Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Προβοκάτσια από Τουρκικά ΜΜΕ: «Νεκρός Τούρκος από ελληνικά πυρά στον Έβρο» - Διαψεύδει η ελληνική πλευρά

Τι αναφέρουν τα τουρκικά δημοσιεύματα

1 Αυγούστου 2021 12:31
Προβοκάτσια από Τουρκικά ΜΜΕ: «Νεκρός Τούρκος από ελληνικά πυρά στον Έβρο» - Διαψεύδει η ελληνική πλευρά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δημοσιεύματα των τουρκικών ΜΜΕ τις τελευταίες ώρες αναφέρουν πως ένας 43χρονος Τούρκος έπεσε νεκρός από πυροβολισμό που δέχτηκε από την Ελληνική πλευρά των συνόρων του Έβρου.

Τα εν λόγω δημοσιεύματα κάνουν λόγο για περιστατικό που έλαβε χώρα το Σάββατο στην όχθη του Έβρου που αποτελεί το φυσικό σύνορο της Ελλάδας με την Τουρκία και συγκεκριμένα στην περιοχή Αντασαρχανλί της Αδριανούπολης.

Όπως, όμως, αναφέρθηκε στον ΣΚΑΪ, το συμβάν έγινε στην Τουρκική πλευρά του Έβρου σε σημείο με πολύ πυκνή βλάστηση και αφορά κατά πάσα πιθανότητα παράνομους διακινητές λαθρομεταναστών.

Νεκρός Τούρκος από ελληνικά πυρά στον Εβρο

Η ελληνική πλευρά, σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες, ξεκαθαρίζει ότι έχει ήδη γίνει έρευνα στον Στρατό και στην Αστυνομία και ότι δεν προκύπτει από πουθενά ότι έγιναν πυροβολισμοί από την Ελληνική πλευρά του Έβρου.

Αρμόδιες πηγές της Αθήνας διευκρινίζουν ότι έχει γίνει έρευνα και στο στρατό και στην αστυνομία και δεν προκύπτει ότι έχουν πέσει πυροβολισμοί από την ελληνική πλευρά. Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για εργαλειοποίηση από την τουρκική πλευρά ενός συμβάντος για προφανείς λόγους, χωρίς να υφίσταται εμπλοκή της ελληνικής πλευράς.

Το συμβάν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έγινε στην τουρκική πλευρά του Εβρου και κατά τις ίδιες πληροφορίες σε αυτό ενεπλάκησαν δύο διακινητές λαθρομεταναστών, με τον έναν εκ των δύο να είναι μεθυσμένος. Ενώ, σκηνικό έντασης φαίνεται πως στήθηκε στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο όταν σημειώθηκαν πυροβολισμοί από την τουρκική πλευρά προς την ελληνική όπου περιπολούσε η Frontex τα ξημερώματα της Κυριακής, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Spiegel στην Αθήνα.

Τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν: «Η Άγκυρα μεταφέρει 40 τανκς από τη Συρία στον Έβρο»

Η τουρκική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Haberler και το ιδιωτικό πρακτορείο ΙΗΑ μεταδίδουν την φερόμενη μεταφορά στρατιωτικών δυνάμεων από τη Συρία στον Έβρο

Μεταδίδεται εδώ και λίγα λεπτά από το τουρκικό ειδησεογραφικό δίκτυο haberler.com. Αναφέρει ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις από το απόγευμα σήμερα ξεκίνησαν να μεταφέρουν τανκς από τα σύνορα με τη Σύρια, στα σύνορα με την Ελλάδα. Να σημειωθεί ότι στον Έβρο ενισχύεται ο παλιός φράχτης και δημιουργείται ακόμα ένας νέος.

Πάντως, δημοσιογραφικές πληροφορίες κάνουν λόγο για την πιθανότητα να πρόκειται για επιστροφή στρατευμάτων που παλαιότερα μεταφέρθηκαν από τον Έβρο στη Συρία.

«Από τις περιοχές Χατάι, Ρεϊχανλί και Κουμλού, στα σύνορα με τη Συρία τα τανκς φορτώθηκαν σε νταλίκες και ξεκίνησαν για την Αδριανούπολη», αναφέρει το άρθρο.

«Δυο κονβόι φορτηγών φορτωμένα με περίπου 40 τανκς αναχώρησαν από τα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία σήμερα το απόγευμα, και η συνοδεία αναμένεται να αποσταλεί στην Αδριανούπολη με τρένο από το λιμάνι του Ισκεντερούμ.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share