Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Σε έκτακτη ανάγκη ο Δήμος Αχαρνών με εντολή Χαρδαλιά

Ο Δήμος Αχαρνών τίθεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

4 Αυγούστου 2021 19:10
Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Σε έκτακτη ανάγκη ο Δήμος Αχαρνών με εντολή Χαρδαλιά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύσσεται ο Δήμος Αχαρνών της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, ο οποίος μετά την καταστροφική φωτιά στη Βαρυμπόμπη, σύμφωνα με σχετική απόφαση του Νίκου Χαρδαλιά.

Η ανακοίνωσή της η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας

«Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύσσεται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας ο Δήμος Αχαρνών της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, της Περιφέρειας Αττικής, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις 03-08-2021 στην παραπάνω περιοχή.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης του φαινομένου και για έξι (6) μήνες, ήτοι έως και 03 Φεβρουαρίου 2022».

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Αύριο οι ανακοινώσεις για τα μέτρα στήριξης των πληγέντων

Κυβερνητικό κλιμάκιο θα πραγματοποιήσει, αύριο, Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021, στις 11.30 π.μ., σύσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να δρομολογηθούν τα μέτρα στήριξης και ανακούφισης των πληγέντων από την πυρκαγιά σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο θα αποτελείται από τον Υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για Θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιο Πέτσα, τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, Θόδωρο Λιβάνιο, τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Αμυρά, τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής, Χρήστο Τριαντόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο.

φωτιά Βαρυμπόμπη μέτρα στήριξης

Θα συμμετέχουν, επίσης, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, καθώς και ο Δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός, ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος και ο Δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, θα ακολουθήσουν δηλώσεις.

Νωρίτερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής προανήγγειλε την άμεση καταγραφή των ζημιών από τις πυρκαγιές με ανάρτησή του στο facebook.

«Το Υπουργείο μας, μέσω της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών θα προχωρήσει στην άμεση καταγραφή των ζημιών, ώστε να αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατό και θα σταθεί δίπλα σε όλους τους πληγέντες» τόνισε ο κ. Καραμανλής.

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Σε ξενοδοχεία με έξοδα του κράτους η διανυκτέρευση των πυρόπληκτων

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της έκτακτης ανακοίνωσης για τις πυρκαγιές, ανακοίνωσε ότι όσοι κάτοικοι των πυρόπληκτων περιοχών δεν μπορούν να επιστρέψουν στις οικίες τους έχουν τη δυνατότητα να τηλεφωνούν στον ΕΟΔΥ (1135), προκειμένου να λάβουν καθοδήγηση για τα ξενοδοχεία που μπορούν να τους φιλοξενήσουν για σήμερα με έξοδα του κράτους.

Η δυνατότητα θα υπάρχει μέχρις ότου αποκατασταθεί η πρόσβαση στα σπίτια τους.

Σε κάθε περίπτωση, ενόψει και του αυριανού πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς, ο κ. Χαρδαλιάς κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να παραμείνουν σε επαγρύπνηση.

«Απευθύνουμε έκκληση, παράκληση σε όλους, ιδίως κατά τις υπόλοιπες μέρες, καλούμε τους πολίτες σε συναγερμό, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πόλη, σε κάθε νομό», κατέληξε.

Νίκος Χαρδαλιάς: Σε όλη τη χώρα βρίσκονται σε εξέλιξη 40 πύρινα μέτωπα

Νίκος Χαρδαλιάς: Σε όλη τη χώρα βρίσκονται σε εξέλιξη 40 πύρινα μέτωπα

Έκτακτη ενημέρωση για τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη, πραγματοποίησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έκανε λόγο για κρίσιμες ώρες, σημειώνοντας πως η χώρα αντιμετωπίζει έναν από τους χειρότερους καύσωνες των τελευταίων 40 ετών

O κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως σε 315 περιπτώσεις η Πολιτική Προστασία παρενέβη για απομάκρυνση των κατοίκων. Σημείωσε πως πάνω από 500 πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες. Επίσης τόνισε πως κλιμάκιο της ΔΑΕ έχει ενεργοποιηθεί για τη διερεύνηση των αιτίων της πυρκαγιάς. Επιπρόσθετα επεσήμανε πως η πυρκαγιά καίει σε τρία μέτωπα.

Ο ίδιος τόνισε πως σε όλη τη χώρα βρίσκονται σε εξέλιξη 40 πύρινα μέτωπα.

«Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες δε μας βρίσκουν απροετοίμαστους. Τα σχέδιά μας είναι προσαρμοσμένα στη κλιματική αλλαγή, λειτούργησαν υποδειγματικά. Υποδειγματικές οι εκκενώσεις κατοικιών, οι υπηρεσίες είναι παρούσες κάθε στιγμή για να προστατεύσουν τους πολίτες», τόνισε ο υπ. Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Αμόκ: Η τρομακτική στιγμή της έκρηξης όταν η φωτιά έφτασε στην πλατεία Βαρυμπόμπης! (video)

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Οι φλόγες είχαν φτάσει στην πλατεία Βαρυμπόμπης, όταν ξαφνικά ακούστηκε μία δυνατή έκρηξη που καταγράφηκε στην κάμερα.

Στις 17:30 οι φλόγες είχαν αρχίσει να περικυκλώνουν την πλατεία της Βαρυμπόμπης, καίγοντας ό,τι έβρισκαν μπροστά τους.

Η κάμερα της ΕΡΤ βρισκόταν στο σημείο και κατέγραφε τις προσπάθειες των ανθρώπων που βρίσκονταν εκεί, προκειμένου να ανακόψουν την πορεία της.

Ωστόσο η μάχη ήταν άνιση και είχαν αρχίσει να οπισθοχωρούν, την ώρα που ένα περιπολικό της αστυνομίας είχε μείνει τελευταίο με έναν άνδρα να το καλεί το πλήρωμά του να ακολουθήσει και αυτό.

Τότε από το βάθος ακούστηκε μία εκκωφαντική έκρηξη, η οποία καταγράφηκε από την κάμερα, ενώ η δημοσιογράφος του που βρισκόταν εκεί, έλεγε ότι καίγεται πολυκατοικία.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share