Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ΔΕΔΔΗΕ: Σ' αυτές τις περιοχές της Αττική θα "κοπεί" το ρεύμα τις επόμενες ώρες!

Μεγάλη προσοχή!

2 Αυγούστου 2021 10:23
ΔΕΔΔΗΕ: Σ' αυτές τις περιοχές της Αττική θα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Διακοπή ρεύματος έχει προγραμματίσει για σήμερα, Δευτέρα 2 Αυγούστου, ο ΔΕΔΔΗΕ, σε αρκετές περιοχές της Αττικής, στις οποίες περιλαμβάνονται το κέντρο της Αθήνας, ο Άλιμος, το Κερατσίνι και η Παιανία

Αναλυτικά οι πίνακες με τις περιοχές της Αττικής και τις ώρες που θα σημειωθεί διακοπή ρεύματος:

ΔΕΔΔΗΕ: Σ' αυτές τις περιοχές της Αττική θα 'κοπεί' το ρεύμα τις επόμενες ώρες!

ΔΕΔΔΗΕ: Σ' αυτές τις περιοχές της Αττική θα 'κοπεί' το ρεύμα τις επόμενες ώρες!

Καύσωνας – Διακοπές ρεύματος: Έκτακτη σύσκεψη στον ΑΔΜΗΕ παρουσία Μητσοτάκη

Το Κέντρο Ελέγχου του ΑΔΜΗΕ στο Κρυονέρι Αττικής θα επισκεφθεί τη Δευτέρα, 2 Αυγούστου στις 09:30 ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στην έκτακτη σύσκεψη που θα αφορά στην ανταπόκριση του συστήματος διανομής ηλεκτρικού ρεύματος υπό τις συνθήκες των αυξημένων θερμοκρασιών οι οποίες αναμένονται εντός της ημέρας λόγω του καύσωνα.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, θα συντονίσει τη σύσκεψη που συγκάλεσε εκτάκτως για την επάρκεια του ηλεκτρικού συστήματος το οποίο δοκιμάζεται από το παρατεταμένο κύμα καύσωνα.

'Έκτακτη σύσκεψη

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν επίσης ο Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, Αθανάσιος Δαγούμας, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μανούσος Μανουσάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Τάσος Μάνος, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης και υψηλόβαθμα στελέχη από τις εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Η έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιείται για να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να διασφαλιστεί η επάρκεια του ηλεκτρικού συστήματος και να προσδιοριστούν μέτρα άμυνας και αντιμετώπισης έκτακτων και μη αναμενόμενων γεγονότων. Οι συνθήκες για το ηλεκτρικό σύστημα είναι πρωτοφανείς, καθώς η κατανάλωση τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανέλθει σε επίπεδα ρεκόρ λόγω των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών. Για τον λόγο αυτόν, ο συντονισμός των αρμόδιων φορέων και των ηλεκτροπαραγωγών σε ανώτατο επίπεδο είναι επιβεβλημένος για να διασφαλιστεί η αδιάλειπτη τροφοδότηση των καταναλωτών καθ’ όλη τη διάρκεια του ακραίου φαινομένου.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας απευθύνει έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας τις επόμενες ημέρες, όταν αναμένεται να κορυφωθεί το φαινόμενο του καύσωνα.

Οδηγίες προς τους πολίτες

Λόγω των ακραίων κλιματολογικών συνθηκών των τελευταίων ημερών και ενόψει της επερχόμενης επιδείνωσης του καύσωνα παρακαλούνται οι πολίτες, κατά τις ώρες αιχμής 13:00-15:00 και 18:00-22:00 να:

  • Αποφεύγουν τη χρήση των ηλεκτροβόρων συσκευών (πλυντήριο, φούρνος, θερμοσίφωνας κ.λπ.) και να τη μεταθέτουν κατά τις λοιπές ώρες (εκτός αιχμής).
  • Ρυθμίζουν τη θερμοκρασία των κλιματιστικών στους 26 βαθμούς.
  • Να μην ξεχνούν τα φώτα αναμμένα σε χώρους που δεν χρησιμοποιούν και να περιορίζουν τη χρήση τους.
  • Η λελογισμένη χρήση των ηλεκτρικών συσκευών κατά τη διάρκεια των ακραίων αυτών καιρικών συνθηκών, θα συμβάλλει καθοριστικά στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην αποφυγή τυχόν προβλημάτων ηλεκτροδότησης, διασφαλίζοντας την υγεία, την ασφάλεια και την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των πολιτών.
  • Έκκληση Σκρέκα κατά άσκοπης κατανάλωσης
  • Έκκληση προς του πολίτες να περιορίσουν την άσκοπη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας τα επόμενα 24ωρα, απηύθυνε και ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, δεδομένου ότι οι αντοχές του συστήματος θα δοκιμασθούν από τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες που έχει ήδη φέρει ο παρατεταμένος καύσωνας σε όλη τη χώρα.

Όπως τονίζεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή, οι εκπρόσωποι των Διαχειριστών παρουσίασαν τα μέτρα που έχουν λάβει ενόψει των επόμενων ημερών και κυρίως της Δευτέρας, όταν εκτιμάται ότι κατά τις ώρες αιχμής (περί της 21:00) το συνολικό φορτίο του συστήματος θα φτάσει τα 9.600 MW, σημαντικά αυξημένο από τον μέσο όρο της μέγιστης ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας το πρώτο εξάμηνο του 2021 που ανήλθε σε 8.115 MW.

Καύσωνας – Διακοπές ρεύματος: Έκτακτη σύσκεψη στον ΑΔΜΗΕ παρουσία Μητσοτάκη

Καιρός σήμερα (02/08): Καίγεται όλη η χώρα! Μέχρι και 47 βαθμούς η θερμοκρασία, σπάει κάθε ρεκόρ!

Καιρός σήμερα (02/08): Αίθριος και πολύ ζεστός θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα. Λίγες τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας τις απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει ιδιαίτερα υψηλή σε όλη τη χώρα (επίπεδα καύσωνα) και θα σημειώσει επιπλέον μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά.

Οι μέγιστες τιμές στα ηπειρωτικά θα φθάσουν τους 41 με 43, κατά τόπους στη Στερεά, την Πελοπόννησο και τη Θεσσαλία τους 44 με 45 ενώ στις νησιωτικές και παραθαλάσσιες περιοχές τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα, οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα είναι σε αρκετές περιοχές πάνω από 26 με 27 βαθμούς Κελσίου, εντείνοντας το αίσθημα δυσφορίας.

Καιρός σήμερα (02/08): Καίγεται όλη η χώρα! Μέχρι και 47 βαθμούς η θερμοκρασία, σπάει κάθε ρεκόρ!

Αναλυτικά ο καιρός από την ΕΜΥ:

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 42 και κατά τόπους 43 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 41 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι τις βραδινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 41 και κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία 42 με 43 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά κυρίως της Πελοποννήσου και της Στερεάς.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και τις απογευματινές ώρες στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Στα νησιά από 26 έως 40 με 41 βαθμούς Κελσίου. Στα ηπειρωτικά από 25 έως 42 και κατά τόπους στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο έως 44 με 45 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 42 και κατά τόπους 44 με 45 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 27 έως 38 και στην Κρήτη τοπικά έως 41 με 42 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 27 έως 40 με 41 και κατά τόπους 42 βαθμούς Κελσίου

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share