώς η φωτιά κατευθύνεται στα όρια των νομών Μεσσηνίας και Αρκαδίας.

Οι φλόγες έφτασαν στο χωριό Καρνάσι.

Σύμφωνα με το eleftherionline.gr, ήδη σπίτια έχουν τυλιχτεί στις φλόγες, ενώ οι άνεμοι όπως αναμενόταν από το μετεωρολογικό δελτίο έχουν ενταθεί και καθιστούν πολύ δύσκολο το πυροσβεστικό έργο. Υπάρχει μεγάλη ανησυχία στην περιοχή, διότι παρά τις προσπάθειες εκκένωσης υπάρχουν πληροφορίες για κατοίκους που δεν έχουν απομακρυνθεί.

Ενεργοποιήθηκε το 112 για την εκκένωση σε Άνω - Κάτω Μέλπεια και Διαβολίτσι

Εντολή εκκένωσης μέσω του 112 δόθηκε λίγο μετά τις 3 για χωριά της Μεσσηνίας. Πρόκειται για τα χωριά Διαβολίτσι και Άνω και Κάτω Μέλπεια τα οποία απειλούνται από τη φωτιά που καίει στην περιοχή.

Εντολή εκκένωσης δόθηκε, επίσης, και στον οικισμό Βλαχόπουλο, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στο Διαβολίτσι ή στην Άνω- Κάτω Μέλπεια εκκενώστε τώρα προς Ζευγολατειό ή Κεντρικό. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Στην περιοχή επιχειρούν σύμφωνα με το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής από το βράδυ 28 πυροσβέστες με 11 οχήματα και με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, εθελοντές ενώ από αέρος πραγματοποιεί ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο.

Στο μεταξύ, από χθες το μεσημέρι που εκδηλώθηκε η φωτιά, εκτός από τις κοινότητες Διαβολίτσι και Άνω και Κάτω Μέλπεια, έχουν εκκενωθεί άλλες έξι και συγκεκριμένα οι κοινότητες, Μοναστηράκι, Βράχος, Άγιοι Θεόδωροι, Παραπούγκι, Καρνάσι και Δεσύλλα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share