Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Θεσσαλονίκη: Βρέφος 19 ημερών διασωληνωμένο με κορωνοϊό

Ακόμα μια δυσάρεστη είδηση

5 Αυγούστου 2021 20:55
Θεσσαλονίκη: Βρέφος 19 ημερών διασωληνωμένο με κορωνοϊό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ νεογνών του νοσοκομείου «Ιπποκράτειου» στη Θεσσαλονίκη, με κορωνοϊό νοσηλεύεται ένα βρέφος 19 ημερών.

Μετά την εμφάνιση μάλιστα των συμπτωμάτων στο νεογνό, θετικοί στην COVID-19 διαγνώστηκαν και οι γονείς του.

Η μητέρα του είναι ασυμπτωματική, ωστόσο ο πατέρας του βρέφους νοσηλεύεται σε βαριά κατάσταση στο Παπαγεωργίου, όπως και η γιαγιά του στο Παπανικολάου.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, κανείς τους δεν είχε κάνει το εμβόλιο, καθώς φέρονται να είναι αρνητές.

βρέφος θεσσαλονίκη κορωνοιός

Νέα δήλωση "βόμβα" από τον Δημοσθένη Σαρηγιάννη - "Πρόβλεψη για 5.000 κρούσματα στα τέλη Αυγούστου"

Κορωνοϊός: Σταθερά "οδηγούν" την επιδημία οι ανεμβολίαστοι που μολύνονται με κορωνοϊό. Το τέταρτο κύμα φαίνεται να σταθεροποιείται σε μεγάλο ύψος, γύρω στα 3.000 κρούσματα ημερησίως, ωστόσο στην πλειονότητα τους πρόκειται για άτομα κάθε ηλικίας που δεν έχουν εμβολιαστεί. Πιο συγκεκριμένα στον Ευαγγελισμό, η συντριπτική πλειονότητα των 73 νοσηλευόμενων είναι ανεμβολίαστοι.

Στο ίδιο νοσοκομείο, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού, το 11% των νοσηλευόμενων είναι ηλικίας κάτω των 26 χρόνων. Μάλιστα, ο νεότερος ασθενής είναι 17 χρόνων. Βρισκόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) από την περασμένη Τετάρτη και από χθες νοσηλεύεται σε απλή κλινική Covid-19. Παράλληλα δείτε πότε θα ξεμπερδέψουμε από τον κορωνοϊό.

Χθες εισήχθη 20χρονος ογκολογικός ασθενής με κορωνοϊό

Κατά τη χθεσινή εφημερία, εισήχθη ένας 20χρονος ογκολογικός ασθενής, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, και δυστυχώς κατέληξε μετά την εισαγωγή του. Ο απολογισμός της εφημερίας σε ότι αφορά τα περιστατικά Covid-19 ήταν περισσότερα από 15, με τον έλεγχο να βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη για την επιβεβαίωση όλων.

Οι τελευταίες ημέρες δημιουργούν περαιτέρω πίεση στα εφημερεύοντα νοσοκομεία, διότι πολλοί πολίτες πηγαίνουν στα επείγοντα εμπύρετοι, που όμως είναι και σύμπτωμα της θερμοπληξίας, όχι μόνο του κορωνοϊού. Ενδεικτικά χθες διαγνώστηκαν 10 άτομα με θερμοπληξία λόγω του καύσωνα.

Κορωνοϊός: Συναγερμός στον Ευαγγελισμό

Νέα δήλωση "βόμβα" από τον Δημοσθένη Σαρηγιάννη - "Πρόβλεψη για 5.000 κρούσματα στα τέλη Αυγούστου"

Την άποψή του ότι τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτέμβριου θα έχουμε 5.000 κρούσματα κορωνοϊού, εξέφρασε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Πιο συγκεκριμένα όπως τόνισε μιλώντας στο MEGA ο ρυθμός των εμβολιασμών έχει χαμηλώσει. «Ο εμβολιασμός είναι το βασικό μας όπλο, αλλά όχι το μοναδικό», ανέφερε και πρόσθεσε ότι είναι απαραίτητο να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας, η χρήση μάσκας, η τήρηση αποστάσεων κτλ.

Σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη τα πράγματα για τον Σεπτέμβριο είναι δύσκολα, με το άνοιγμα των σχολείων και την επιστροφή των εκδρομέων. Εάν αυξηθούν οι εμβολιασμοί και ξεπεράσουν το 60% των πλήρως εμβολιασμένων, αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν επιβράδυνση της αύξησης. Παράλληλα δείτε και τις αλλαγές στο χάρτη το 15 Αύγουστο.

Για τις φωτιές

Με αφορμή τις φωτιές που ξέσπασαν σε Βαρυμπόμπη, Εύβοια, Αρχαία Ολυμπία και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας και η χρήση μάσκας είναι το βασικό όπλο για την αντιμετώπιση της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που έχει δημιουργηθεί.

Ο καθηγητής συνιστά να χρησιμοποιείται η μάσκα ΚΝ95 και όχι η απλή που είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα για τον κορωνοϊό, και ανέφερε ότι τα σωματίδια από τις πυρκαγιές θα αιωρούνται για πολλές ημέρες στην ατμόσφαιρα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share