Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: «Φουντώνει» η πανδημία από Σεπτέμβριο - Ποιοι θα χρειαστεί να κάνουν την 3η δόση του εμβολίου (Video)

Οι διευκρινίσεις των καθηγητών Βασιλακόπουλου και Σκουτέλη

1 Αυγούστου 2021 11:49
Κορωνοϊός: «Φουντώνει» η πανδημία από Σεπτέμβριο - Ποιοι θα χρειαστεί να κάνουν την 3η δόση του εμβολίου (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Κορωνοϊός: Για τη μετάλλαξη Δέλτα που συνεχίζει να «καλπάζει» ανεξέλεγκτα και έχει αλλάξει τα δεδομένα στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας μας αλλά και την τρίτη δόση του εμβολίου μίλησαν το πρωί της Κυριακής στο OPEN ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής εμβολιασμών, Αθανάσιος Σκουτέλης και ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Νέο κύμα πανδημίας από τον Σεπτέμβριο - Τι θα γίνει με την τρίτη δόση

Τον Σεπτέμβριο θα έχουμε νέα έξαρση της πανδημίας στην Ελλάδα στην οποία θα είναι πιο ευάλωτοι οι ανεμβολίαστοι και τα παιδιά, είπαν οι καθηγητές. Σχετικά με την τρίτη δόση του εμβολίου, είπαν ότι αυτοί που θα κληθούν να την κάνουν πρώτοι θα είναι όσοι έχουν κάνει μεταμόσχευση.

Το Ισραήλ είναι ήδη η πρώτη χώρα που θα αρχίσει να προσφέρει μια τρίτη δόση εμβολίου των Pfizer/Biontech κατά της COVID-19 για τους άνω των 60 ετών, μια παγκόσμια πρωτιά στις προσπάθειες να επιβραδυνθεί η διάδοση του πολύ μεταδοτικού στελέχους Δέλτα του κορωνοϊού.

Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς για τον εμβολιασμό των παιδιών

Ο κύριος Σκουτέλης συνέστησε στους γονείς να συμβουλευτούν τους παιδιάτρους για να εμβολιάσουν τα παιδιά τους , ενώ ο κ. Βασιλακόπουλος υπογράμμισε πως έχουμε ήδη θρηνήσει τρία Ελληνόπουλα κάτω των 18 ετών από τον κορωνοϊό.

“Περιμένουμε να γεμίσουν οι ΜΕΘ για να οχυρωθούμε; Ενώ έχουμε το όπλο, το εμβόλιο να το προλάβουμε. Ειδικά τα εμβόλια των παιδιών είναι συνυφασμένα εδώ και χρόνια με την ασφάλειά τους. Δεν εμβολιάζουμε τα παιδιά για τους παππούδες που δεν εμβολιάζονται αλλά για τα ίδια. Αν μολυνθούν δεν ξέρουμε τι επιπλοκές θα τους αφήσει”, είπε ο κύριος Σκουτέλης.

Αναφορικά με την πορεία των εμβολιασμών τόνισε ότι τώρα γίνονται 80.000 εμβολιασμοί τη μέρα, νούμερο το οποίο δεν είναι αρκετό, αφού έτσι “δεν θα προλάβουμε έτσι να πιάσουμε το 80% τον Σεπτέμβριο”, κατέληξε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share