Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Φωτιά στην Εύβοια: Αποκλεισμένοι πολίτες μεταφέρονται με ferry boat (video)

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή

4 Αυγούστου 2021 18:05
Φωτιά στην Εύβοια: Αποκλεισμένοι πολίτες μεταφέρονται με ferry boat (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δραματικές στιγμές στην Εύβοια, όπου η φωτιά καίει τα πάντα στο πέρασμά της. Δυστυχώς όσο περνούν οι ώρες αντί η εικόνα να καλυτερεύει γίνεται χειρότερη.

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά Μέσα, πολίτες έχουν αποκλειστεί από τη φωτιά και υπάρχει άμεση ανάγκη να μεταφερθούν με καράβι.

Ανάμεσα στους εγκλωβισμένους υπάρχουν έγκυες, μωρά και η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική από τον καπνό.

Μεταφέρονται με ferry boat

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ιστοσελίδα evima.gr, στις Ροβιές αυτή την ώρα υπάρχει ferry boat για να μεταφέρει τους πολίτες που βρίσκονται εκεί.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν πέντε σκάφη του λιμενικού, ιδιωτικά σκάφη και το επιβατηγό και οχηματατωγό «Πάραλος».

«Τραγικές οι καταστάσεις που ζούμε. Η καταστροφή είναι τεράστια. Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που μας συμβαίνει» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σταμούλος, στο evima.gr.

ροβιες

🔥Δραματικές ώρες στις Ροβιές Εύβοιας: 30 χλμ. μέτωπο, καίει σπίτια η φωτιά, οι κάτοικοι φεύγουν με ferry boat & ΙΧ 🎤Αποστολή Star Lampros Demertzis Giorgos Tassios 📌 Ζωντανή σύνδεση στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων στις 19:50 με τη Rania Tragomallou B #starchannelnews #φωτια #ευβοια #ροβιες

Posted by Star News (Official) on Wednesday, August 4, 2021

Εύβοια: Καλούν κατοίκους και τουρίστες από τις Ροβιές να πάνε στην παραλία

Δραματικές στιγμές εξελίσσονται τις τελευταίες ώρες στις Ροβιές στην Εύβοια αλλά και σε άλλους οικισμούς που βρίσκονται πολύ κοντά στο πύρινο μέτωπο.

Να εκκενώσουν την περιοχή και να συγκεντρωθούν στην παραλία καλούν οι αρχές τους κατοίκους στις Ροβιές που βρίσκονται στο μάτι του πύρινου μετώπου.

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ένα μεγάλο μέτωπο έρχεται από τη βόρεια πλευρά με φλόγες πάνω από 20 μέτρα μέσα σε πευκόφυτη περιοχή.

Εν τω μεταξύ κλειστός είναι και ο δρόμος από τη Λίμνη προς τις Ροβιές λόγω της φωτιάς και η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία για προληπτικούς λόγους.

Εύβοια Ροβιές φωτιά

Παραδομένες στη φωτιά οι Ροβιές Ευβοίας

Αυτή τη στιγμή η Πυροσβεστική δίνει μάχη με τις φλόγες μέσα στις αυλές των σπιτιών τα οποία είναι διάσπαρτα μέσα στην περιοχή που καίγεται.

Πυροσβέστες έχουν παραταχθεί στον κεντρικό δρόμο στις Ροβιές ενώ πάνω από 20 οχήματα έχουν παραταχθεί σαν ζώνη προστασίας για τα σπίτια.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η φωτιά φαίνεται πως έχει μπει στο χωριό και έχουν καεί σπίτια.

Εκκένωση οικισμών

Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη και στο χωριό Κουρκουλοί ενώ κατευθύνεται προς Σκεπαστή.

Το άλλο μέτωπο σταμάτησε λίγο πριν το Μοναστήρι του Οσίου Δαυΐδ, ωστόσο υπάρχει ένα ακόμη μέτωπο στο Καλαμούδι κάτω από το μοναστήρι.

Επίσης, μέτωπο υπάρχει και στη Δαμιά. Συνολικά, πάνω από 10 οικισμοί στην Εύβοια έχουν εκκενωθεί και συγκεκριμένα: Ρετσινόλακκο, Καλαμούδι, Χρόνια, Σηπιάδα, Κουρκουλοί, Σκεπαστή, Δαμιά, Όσιος Δαυίδ, Κούλουρος, Μαρούλι, Ροβιές και Παλαιοχώρι.

Φωτιά στην Εύβοια: Οι φλόγες κύκλωσαν τους πυροσβέστες - Τρεις τραυματίες

Οι φλόγες στην Εύβοια περικύκλωσαν το χωριό Κουρκουλοί με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν πυροσβέστες, πυροσβεστικά οχήματα και κατοίκους οι οποίοι ψάχνουν διέξοδο για να μπορέσουν να απομακρυνθούν.

Την ίδια στιγμή επιχειρούν 3 καναντέρ και 1 ελικόπτερο και οι εκκλήσεις είναι συνεχείς, καθώς τα μέτωπα πολλαπλασιάζονται και καίνε ανεξέλεγκτα.

Εύβοια πυροσβέστες τραυματίες

Η φωτιά κύκλωσε τους πυροσβέστες μέσα στο χωριό, που έδωσαν μια πραγματική μάχη για να κρατήσουν τις φλόγες που είχαν αρκετά μέτρα ύψος αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Σε αυτή την προσπάθεια τραυματίστηκαν 3 πυροσβέστες και ήδη μεταφέρθηκαν στο κέντρο Υγείας Μαντουδίου.

«Πρόκειται για πολύ ελαφράς μορφής εγκαύματα που δεν εμπνέουν ανησυχία και χωρίς να υπάρχει κάποιος κίνδυνος, αλλά παραμένουν στο κέντρο Υγείας Μαντουδίου» επιβεβαιώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ, Φώτης Σερέτης.

Φωτιά στην Εύβοια: Το μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ έχει κυκλωθεί από τις φλόγες - Οι μοναχοί δεν το εγκαταλείπουν

Εύβοια: Κρίσιμη είναι η κατάσταση στο Μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ, στον Δρυμώνα, το οποίο έχει κυκλωθεί από τις φλόγες που απέχουν λιγότερο από 400 μέτρα.

Οι μοναχοί που είναι στο μοναστήρι παρά τις εκκλήσεις της αστυνομίας αλλά και των επιτελών της Περιφέρειας, του Δήμου και της Πυροσβεστικής, δεν το εγκαταλείπουν και «θα μείνουν εκεί να το υπερασπιστούν» όπως δηλώνουν, ενώ μαζί τους βρίσκονται και κάτοικοι της περιοχής που πηγαίνουν για συμπαράσταση.

λίμνη εύβοια φωτιά

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Οι φλόγες που έχουν ύψος 30 και 40 μέτρα μέσα στην πευκόφυτη περιοχή έχουν κυκλώσει τον μοναστήρι. Μας πνίγουν οι καπνοί πλέον. Είναι εφιαλτικές οι εικόνες. Μέχρι στιγμής δεν έχει φανεί αεροπλάνο για να κάνει ρίψεις νερού», σημειώνει ο ηγούμενος της μονής, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το συγκεκριμένο μέτωπο της φωτιάς είναι από τα πλέον επικίνδυνα καθώς κινείται απειλητικά και προς το μοναστήρι αλλά και στην περιοχή Δρυμώνας που έχει εκκενωθεί. Οι πυροσβέστες με μεγάλα οχήματα έχουν στήσει μία ζώνη άμυνας γύρω από το μοναστήρι και προσπαθούν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share