Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Ακούστηκαν εκρήξεις - Εκκενώθηκε κατασκήνωση - Διακοπή δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις

3 Αυγούστου 2021 16:47
Φωτιά Βαρυμπόμπη: Ακούστηκαν εκρήξεις - Εκκενώθηκε κατασκήνωση - Διακοπή δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε εξέλιξη είναι η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σε δασική έκταση κοντά στα Βασιλικά Κτήματα στη Βαρυμπόμπη. Δύσκολα προσβάσιμη από τα επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής είναι η περιοχή όπου έχει ξεσπάσει η πυρκαγιά.

Προς το παρόν δεν απειλούνται κατοικίες, ωστόσο, η Υπηρεσία του «112» ενεργοποιήθηκε και έχει σταλεί ήδη SMS στους κατοίκους Βαρυμπόμπης και Κρυονερίου για να κλείσουν τις καμινάδες, τα παράθυρα και τις πόρτες των σπιτιών ώστε να μην μπουν οι καύτρες στο εσωτερικό.

Τέσσερα αεροσκάφη κάνουν ρίψεις νερού, μεταξύ αυτών και το ρωσικό «θηρίο» Beriev.

Αυτή την ώρα επιχειρούν 104 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα και το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων, πέντε ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη, με τη συνδρομή εθελοντών πυροσβεστών και υδροφόρων ΟΤΑ.

Φωτιά Βαρυμπόμπη καπνοί

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση

Εκτός λειτουργίας τέθηκε το κύκλωμα υπερυψηλής τάσης (400 κιλοβόλτ) Αχαρνών-Αγίου Στεφάνου λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε στην Άνω Βαρυμπόμπη.

Ακούστηκαν δύο εκρήξεις

Φωτιά στην Βαρυμπόμπη: Εκκενώνεται ο οικισμός Αδάμες

Λίγο πριν τις 16:30 το απόγευμα δόθηκε εντολή άμεσης εκκένωσης του οικισμού Αδάμες, ενώ ήδη έχουν εκκενωθεί κατασκηνώσεις της περιοχής.

Παράλληλα, οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες εκκένωσης των εργοστασίων που βρίσκονται στη βιομηχανική ζώνη της περιοχής προκειμένου να απομακρύνουν τους εργαζόμενους με ασφάλεια.

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη – Εκκενώθηκε κατασκήνωση

Σε εκκένωση της κατασκήνωσης «Χαρούμενο Χωριό» προχώρησε η Αστυνομία λόγω της μεγάλης φωτιάς στη Βαρυμπόμπη.

Η κατασκήνωση που βρίσκεται στις οδούς Πευκών και Πλατάνων, στην Βαρυμπόμπη, αντιμετώπισε πρόβλημα κυρίως λόγω της έντονης παρουσίας καπνού και όχι λόγω της κοντινής απόστασης από το μέτωπο της φωτιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες φιλοξενούσε 80 παιδιά.

Τα παιδιά μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον σταθμό του ΗΣΑΠ «Ειρήνη», από όπου τα παρέλαβαν οι γονείς τους.

Φωτιά Βαρυμπόμπη εκρήξεις

Φωτιά στην Βαρυμπόμπη - ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Διακοπή κυκλοφορίας στο τμήμα Οινόη-Πειραιάς

Εξαιτίας της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει ότι έχει γίνει διακοπή ρεύματος, στο τμήμα Πειραιάς-Πολυδένδρι. Παράλληλα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο τμήμα Οινόη-Πειραιάς με εντολή της Πυροσβεστικής.

Την ίδια ώρα, καθυστερήσεις και ακυρώσεις σημειώνονται στα δρομολόγια Χαλκίδας, καθώς και στον άξονα Αθήνας Θεσσαλονίκης και αεροδρομίου. Τα δρομολόγια από Κιάτο τερματίζουν στα Λιόσια.

Η φωτιά στην Άνω Βαρυμπόμπη ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης και έχει συνεχείς αναζωπυρώσεις ενώ σημαντικά είναι τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Φωτιά Βαρυμπόμπη εκκένωση

"Δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι"

Μιλώντας στο TheToc ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαρθακογιάννης δήλωσε:

"Υπάρχει πολύ μεγάλη κινητοποίηση. Μιλάμε για καθαρά δασική έκταση στους Άνω Θρακομακεδόνες, μακριά από κατοικημένη περιοχή. Το θετικό είναι ότι αυτή τη στιγμή στο σημείο δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι, δίχως όμως αυτό να μας καθυσηχάζει αφού οι καιρικές συνθήκες είναι πολύ δυσμενείς εξαιτίας του παρατεταμένου καύσωνα".

Έκλεισε η Εθνική Οδός

Συγκεκριμένα, η εθνική οδός στο ρεύμα προς Λαμία έκλεισε στο ύψος της Λυκόβρυσης, ενώ στο ρεύμα προς Αθήνα έκλεισε στον Αγιο Στέφανο.

Να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα, λόγω της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη, εκκενώνονται από τους εργαζόμενους μεγάλες βιομηχανικές μονάδες στην περιοχή.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα Τρίτη 03 Αυγούστου 2021, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, με κατηγορία κινδύνου 4 για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Έβρου, ΠΕ Καβάλας)
  • Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕ Σερρών, ΠΕ Θεσσαλονίκης, ΠΕ Χαλκιδικής)
  • Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Λάρισας, ΠΕ Μαγνησίας)
  • Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
  • Περιφέρεια Ηπείρου (ΠΕ Θεσπρωτίας, ΠΕ Πρέβεζας, ΠΕ Άρτας) • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φωκίδας)
  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος
  • Περιφέρεια Κρήτης
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου, ΠΕ Καρπάθου-Κάσου, ΠΕ Κω, ΠΕ Καλύμνου)
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share