Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Ρόδο - Μήνυμα του 112 για εκκένωση του χωριού Ψίνθος

Κάηκε φάρμα και ένα σπίτι

1 Αυγούστου 2021 20:13
Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Ρόδο - Μήνυμα του 112 για εκκένωση του χωριού Ψίνθος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ανεξέλεγκτες είναι οι διαστάσεις που πήρε το απόγευμα της Κυριακής το μέτωπο της φωτιάς στην περιοχή της Θεολόγου στη Ρόδο. Πριν λίγο εκδόθηκε και μήνυμα του 112 για εκκένωση του χωριού Ψίνθος. Η φωτιά εξαιτίας των ισχυρών ανέμων κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς την περιοχή των Πεταλούδων καταστρέφοντας ότι βρίσκει στο πέρασμά της. Το μέγεθος της πυρκαγιάς οδήγησε και στην εκκένωση περιοχών στην Κοιλάδα των Πεταλούδων.

Σύμφωνα με τη rodiaki.gr, οι αρχές έχουν εφαρμόσει σχέδιο εκκένωσης των σπιτιών και των επιχειρήσεων που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή ενώ σε υψίστη ετοιμότητα έχει τεθεί και η 95 ΑΔΤΕ καθώς στην περιοχή υπάρχουν μονάδες του στρατού.

Πριν από λίγο σημειώθηκε και μεγάλη διακοπή του ρεύματος σε πολλές περιοχές του νησιού αλλά δεν διευκρινίστηκε από τις αρμόδιες αρχές μέχρι αυτή την ώρα αν οφείλεται στην πυρκαγιά και σε βλάβες του δικτύου ή σε υπερφόρτωση των γραμμών εξαιτίας της υπερκατανάλωσης.

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Ρόδο

Προσοχή! Σε ποια περιφέρεια είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος για φωτιά σήμερα

Πολύ υψηλός κίνδυνος φωτιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σήμερα, Κυριακή 1 Αυγούστου για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου), σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

  • Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας για να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
  • Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Οδηγίες για τους πολίτες

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199. Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Προσοχή! Σε ποια περιφέρεια είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος για φωτιά σήμερα

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share