Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Φωτιά στην Αχαΐα: Εκτάκτως στη Ζήρια ο Νίκος Χαρδαλιάς

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πολιτική Προστασία

31 Ιουλίου 2021 19:22
Φωτιά στην Αχαΐα: Εκτάκτως στη Ζήρια ο Νίκος Χαρδαλιάς
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φωτιά στην Αχαΐα: Στην ευρύτερη περιοχή της Ζήριας Αχαΐας όπου μαίνεται η δασική πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, έχει φτάσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Στην Πολιτική Προστασία έχει σημάνει συναγερμός και ο κ. Χαρδαλιάς μετέβη εσπευσμένα στην περιοχή.

Δύο φορές ενεργοποιήθηκε το 112

Δύο φορές έχει ενεργοποιηθεί μέχρι στιγμής το 112 για να ειδοποιήσει όσους πολίτες βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή να εκκενώσουν τους οικισμούς τους. Συγκεκριμένα στις 14:35 οι πολίτες που βρίσκονταν στους οικισμούς Ζήρια, Καμάρες, Λαμπίρι Αχαΐας ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν ενώ στις 17:45 στάλθηκε ξανά μήνυμα σε όσους βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή Λόγγου Αχαΐας να εκκενώσουν άμεσα προς Αίγιο.

Φωτιά στην Αχαΐα: Απομακρύνθηκαν παιδιά από κατασκήνωση της περιοχής

Φωτιά στην Αχαΐα: Με ασφάλεια απομακρύνθηκαν, για προληπτικούς λόγους, περίπου 110 παιδιά που φιλοξενούνταν σε κατασκήνωση στην παραλιακή περιοχή της Παναγοπούλας, λόγω της φωτιάς στην Ζήρια. Παράλληλα, η Αστυνομία πραγματοποιεί συνεχείς επιχειρήσεις για την ασφαλή απομάκρυνση οδηγών αυτοκινήτων, που έχουν ακινητοποιηθεί στις παραλιακές περιοχές του Λαμπίρι και των Καμαρών.

Στο μεταξύ, σε ετοιμότητα βρίσκονται σκάφη του Λιμενικού, τα οποία περιπολούν στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λαμπίρι και Καμαρών, ώστε, αν χρειαστεί, να συνδράμουν στην απομάκρυνση πολιτών, ενώ για τον ίδιο λόγο είναι σε ετοιμότητα και ιδιωτικά σκάφη. Ωστόσο κλειστή παραμένει η γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου με κατεύθυνση προς Πάτρα.

Φωτιά στην Αχαΐα

Εκκενώνεται και ο οικισμός Λόγγος

Υπενθυμίζεται ότι εκκενώθηκαν προληπτικά οι οικισμοί Λαμπίρι, Καμάρες και Ζήρια, ενώ, σύμφωνα με νεότερες εξελίξεις εκκενώνεται και ο οικισμός Λόγγος με τη φωτιά να προσεγγίζει την παραλία. Μήνυμα μέσω του 112 έστειλε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για εκκένωση του οικισμού Λόγγου Αχαΐας.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Λόγγου Αχαΐας, εκκενώστε άμεσα προς Αίγιο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Σκάφη του Λιμενικού μεταφέρουν με ασφάλεια πολίτες από την παραλιακή περιοχή του Λόγγου.

Έπειτα από επιχείρηση του Λιμενικού μεταφέρθηκαν με ασφάλεια περίπου 15 άτομα από την παραλιακή περιοχή Μπούκα των Καμαρών, στο λιμάνι του Αιγίου, μεταδίδει το ΑΜΠΕ. Οι 15 πολίτες μεταφέρθηκαν με δύο πλωτά σκάφη του λιμενικού, ενώ περίπου 20 ένοικοι ξενοδοχείου στο Λόγγο πρόκειται να μεταφερθούν και αυτοί με σκάφη του Λιμενικού σε ασφαλή περιοχή.

Εκκενώνεται η παραλιακή κοινότητα του Λόγγου και ένα ξενοδοχείο

Εντολή δόθηκε περίπου στις 17:30 από την Πυροσβεστική υπηρεσία, για την ασφαλή απομάκρυνση των κατοίκων της παραλιακής κοινότητας του Λόγγου της Αιγιάλειας, λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε στην Ζήρια και έχει επεκταθεί προς τις παραλιακές περιοχές. Επίσης, σύμφωνα με την ίδια εντολή, πρόκειται να απομακρυνθούν και οι ένοικοι ξενοδοχείου της περιοχής του Λόγγου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share