Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Έκτακτη προειδοποίηση από τον Γιάννη Καλλιάνο - "Από Δευτέρα έρχεται το κυρίως γεύμα"

Θα λιώσουμε!

31 Ιουλίου 2021 19:39
Έκτακτη προειδοποίηση από τον Γιάννη Καλλιάνο -
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο το «κυρίως γεύμα του καύσωνα έρχεται από τη Δευτέρα». Σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος τονίζει επίσης σε ανάρτησή του ότι δύσκολες θα είναι και οι νύχτες, ενώ σήμερα Σάββατο η θερμοκρασία πλησίασε τους 45 βαθμούς. Ωστόσο αυτές θα είναι οι δωρεάν οργανωμένες παραλίες τις Αττικής για τρεις ημέρες λόγω καύσωνα.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε ο Γιάννης Καλλιάνος:

«Όσο μπορείτε, κάντε υπομονή. Σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή θα είναι μια “πρόγευση” του καύσωνα. Το “κυρίως γεύμα” έρχεται από την ερχόμενη Δευτέρα έως και τουλάχιστον την Παρασκευή 6 Αυγούστου με θερμοκρασίες στους 43-44°C στα ηπειρωτικά, στους 41-42°C στα νησιά και τοπικά στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές στους 45-46°C.

Στην Αθήνα, τη Δευτέρα περιμένουμε 42°C, την Τρίτη 43-44°C, την Τετάρτη 42-43°C και έχουμε και συνέχεια με παρόμοιες θερμοκρασίες έως και τουλάχιστον την ερχόμενη Παρασκευή. Προσοχή διότι και οι επόμενες νύχτες θα είναι καυτές με τον υδράργυρο από τη Δευτέρα και έπειτα να μην καταφέρνει να πέσει κάτω από τους 30°C κατά μέσο όρο.

Σήμερα, στα Αρφαρά Μεσσηνίας, ο υδράργυρος έφτασε στους 44,6°C. Οριακά 45°C λοιπόν εκεί! Στην Αθήνα σήμερα έφτασε στους 41°C. Φανταστείτε επομένως να έρθουν για τα καλά οι πολύ θερμές αέριες μάζες από τη Δευτέρα και έπειτα…».

Σάκης Αρναούτογλου για καύσωνα: «Αστική Θερμική Νησίδα θα χτυπήσει την Ελλάδα» - Οι περιοχές στην Αττική με την περισσότερη ζέστη (photo)

Καιρός: Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου, σε ανάρτησή του στο Facebook κάνει λόγο για «εξαιρετικά έντονο φαινόμενο της Αστικής θερμικής Νησίδας!» και σημειώνει πως η θερμοκρασιακή διαφορά μέσα στη νύχτα μεταξύ Ηλιούπολης και Ιπποκράτειου Πολιτείας στην Αττική ήταν στους 14 βαθμούς.

Παράλληλα, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο Χριστίνα Σούζη τα στοιχεία επιμένουν ότι η πιο ζεστή ημέρα θα είναι η Δευτέρα 2 Αυγούστου, οπότε και αναμένονται οι υψηλότερες θερμοκρασίες με 44 και πιθανόν τοπικά 45 στον θεσσαλικό κάμπο. Οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν έως και την Παρασκευή 6 Αυγούστου.

«Ποιες περιοχές είχαν την περισσότερη δροσιά αλλά και την περισσότερη ζέστη τη νύχτα που μας πέρασε στην Αττική;», σημειώνει ακόμη και αναρτά έναν πίνακα με τις ελάχιστες θερμοκρασίες στην Αττική:

Σε μια δεύτερη ανάρτησή του σημειώνει πως «188 από τους 432 μετεωρολογικούς σταθμούς του Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψαν σήμερα το πρωί θερμοκρασίες πάνω από 25 βαθμούς Κελσίου ενώ κατά τόπους στην Αττική και σε νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου ο υδράργυρος δεν κατάφερε να πέσει κάτω από τους 30 βαθμούς Κελσίου κατά τη διάρκεια των νυχτερινών και πρώτων πρωινών ωρών!!!».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share