Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Εικόνες βγαλμένες από κόλαση: Φλέγονται Θρακομακεδόνες, Τατόι, Ολυμπιακό Χωριό!

Καίγονται σπίτια σε Βαρυμπόμπη και Αδάμες

3 Αυγούστου 2021 19:37
Εικόνες βγαλμένες από κόλαση: Φλέγονται Θρακομακεδόνες, Τατόι, Ολυμπιακό Χωριό!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στις φλόγες έχουν τυλιχθεί σπίτια στη Βαρυμπόμπη, αλλά και στις Αδάμες, καθώς μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε από το μεσημέρι στην περιοχή της Βαρυμπόμπης.

Πολύ νωρίτερα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έδωσε εντολή εκκένωσης της περιοχής με μήνυμα στο 112 και ήδη οι κάτοικοι εγκαταλείπουν την περιοχή. Παρά τις εντατικές προσπάθειες και το τείχος επίγειων και εναέριων πυροσβεστικών δυνάμεων, οι φλόγες τελικώς πέρασαν το ρεύμα της Χελιδονούς.

Η φωτιά έχει εξαπλωθεί σε Θρακομακεδόνες, Τατόι και Ολυμπιακό Χωριό, όπου οι φλόγες έχουν φτάσει 150 μέτρα από το κολυμβητήριο

Πυροσβέστες πηγαίνουν πόρτα πόρτα στη Βαρυμπόμπη και πραγματοποιούν απεγκλωβισμούς. Ήδη, έχουν εκκενωθεί Θρακομακεδόνες και Βαρυμπόμπη. Μέχρι στιγμής, 6 ατομα με αναπνευστικά προβλήματα έχουν διακομισθεί στο Σισμανόγλειο και ένας πυροσβέστης με δύσπνοια στο 251.

Οι φλόγες έχουν φτάσει έως τον πυροσβεστικό σταθμό του Ολυμπιακού Χωριού, μία ανάσα δηλάδη από τον κατοικημένο ιστό της πόλης, για την κατάσβεση των οποίων επιχειρούν εντατικά οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Σε εφαρμογή έχουν τεθεί επίσης όλα τα σχέδια πυροπροστασίας γύρω από τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Πριν από λίγο, στην πλατεία της Βαρυμπόμπης εμφανίστηκαν άλογα, που απελευθερώθηκαν από τους Ιππικούς Ομίλους που λειτουργούν στην περιοχή, καθώς η φωτιά πλησίαζε επικίνδυνα.

Δεκατέσσερις κλήσεις για εγκλωβισμένους στην περιοχή της Βαρυμπόμπης όπου μαίνεται η πυρκαγιά, έχουν γίνει στην Άμεση Δράση όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία και ήδη περιπολικά με τη συνδρομή πυροσβεστικών οχημάτων προσπαθούν να προσεγγίσουν για να απομακρύνουν τους πολίτες.

Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί η περιοχή της Άνω Βαρυμπόμπης, μια κατασκήνωση, ο οικισμός Αδάμες και οι Θρακομακεδόνες.

Διακοπές κυκλοφορίας

Έπειτα από ανακοίνωση της Τροχαίας πραγματοποιείται διακοπή της κυκλοφορίας στους εξής δρόμους:

  • Τατοΐου από Λ. Κύμης έως την οδό Ερυθραίας
  • Ερυθραίας από το ύψος της γέφυρας Βαρυμπόμπης
  • Τατοΐου από οδό Πάρνηθος (Ιπποκράτειος πολιτεία-Ταβέρνα Λάμπρος
  • Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας από το ύψος του Αγίου Στεφάνου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά
  • Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας από το ύψος της Λυκόβρυσης στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Εγκλωβισμένοι αστυνομικοί και πυροσβέστες! Προσπαθούν να τους διασώσουν με ελικόπτερα

Επιχείρηση διάσωσης με ελικόπτερα έχει στηθεί αυτήν την ώρα, καθώς στην περιοχή της Βαρυμπόμπης είναι εγκλωβισμένοι αστυνομικοί και πυροσβέστες. Δεν έχει γίνει γνωστό πόσοι ακριβώς είναι.

Στο μεταξύ, στην περιοχή Θρακομακεδόνες, αναφέρεται πως υπάρχουν και εγκλωβισμένοι πολίτες, δίχως όμως αυτό να επιβεβαιώνεται.

Για εγκλωβισμένους έκανε λόγο και η ΕΡΤ, που μετέδωσε ότι αυτοί βρίσκονται σε διάσπαρτα σημεία όπου είναι κοντά στις φλόγες. Οι αρχές κατάφεραν να απομακρύνουν τρία άτομα ενώ θα επιχειρούσαν να κάνουν το ίδιο για μία γυναίκα.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑI, ένα ζευγάρι ηλικιωμένων έχει εγκλωβιστεί στο σπίτι του στον οικισμό Αδάμες, όπου μεταβαίνουν αστυνομικές δυνάμεις για τον απεγκλωβισμό τους. Την είδηση για εγκλωβισμένους επιβεβαιώνει και το MEGA, το οποίο από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στη Βαρυμπόμπη και μεταφέρει όλες τις εξελίξεις.

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη

Επιχειρούν 350 πυροσβέστες, οχήματα, εθελοντές και το ρωσικό Beriev 200

Ενισχυμένες είναι οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής οι οποίες επιχειρούν στην μεγάλη φωτιά στην Βαρυμπόμπη που καίει ανεξέλεγκτα οδηγώντας στην εκκένωση τεσσάρων οικισμών.

Η Πυροσβεστική υπηρεσία επιχειρεί να στήσει τείχος επίγειων και εναέριων δυνάμεων προκειμένου να αποσοβήσει τα χειρότερα καθώς ο φόβος όλων είναι το πύρινο μέτωπο να μπει μέσα στον αστικό ιστό, σε Βαρυμπόμπη αλλά και Θρακομακεδόνες οι οποίοι επίσης είναι προς εκκένωση.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής αυτή την στιγμή οι δυνάμεις στην μάχη ενάντια στην πυρκαγιά ενισχύονται και φτάνουν τους 350 πυροσβέστες οι οποίοι επιχειρούν σε 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Επίσης στην «μάχη»βρίσκονται 70 οχήματα. Παράλληλα, συνδράμει το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Για όσο διαρκεί το φως της ημέρας επιχειρούν πέντε ελικόπτερα, και πέντε αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev 200.

Οι αρχές βρίσκονται σε συναγερμό. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Άννα Ευθυμίου εκκενώθηκαν ήδη οι οικισμοί Αδάμες, Μορτερό, Φασίδερη, ενώ προς εκκένωση είναι και η Ανω Βαρυμπόμπη. «Η φωτιά στη Βαρυμπόμπη είναι ανεξέλεγκτη και έχουν κινητοποιηθεί πολλές δυνάμεις», δήλωσε από πλευράς του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής Βασίλης Κόκκαλης.

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη

Δήμαρχος Αχαρνών στο protothema.gr: Το μέτωπο είναι τεράστιο

Για ανεξέλεγκτο μέτωπο της πυρκαγιάς στην Βαρυμπόμπη έκανε λόγο ο δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός, μιλώντας στο protothema.gr.

Όπως είπε, αυτή την στιγμή καίγονται σπίτια στην Βαρυμπόμπη ενώ έχει δοθεί εντολή για εκκένωση των Θρακομακεδόνων για προληπτικούς λόγους. «Περάσαμε από κάθε γειτονιά και ενημερώσαμε τους κατοίκους να εγκαταλείψουν την περιοχή, ελπίζουμε να μην εγκλωβιστεί κανείς». Όπως συμπλήρωσε, «το μέτωπο είναι τεράστιο, ξεκινά από τα βασιλικά κτήματα».

Καίγεται η Αθήνα και ΑΝΤ1, ΣΚΑΙ, Star, Alpha δεν δείχνουν το παραμικρό!

Απίστευτο κι όμως ελληνικό! Η Αθήνα καίγεται, περιουσίες έχουν χαθεί και τέσσερα από τα μεγάλα κανάλια δεν έχουν διακόψει το πρόγραμμά τους και δείχνουν... τηλεπαιχνίδια!

Ο λόγος για τον ΑΝΤ1, τον ΣΚΑΙ, το Star και τον Alpha, αφού το πρόγραμμά τους εδώ και ώρες έχουν διακόψει μόνο το Mega, το Open και φυσικά η ΕΡΤ! Τα λόγια είναι περιττά!

Καίγεται η Αθήνα και ΑΝΤ1, ΣΚΑΙ, Star, Alpha δεν δείχνουν το παραμικρό!

Μπλακ άουτ στα κανάλια – «Έπεσε» μαύρο στις τηλεοράσεις

«Έπεσαν» σχεδόν όλα τα τηλεοπτικά κανάλια, λίγο πριν από τις 3 το μεσημέρι της Τρίτης.

Το μπλακ άουτ που σημειώθηκε έριξε «μαύρο» στους τηλεοπτικούς σταθμούς εκτός της ΕΡΤ, ενώ η λειτουργία τους αποκαταστάθηκε μετά από λίγα λεπτά.

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο εάν το μπλακ άουτ οφείλεται στη μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στη Βαρυμπόμπη ή αν προκλήθηκε από άλλη αιτία.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share