Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

ΥΠΕΞ σε Άγκυρα: "Απορρίπτουμε τις τουρκικές αιτιάσεις για το φερόμενο περιστατικό στον Έβρο"

Η επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών

1 Αυγούστου 2021 14:33
ΥΠΕΞ σε Άγκυρα:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών απαντά η Αθήνα στην Τουρκία αναφορικά με τα δημοσιεύματα που προηγήθηκαν σε τουρκικά ΜΜΕ, τα οποία κάνουν λόγο για νεκρό Τούρκο στα σύνορα του Έβρου, από ελληνικά πυρά.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, η Επιτετραμμένη στην Άγκυρα που κλήθηκε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, «επεσήμανε στην τουρκική πλευρά την υποχρέωση της τελευταίας να φυλάει τα σύνορα της και να μην επιτρέπει την δράση διακινητών και την παράνομη μετανάστευση». Ωστόσο συνεχίζεται το θρίλερ στην γειτονική χώρα, καθώς μετρά έξι νεκρούς από τις δασικές πυρκαγιές.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει τα εξής:

«Η Επιτετραμμένη στην Άγκυρα, κατόπιν σχετικών οδηγιών, απαντώντας σε σχετικό έκτακτο διάβημα στο οποίο κλήθηκε νωρίτερα σήμερα στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, απέρριψε στο σύνολο τους τις τουρκικές αιτιάσεις σχετικά με φερόμενο περιστατικό στον Έβρο. Επεσήμανε στην τουρκική πλευρά την υποχρέωση της τελευταίας να φυλάει τα σύνορα της και να μην επιτρέπει την δράση διακινητών και την παράνομη μετανάστευση».

Ανακοίνωση ΥΠΕΞ για το περιστατικό στον Έβρο

Προβοκάτσια από Τουρκικά ΜΜΕ: «Νεκρός Τούρκος από ελληνικά πυρά στον Έβρο»

Δημοσιεύματα των τουρκικών ΜΜΕ τις τελευταίες ώρες αναφέρουν πως ένας 43χρονος Τούρκος έπεσε νεκρός από πυροβολισμό που δέχτηκε από την Ελληνική πλευρά των συνόρων του Έβρου. Τα εν λόγω δημοσιεύματα κάνουν λόγο για περιστατικό που έλαβε χώρα το Σάββατο στην όχθη του Έβρου που αποτελεί το φυσικό σύνορο της Ελλάδας με την Τουρκία και συγκεκριμένα στην περιοχή Αντασαρχανλί της Αδριανούπολης.

Όπως, όμως, αναφέρθηκε στον ΣΚΑΪ, το συμβάν έγινε στην Τουρκική πλευρά του Έβρου σε σημείο με πολύ πυκνή βλάστηση και αφορά κατά πάσα πιθανότητα παράνομους διακινητές λαθρομεταναστών. Η ελληνική πλευρά, σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες, ξεκαθαρίζει ότι έχει ήδη γίνει έρευνα στον Στρατό και στην Αστυνομία και ότι δεν προκύπτει από πουθενά ότι έγιναν πυροβολισμοί από την Ελληνική πλευρά του Έβρου

Νεκρός Τούρκος από ελληνικά πυρά στον Εβρο

Αρμόδιες πηγές της Αθήνας διευκρινίζουν ότι έχει γίνει έρευνα και στο στρατό και στην αστυνομία και δεν προκύπτει ότι έχουν πέσει πυροβολισμοί από την ελληνική πλευρά. Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για εργαλειοποίηση από την τουρκική πλευρά ενός συμβάντος για προφανείς λόγους, χωρίς να υφίσταται εμπλοκή της ελληνικής πλευράς.

Το συμβάν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έγινε στην τουρκική πλευρά του Εβρου και κατά τις ίδιες πληροφορίες σε αυτό ενεπλάκησαν δύο διακινητές λαθρομεταναστών, με τον έναν εκ των δύο να είναι μεθυσμένος. Ενώ, σκηνικό έντασης φαίνεται πως στήθηκε στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο όταν σημειώθηκαν πυροβολισμοί από την τουρκική πλευρά προς την ελληνική όπου περιπολούσε η Frontex τα ξημερώματα της Κυριακής, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Spiegel στην Αθήνα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share