Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Φωτιά στην Εύβοια: Εκκενώνονται οι Κεχριές στην Αγία Άννα - "Χτυπούν" καμπάνες στο χωριό

Συνεχίζεται το θρίλερ

5 Αυγούστου 2021 08:23
Φωτιά στην Εύβοια: Εκκενώνονται οι Κεχριές στην Αγία Άννα -
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φωτιά στην Εύβοια: Ακόμη δύο χωριά εκκενώθηκαν τα ξημερώματα στη βόρεια Εύβοια, σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιώργο Τσαπουρνιώτη, ενώ αυτή τη στιγμή εκκενώνεται και το χωριό Κεχριές, καθώς η φωτιά κινείται πλέον απειλητικά με ταχύτητα προς αυτό.

Πρόκειται για τους οικισμούς Αμέλαντες και Κεραμειά, που βρίσκονται βορειότερα από το μέτωπο του Δρυμώνα, του Οσίου Όσιο Δαυίδ και της ζώνης άμυνας στο χωριό Κουρκουλοί, όπου χθες δινόταν μάχη για να μην προχωρήσει η φωτιά προς το χωριό Σκεπαστή, ενώ στις 7:30 άρχισε η εκκένωση και του χωριού Κεχριές του Δήμου Ελυμνίων Μαντουδίου-Αγίας Άννας, καθώς η φωτιά κινείται πλέον απειλητικά με ταχύτητα προς το χωριό.

Η αστυνομία αποφάσισε να προχωρήσει στην απομάκρυνση των κατοίκων. Κατά τη διάρκεια της νύχτας η φωτιά βρισκόταν σε ύφεση, όμως από τις 3:00 εντάθηκαν οι άνεμοι και άρχισε πλέον να πλησιάζει τα σπίτια του χωριού Αμέλαντες. Από τα μεσάνυχτα, δε, οι πυροσβετικές δυνάμεις ενισχύθηκαν από άλλες που ήρθαν από το μέτωπο της Βαρυμπόμπης. Ωστόσο δείτε και ένα ασύλληπτο βρισίδι στον "αέρα" της ΕΡΤ: «Μητσοτάκη γ@@@@σαι ρε μ@λ@κ@».

Φωτιά στην Εύβοια: Εκκενώνονται οι Κεχριές στην Αγία Άννα

Από νωρίς ξεκινήσαν τα εναέρια μέσα να κάνουν ρίψεις με μεγάλη δυσκολία λόγω καπνών

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, και σήμερα το πρωί τα εναέρια μέσα δυσκολεύονται να επιχειρήσουν πάνω από τις εστίες, καθώς η ορατότητα είναι περιορισμένη λόγων των πυκνών καπνών. Επίσης, τα μεσάνυχτα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου, κατά τη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε η ανακατανομή των δυνάμεων σε έμψυχο δυναμικό και σε μηχανήματα, όμως οι αναζωπυρώσεις ήταν συνεχείς τόσο στα χωριά όσο και στην παραλιακή ζώνη, κυρίως στα Χρόνια.

Όσον αφορά τις Ροβιές, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη αποτίμηση των ζημιών, ενώ στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης κάνουν λόγο για περισσότερο από 150 καμένα σπίτια στην ευρύτερη περιοχή.

Φωτιά στην Εύβοια

Φωτιά Εύβοια: Σοκαριστική στιγμή στον αέρα - Εγγονή παρακαλεί τους παππούδες της να φύγουν από το σπίτι

Νεαρή, βλέποντας την καταστροφική φωτιά στις Ροβιές κάλεσε στο OPEN. Το έκανε για να μιλήσει με τη γιαγιά της και να προσπαθήσει να την πείσει να εγκαταλείψει το σπίτι της την ώρα που η φωτιά πλησιάζει. Η δημοσιογράφος που καλύπτει την καταστροφική φωτιά στην Εύβοια προσπάθησε να πείσει δύο ηλικιωμένους.

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να τους πείσει και η δημοσιογράφος έφερε σε επαφή την εγγονή με τη γιαγιά της ώστε να της μιλήσει, με την ηλικιωμένη να συνομιλεί με την εγγονή της, λέγοντάς της ότι εγώ είμαι από εδώ, «δεν μπορώ να φύγω». Τελικά και με την παρέμβαση της αστυνομίας, οι δύο ηλικιωμένοι απομακρύνθηκαν.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Φωτιά στην Εύβοια: Αποκλεισμένοι πολίτες μεταφέρονται με ferry boat (video)

Δραματικές στιγμές στην Εύβοια, όπου η φωτιά καίει τα πάντα στο πέρασμά της. Δυστυχώς όσο περνούν οι ώρες αντί η εικόνα να καλυτερεύει γίνεται χειρότερη.

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά Μέσα, πολίτες έχουν αποκλειστεί από τη φωτιά και υπάρχει άμεση ανάγκη να μεταφερθούν με καράβι. Ανάμεσα στους εγκλωβισμένους υπάρχουν έγκυες, μωρά και η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική από τον καπνό.

Μεταφέρονται με ferry boat

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ιστοσελίδα evima.gr, στις Ροβιές αυτή την ώρα υπάρχει ferry boat για να μεταφέρει τους πολίτες που βρίσκονται εκεί. Στην επιχείρηση συμμετέχουν πέντε σκάφη του λιμενικού, ιδιωτικά σκάφη και το επιβατηγό και οχηματατωγό «Πάραλος».

«Τραγικές οι καταστάσεις που ζούμε. Η καταστροφή είναι τεράστια. Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που μας συμβαίνει» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σταμούλος, στο evima.gr.

ροβιες

🔥Δραματικές ώρες στις Ροβιές Εύβοιας: 30 χλμ. μέτωπο, καίει σπίτια η φωτιά, οι κάτοικοι φεύγουν με ferry boat & ΙΧ 🎤Αποστολή Star Lampros Demertzis Giorgos Tassios 📌 Ζωντανή σύνδεση στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων στις 19:50 με τη Rania Tragomallou B #starchannelnews #φωτια #ευβοια #ροβιες

Posted by Star News (Official) on Wednesday, August 4, 2021
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share