Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Κίνδυνος να μείνει χωρίς ρεύμα ολόκληρη η Ανατολική Αττική!

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Αττική!

3 Αυγούστου 2021 18:40
Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Κίνδυνος να μείνει χωρίς ρεύμα ολόκληρη η Ανατολική Αττική!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έκτακτη σύσκεψη για τις επιπτώσεις της πυρκαγιάς στο σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας στο Κρυονέρι, καθώς ανακύπτει κίνδυνος για την ηλεκτροδότηση της Ανατολικής Αττικής.

Σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ, λόγω της εξέλιξης της πυρκαγιάς στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας σημαντικά κυκλώματα του Συστήματος Μεταφοράς, δηλαδή το διπλό κύκλωμα 400 kV, μεταξύ ΚΥΤ Αγίου Στέφανου και ΚΥΤ Αχαρνών, και το κύκλωμα 150 kV Άγιος Στέφανος-Χαλκηδόνα-Ολυμπιακό Χωριό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η τροφοδοσία της Ανατολικής Αττικής να τίθεται σε κίνδυνο.

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Κίνδυνος να μείνει χωρίς ρεύμα ολόκληρη η Ανατολική Αττική!

Στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 18.30, θα συμμετέχουν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης, ο πρόεδρος της ΡΑΕ, Αθανάσιος Δαγούμας και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης.

Ο ΑΔΜΗΕ αναφέρει ότι γίνεται ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό από το προσωπικό του προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις για τους καταναλωτές όσο διαρκεί το φαινόμενο.

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Καίγονται σπίτια, τρέχουν να σωθούν οι κάτοικοι!

Στην πλατεία της Βαρυμπόμπης έχει φτάσει η φωτιά και ήδη καίγονται κατοικίες. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει δώσει εντολή εκκένωσης της περιοχής με μήνυμα στο 112 και ήδη οι κάτοικοι εγκαταλείπουν την περιοχή.

Η ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων δεν μπορεί προς το παρόν να σταματήσει τη φωτιά!

Στην πλατεία της Βαρυμπόμπης, αλλά και στις Αδάμες έχει φτάσει η φωτιά και ήδη καίγονται κατοικίες.

Με εντολή του Περιφερειάρχη, κ. Γιώργου Πατούλη εκκενώνονται προληπτικά όλα τα σπίτια της περιοχής. Εκκλήσεις απευθύνουν στους κατοίκους να μεταφερθούν σε ασφαλή περιοχή.

Πριν από λίγο, στην πλατεία της Βαρυμπόμπης εμφανίστηκαν άλογα, που απελευθερώθηκαν από τους Ιππικούς Ομίλους που λειτουργούν στην περιοχή, καθώς η φωτιά πλησίαζε επικίνδυνα.

Μεγάλη φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Επιχειρεί το ρωσικό Beriev - Έκλεισε η Εθνική Οδός (Εικόνες - Βίντεο)

Ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης οι οποίες μάλιστα ενισχύονται λαμβάνουν μέρος στη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή της Βαρυμπόμπης. Στο σημείο ξεκίνησε να επιχειρεί πριν από λίγο και το ρωσικό θηριώδες αεροσκάφος Beriev Be-200, που έχει μισθώσει η Πολιτική Προστασία για το εφετινό καλοκαίρι στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου.

φωτιά βαρυμπόμπη

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στη μάχη με τις φλόγες αρχικά επιχειρούσαν 35 πυροσβέστες με 15 οχήματα, δύο ελικόπτερα, δύο αεροσκάφη και ένα πεζοπόρο τμήμα. Στάλθηκαν όμως αμέσως ενισχύσεις και πλέον στο σημείο παλεύουν με τη φωτιά 60 πυροσβέστες, δύο πεζοπόρα, 20 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Βαρυμπόμπη: Μήνυμα από το 112: Παραμείνετε σε ετοιμότητα

Οι κάτοικοι της περιοχής έλαβαν μήνυμα από το 112 στα κινητά τους το οποίο αναφέρει τα εξής:

"Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Βαρυμπόμπης ή Κρυονερίου κλείστε όλες τις καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας".

βαρυμπόμπη φωτιά μήνυμα 112

Οι φλόγες καταστρέφουν παρθένο δάσος. Σύμφωνα με μαρτυρίες στα social media ακούγονται εκρήξεις.

Διακοπή κυκλοφορίας λόγω της πυρκαγιάς

Εξαιτίας της φωτιάς που μαίνεται, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων σε συγκεκριμένα σημεία της περιοχής.

Συγκεκριμένα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στα εξής σημεία:

Στην Τατοϊου από τη Λ. Κύμης έως την Οδό Ερυθραίας,
Στην οδό Ερυθραίας από το ύψος της γέφυρας Βαρυμπόμπης
Στην οδό Τατοϊου από την οδό Πάρνηθος (Ιπποκράτειος Πολιτείας- Ταβέρνα Λάμπρος)

βαρυμπόμπη φωτιά

Εκκενώθηκε μοναστήρι στη Βαρυμπόμπη

Εκκενώθηκε μονή στη Βαρυμπόμπη, όπου καίει εδώ και λίγη ώρα μεγάλη φωτιά.

'Οπως ισχυρίστηκαν δύο μοναχές μιλώντας στο ΣΚΑΪ, η πυροσβεστική πήγε στη Μονή και τους ζήτησε να εκκενώσουν το μοναστήρι.

"Δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι"

Μιλώντας στο TheToc ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαρθακογιάννης δήλωσε:

"Υπάρχει πολύ μεγάλη κινητοποίηση. Μιλάμε για καθαρά δασική έκταση στους Άνω Θρακομακεδόνες, μακριά από κατοικημένη περιοχή. Το θετικό είναι ότι αυτή τη στιγμή στο σημείο δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι, δίχως όμως αυτό να μας καθυσηχάζει αφού οι καιρικές συνθήκες είναι πολύ δυσμενείς εξαιτίας του παρατεταμένου καύσωνα".

Έκλεισε η Εθνική Οδός

Συγκεκριμένα, η εθνική οδός στο ρεύμα προς Λαμία έκλεισε στο ύψος της Λυκόβρυσης, ενώ στο ρεύμα προς Αθήνα έκλεισε στον Αγιο Στέφανο.

Να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα, λόγω της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη, εκκενώνονται από τους εργαζόμενους μεγάλες βιομηχανικές μονάδες στην περιοχή.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα Τρίτη 03 Αυγούστου 2021, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, με κατηγορία κινδύνου 4 για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Έβρου, ΠΕ Καβάλας)
  • Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕ Σερρών, ΠΕ Θεσσαλονίκης, ΠΕ Χαλκιδικής)
  • Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Λάρισας, ΠΕ Μαγνησίας)
  • Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
  • Περιφέρεια Ηπείρου (ΠΕ Θεσπρωτίας, ΠΕ Πρέβεζας, ΠΕ Άρτας) • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φωκίδας)
  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος
  • Περιφέρεια Κρήτης
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου, ΠΕ Καρπάθου-Κάσου, ΠΕ Κω, ΠΕ Καλύμνου)


 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share