Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Δεν κάηκαν τα άλογα

Οι εθελοντές έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες

3 Αυγούστου 2021 23:06
Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Δεν κάηκαν τα άλογα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τις τελευταίες ώρες γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες διάσωσης ανθρώπων και ζώων στην περιοχή της Βαρυμπόμπης και ευρύτερα.

Εθελοντές έχουν αυθόρμητα κινητοποιηθεί και μέσα από τα social media. Πολλοί προσφέρουν φορτηγά που έχουν οι ίδιοι ή έστω έχουν πρόσβαση σε αυτά, για την μεταφορά ιπποειδών.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας δήλωσε ότι κατάφεραν να διασώσουν όλα τα άλογα που βρίσκονταν σε ιππικούς ομίλους στην περιοχή. Επίσης, κατάφεραν να εντοπιστούν και τα πέντε αθλητικά άλογα που αγνοούνταν το βράδυ της 3ης Αυγούστου.

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Συγκινούν οι προσπάθειες πυροσβεστών και κατοίκων να σώσουν τα ζωάκια

Οικόσιτα και ζώα που ζουν στη φύση βρέθηκαν κι εκείνα αντιμέτωπα με τον εφιάλτη της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη.

Στην Βαρυμπόμπη η πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη με ανθρώπινες περιουσίες να παραδίδονται στις φλόγες και κατοίκους να εγκαταλείπουν το βίος τους αγκαλιά με τα κατοικίδια ζώα τους.

Οι πυροσβέστες δίνουν αδιάκοπη μάχη με τις φλόγες στην περιοχή, ενώ παράλληλα φροντίζουν να σώσουν τα ζώα που κινδυνεύουν εξίσου.

φωτιά σκύλος βαρυμπόμπη

Εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού έσωσαν νερό σε ένα σκύλο που βρισκόταν στην αυλή ενός σπιτιού το οποίο είχαν περικυκλώσει οι φλόγες και εντόπισαν οι άνδρες της αστυνομίας.

φωτιά σκύλος βαρυμπόμπη δάσος

Ενώ προληπτικά, εκκενώθηκαν οι ιππικοί όμιλοι που βρίσκονται στην περιοχή.Περίπου 300 άλογα μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον ιππικό όμιλο που βρίσκεται κοντά στο Ολυμπιακό Χωριό (Ιππικός Όμιλος Ελλάδας – Mega Spor), ενώ από εκεί τα άλογα μεταφέρονται ήδη στο Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο στο Μαρκόπουλο.

φωτιά σκυλί βαρυμπόμπη

Αμόκ: Η τρομακτική στιγμή της έκρηξης όταν η φωτιά έφτασε στην πλατεία Βαρυμπόμπης! (video)

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Οι φλόγες είχαν φτάσει στην πλατεία Βαρυμπόμπης, όταν ξαφνικά ακούστηκε μία δυνατή έκρηξη που καταγράφηκε στην κάμερα.

Στις 17:30 οι φλόγες είχαν αρχίσει να περικυκλώνουν την πλατεία της Βαρυμπόμπης, καίγοντας ό,τι έβρισκαν μπροστά τους.

Η κάμερα της ΕΡΤ βρισκόταν στο σημείο και κατέγραφε τις προσπάθειες των ανθρώπων που βρίσκονταν εκεί, προκειμένου να ανακόψουν την πορεία της.

Ωστόσο η μάχη ήταν άνιση και είχαν αρχίσει να οπισθοχωρούν, την ώρα που ένα περιπολικό της αστυνομίας είχε μείνει τελευταίο με έναν άνδρα να το καλεί το πλήρωμά του να ακολουθήσει και αυτό.

Τότε από το βάθος ακούστηκε μία εκκωφαντική έκρηξη, η οποία καταγράφηκε από την κάμερα, ενώ η δημοσιογράφος του που βρισκόταν εκεί, έλεγε ότι καίγεται πολυκατοικία.

Θα καούμε ζωντανοί»: Οι συγκλονιστικές στιγμές με το συνεργείο του Mega που αποκλείστηκε στην φωτιά της Βαρυμπόμπης

Η γρήγορη εξάπλωση της φωτιάς, είχε ως αποτέλεσμα το συνεργείο του Mega να αποκλειστεί από την φωτιά.
Σε δύσκολη θέση βρέθηκε το συνεργείο του Mega στην φωτιά της Βαρυμπόμπης.

Την ώρα που ο Μαρίνος Αλειφέρης και ο Αλέξης Μπούρας κατέγραφαν τις προσπάθειες της πυροσβεστικής κοντά στο Τατόι Club, η φωτιά άρχισε να τους περικυκλώνει με γρήγορους ρυθμούς, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν.

Είναι χαρακτηριστική η ατάκα που ακούστηκε από έναν δημοσιογράφο ο οποίος είπε: «θα καούμε ζωντανοί», όμως ευτυχώς ήταν μαζί με τρία πυροσβεστική οχήματα και με συντονισμένες προσπάθειες κατάφεραν να μην κινδυνεύσει κάποια ζωή.

Μάλιστα στο video καταγράφηκε και η επικοινωνία που είχε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής με το κέντρο, δίνοντας στίγμα για το που είναι και σε τί κατάσταση βρίσκεται η ομάδα του.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share