Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πέθανε ο Ανδρέας Ποταμιάνος

Ο Πειραιώτης εφοπλιστής και πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας «έφυγε» σε ηλικία 88 ετών

31 Ιουλίου 2021 08:28
Πέθανε ο Ανδρέας Ποταμιάνος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έφυγε από τη ζωή, χθες Παρασκευή, μία τεράστια προσωπικότητα της ελληνικής ναυτιλίας, ο Ανδρέας Ποταμιάνος. Ένα κεφάλαιο της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, γραμμένο με χρυσά γράμματα, έκλεισε. Επίσης, θλίψη σκόρπισε η είδηση θανάτου του Τίτου Παπαδάκη που "έφυγε" από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής σε ηλικία 73 ετών, νοσηλευόμενος στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Ο Ανδρέας Ποταμιάνος, πρωτοπόρος διεθνώς στην επιβατηγό ναυτιλία, διετέλεσε πρόεδρος της τότε ονομαζόμενης Ένωσης Εφοπλιστών Επιβατηγών Πλοίων (1980-2002).

Ο Ανδρέας Ποταμιάνος γεννήθηκε το 1933 στον Πειραιά. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ναυτικό Δίκαιο στο London School of Economics.

Το 1961 έγινε μέλος της Διοίκησης της "Ηπειρωτικής" και το 1975 μετά τον θάνατο του πατέρα του Αναστάσιου, ανέλαβαν με τον αδελφό του Γιώργο τη Διεύθυνση της εταιρείας. Συμμετέχει στα ΔΣ της Ένωσης από το 1967 και είναι ο μακροβιότερος Πρόεδρος αυτής με θητεία 23 ετών.

Πέθανε ο Ανδρέας Ποταμιάνος

Υπήρξε επίσης Πρόεδρος των Special Olympics Ελλάδος και του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος. Το 2003 ανακηρύχθηκε Επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου.

Πέθανε ο σκηνοθέτης Λευτέρης Δανίκας

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 63 ετών άφησε ο Λευτέρης Δανίκας, σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός. Ήταν επίσης αδερφός του δημοσιογράφου και κριτικού κινηματογράφου, Δημήτρη Δανίκα.

Τον τελευταίο καιρό ο Λευτέρης Δανίκας αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Μια από τις πιο γνωστές του ταινίες ήταν η μικρού μήκους «Ανατολικά της Εδέν» του 1985. Επίσης, πέθανε σε ηλικία 94 ετών ο ποιητής, δοκιμιογράφος και μεταφραστής, Νίκος Φωκάς, αφήνοντας πίσω του σπουδαίο έργο

Ακολουθεί το βιογραφικό του έτσι όπως δημοσιεύθηκε από την Ένωση Ελλήνων Σκηνοθετών:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share