Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (31/7)

Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας!

31 Ιουλίου 2021 07:45
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (31/7)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Οι κεντρικοί τίτλοι στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για σήμερα Σάββατο 31/07! Tο Athensmagazine.gr σας φέρνει καθημερινά στο φως τα θέματα της ειδησεογραφίας, όπως αναδεικνύονται στον Ελληνικό Τύπο από την εκπομπή "Τώρα ότι Συμβαίνει" του Open. Παράλληλα, στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. και του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, που συνεχίζουν τις έρευνες για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, έχουν μπει πέντε δολοφονίες και τρεις αποτυχημένες απόπειρες, από τα 19 συμβόλαια θανάτου του συνδικάτου του εγκλήματος της τελευταίας τριετίας.

Δείτε αναλυτικά τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων στο Athensmagazine.gr:

Καιρός σήμερα 31/7: Αρναούτογλου, Καλλιάνος, Μαρουσάκης, Αρνιακός και Σούζη κρούουν καμπανάκι! Καύσωνας με 46 βαθμούς Κελσίου - Ποιες περιοχές θα «βράσουν»

Καιρός σήμερα 31/7: Με τον ισχυρό καύσωνα να επιμένει θα κυλήσει και η σημερινή ημέρα, με τον υδράργυρο σε κάποιες περιοχές να αγγίζει και τους 46 βαθμούς Κελσίου και τους Σάκη Αρναούτογλου, Γιάννη Καλλιάνο, Κλέαρχο Μαρουσάκη, Τάσο Αρνιακό και Χριστίνα Σούζη να κρούουν καμπανάκι! Παράλληλα, δείτε τι καιρό πρόβλέπουν τα μερομήνια για μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Σάκης Αρναούτογλου για καύσωνα: «Αστική Θερμική Νησίδα θα χτυπήσει την Ελλάδα» - Οι περιοχές στην Αττική με την περισσότερη ζέστη

Καιρός: Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου, σε ανάρτησή του στο Facebook κάνει λόγο για «εξαιρετικά έντονο φαινόμενο της Αστικής θερμικής Νησίδας!» και σημειώνει πως η θερμοκρασιακή διαφορά μέσα στη νύχτα μεταξύ Ηλιούπολης και Ιπποκράτειου Πολιτείας στην Αττική ήταν στους 14 βαθμούς.

Παράλληλα, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο Χριστίνα Σούζη τα στοιχεία επιμένουν ότι η πιο ζεστή ημέρα θα είναι η Δευτέρα 2 Αυγούστου, οπότε και αναμένονται οι υψηλότερες θερμοκρασίες με 44 και πιθανόν τοπικά 45 στον θεσσαλικό κάμπο. Οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν έως και την Παρασκευή 6 Αυγούστου.

«Ποιες περιοχές είχαν την περισσότερη δροσιά αλλά και την περισσότερη ζέστη τη νύχτα που μας πέρασε στην Αττική;», σημειώνει ακόμη και αναρτά έναν πίνακα με τις ελάχιστες θερμοκρασίες στην Αττική:

Σε μια δεύτερη ανάρτησή του σημειώνει πως «188 από τους 432 μετεωρολογικούς σταθμούς του Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψαν σήμερα το πρωί θερμοκρασίες πάνω από 25 βαθμούς Κελσίου ενώ κατά τόπους στην Αττική και σε νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου ο υδράργυρος δεν κατάφερε να πέσει κάτω από τους 30 βαθμούς Κελσίου κατά τη διάρκεια των νυχτερινών και πρώτων πρωινών ωρών!!!».

Καύσωνας: Τι είναι η Αστική Θερμική Νησίδα

Σύμφωνα με το meteo.gr, ως Αστική Θερμική Νησίδα (ΑΘΝ) αναφέρεται το φαινόμενο κατά το οποίο η θερμοκρασία που παρατηρείται εντός μιας αστικής περιοχής είναι υψηλότερη σε σχέση με αυτή των περι-αστικών ή υπαίθριων/αγροτικών περιοχών που την περιβάλλουν (Εικόνα 1). Η ένταση του φαινομένου ορίζεται ως η διαφορά της αστικής θερμοκρασίας από την αντίστοιχη περι-αστική ή υπαίθρια/αγροτική.

Το φαινόμενο της ΑΘΝ αποτελεί το πιο αντιπροσωπευτικό περιβαλλοντικό πρόβλημα που προκύπτει λόγω των ανθρωπογενών παρεμβάσεων στο τοπικό κλίμα.

Ειδικότερα, η δημιουργία του φαινομένου σχετίζεται πρωτίστως με τις αλλαγές στα χαρακτηριστικά και τη γεωμορφολογία μιας περιοχής, οι οποίες προκύπτουν λόγω της αντικατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος από δομικά υλικά (π.χ., άσφαλτος και τσιμέντο).

Οι τεχνητές επιφάνειες, οι οποίες χαρακτηρίζονται από υψηλότερο δυναμικό αποθήκευσης θερμότητας, η σύνθετη γεωμετρία των δρόμων και των κτιρίων, το μειωμένο ποσοστό βλάστησης και οι ανθρωπογενείς εκπομπές θερμότητας (π.χ., κλιματισμός) επηρεάζουν μια σειρά από φυσικές διεργασίες, όπως το ενεργειακό ισοζύγιο του εδάφους, οδηγώντας τελικά σε ένα πιο θερμό περιβάλλον.

Χριστίνα Σούζη για καύσωνα διαρκείας: Πού και πότε θα «χτυπήσει» ο υδράργυρος - Ποια θα είναι η θερμότερη μέρα

Καιρός: Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα. Σήμερα ο υδράργυρος θα ανέβει κι άλλο φτάνοντας έως και 43 βαθμούς και η άνοδος της θερμοκρασίας θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τη μετεωρολόγο Χριστίνα Σούζη τα στοιχεία επιμένουν ότι η πιο ζεστή ημέρα θα είναι η Δευτέρα 2 Αυγούστου, οπότε και αναμένονται οι υψηλότερες θερμοκρασίες με 44 και πιθανόν τοπικά 45 στον θεσσαλικό κάμπο. Οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν έως και την Παρασκευή 6 Αυγούστου.

Ειδικότερα:

Σήμερα Παρασκευή ο καιρός θα είναι αίθριος και οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι τοπικά 6 μποφόρ στο ανατολικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως και τους 43 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος και η θερμοκρασία θα φτάσει έως 41 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος και ο υδράργυρος θα δείξει έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Βόρειοι άνεμοι 3 με 5 μποφόρ και μόνο στα Δωδεκάνησα και το Καρπάθιο τοπικά θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Σε άνοδο η θερμοκρασία που θα φτάσει τους 43 και τοπικά στους 44 βαθμούς κελσίου.

Την Κυριακή αναμένεται ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα. Άνεμοι βόρειοι εντάσεως 3 με 5 μποφόρ και τοπικά στα 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 43 με 44 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι αίθριος και οι άνεμοι θα πνέουν 3 με 5 μποφόρ στο Ιόνιο και τοπικά 6 μποφόρ στο ανατολικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα φτάσει 44 και πιθανόν τοπικά 45 στο θεσσαλικό κάμπο.

Αντίστοιχες θερμοκρασίες αναμένονται και την Τρίτη 3 Αυγούστου ενώ υψηλά θα παραμείνει ο υδράργυρος έως και την Παρασκευή 6 Αυγούστου.

Γιάννης Καλλιάνος: «Ο καύσωνας αυτός πιθανότατα θα μείνει στην ιστορία» - Οι 15 περιοχές της Ελλάδας όπου ο υδράργυρος θα «χτυπήσει κόκκινο»

Καιρός: Σε ανάρτηση του στο Facebook, ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος τονίζει πως η πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου θα είναι εξαιρετικά δύσκολη, λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών. Παράλληλα, δείτε τι καιρό πρόβλέπουν τα μερομήνια για μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

“Χωρίς αμφιβολία, ο καύσωνας που διανύουμε εδώ και ήδη 3 ημέρες (ξεκινώντας από τα δυτικά) φαίνεται ότι θα εξελιχθεί σε έναν από τους ισχυρότερους καύσωνες των τελευταίων 40 ετών! Τόσο οι μέγιστες θερμοκρασίες που θα σημειωθούν, όσο και η διάρκεια του, σίγουρα, τον καθιστούν ακραίο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ξεκίνησε την Τρίτη 27 Ιουλίου (αρχικά επηρεάζοντας με 40-41°C τις δυτικές περιοχές της χώρας) και φαίνεται ότι θα μας απασχολεί έως και τουλάχιστον τις 8 Αυγούστου, πιθανότατα και παραπάνω. Στην καλύτερη περίπτωση λοιπόν, μιλάμε για έναν πιθανό 12ήμερο καύσωνα ο οποίος θα μείνει λογικά στην ιστορία”, αναφέρει αρχικά.

Και συνεχίζει: “Μπορεί να είναι πολλές οι περιοχές της χώρας που τις τελευταίες ημέρες σημειώθηκαν θερμοκρασίες άνω των 40°C, όμως τα ακόμη δυσκολότερα θα έρθουν από τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, από τη Δευτέρα 2 Αυγούστου θα γενικευτούν πια οι ακραίες θερμοκρασίες και τα θερμόμετρα θα αγγίξουν τους 43-44°C στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της πεδινής ηπειρωτικής Ελλάδας. Πιθανότατα να δούμε σε πολύ τοπικό επίπεδο ακόμη και 45-46°C.

Όπως θα έχετε παρατηρήσει, όταν η θερμοκρασία υπερβαίνει τους 34-35°C και βγάλετε το χέρι σας έξω από το παράθυρο ενός κινούμενου αυτοκινήτου, ο αέρας αρχίζει και ζεσταίνει. Και όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία τόσο πιο ζεστός είναι ο αέρας.

Στους 40°C ο αέρας είναι πια πολύ ζεστός. Φανταστείτε λοιπόν ποια θα είναι η αίσθηση της ζέστης στο χέρι σας όταν η θερμοκρασία υπό σκιά πλησιάζει τους 43-44°C. Άρα στον ήλιο και όχι σε μετεωρολογικό κλωβό, η θερμοκρασία θα αγγίζει τουλάχιστον τους 50°C και επομένως ο αέρας πραγματικά θα καίει”.

Ο καύσωνας στην Αττική

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, η επόμενη εβδομάδα, αν δεν αλλάξει κάτι, θα είναι ακόμα πιο δύσκολη για τους κατοίκους της Αττικής και φυσικά όχι μόνο. θα σας δώσω ενδεικτικά (με ίσως μια μικρή απόκλιση) τις μέγιστες θερμοκρασίες που θα σημειωθούν στην Αττική τις επόμενες ημέρες:

  • Παρασκευή : 41-42°C
  • Σάββατο : 41-42°C
  • Κυριακή : 40-41°C
  • Δευτέρα : 43-44°C
  • Τρίτη : 42-43°C
  • Τετάρτη : 42-43°C

Οι περιοχές της Ελλάδας όπου συνήθως ο υδράργυρος “χτυπάει κόκκινο” είναι οι ακόλουθες:

– Κλειστές πεδιάδες Κεντρικής Μακεδονίας

– Θεσσαλικός κάμπος

– Πεδινή Φθιώτιδα – Ευρύτερη περιοχή Λαμίας

– Νότιο τμήμα Ηπείρου – Πεδινή Άρτα και Πρέβεζα

– Δυτική Στερεά (Αιτ/νία) – Πέριξ του Αγρινίου

– Κωπαΐδα Βοιωτίας – Ευρύτερη περιοχή Θήβας

– Κεντρική Εύβοια – Ευρύτερη περιοχή Χαλκίδας

– Πεδιάδα Ηλείας – Ευρύτερη περιοχή Πύργου

– Πεδινή Μεσσηνία (βορείως της Καλαμάτας)

– Λακωνικός κάμπος – Ευρύτερη περιοχή Σπάρτης

– Αργολικός κάμπος – Άργος, Ναύπλιο

– Δυτική Αττική

– ΒΑ Κορινθία – Ευρύτερη περιοχή Ισθμού Κορίνθου

– Ανατολική Ρόδος

– Νότια Κρήτη (Μεσσαρά)

Σε αυτές τις περιοχές, πιθανότατα σε αυτόν τον καύσωνα, θα σημειωθούν πάρα πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Με μελτέμια ξεκινά η εβδομάδα - Έρχεται ισχυρός καύσωνας

Καύσωνας διαρκείας αναμένεται από την Τετάρτη με ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Ο μετεωρολόγος του ΟPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης, σημείωσε πως η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει από την Τετάρτη αλλά τα πράγματα θα είναι δύσκολα το Σαββατοκύριακο.

Όπως αναφέρει έρχεται ισχυρός καύσωνας που ως προς τη διάρκειά του θα θυμίζει τον φονικό καύσωνα του 1987.

Δείτε την ανάρτηση-πρόβλεψη στο Facebook:

Αρνιακός: Καύσωνας την Τρίτη στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ για σήμερα Σάββατο 31 Ιουλίου

Αίθριο και πολύ ζεστό καιρό προβλέπει για σήμερα Σάββατο η ΕΜΥ σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στο Αιγαίο βορειοδυτικοί τοπικά μέχρι 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει ιδιαίτερα υψηλή σε όλη τη χώρα (επίπεδα καύσωνα) και οι μέγιστες τιμές της θα φθάσουν:

στα ηπειρωτικά τους 42 βαθμούς Κελσίου και κατά τόπους στη Θεσσαλία και τη Στερεά τους 43 με 44 βαθμούς στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Παράλληλα, υψηλές θα παραμείνουν οι θερμοκρασίες και κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τις ελάχιστες τιμές στις περισσότερες περιοχές πάνω από τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος ο καιρός στην Αττική με τους ανέμους να πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 26 έως 41 με 42 βαθμούς, με τη μέγιστη στα παραθαλάσσια να είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη, γενικά αίθριος καιρός με τους ανέμους να πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 23 και 40 βαθμούς.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

  • Καιρός: Γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 23 έως 41 και κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία έως 42 με 43 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

  • Καιρός: Γενικά αίθριος.
  • Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Στα νησιά από 25 έως 40 βαθμούς Κελσίου. Στα ηπειρωτικά από 23 έως 42 και κατά τόπους στη δυτική Στερεά έως 43 με 44 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

  • Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες νεφώσεις στα ορεινά τις απογευματινές ώρες.
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
  • Θερμοκρασία: Από 23 έως 42 και κατά τόπους στην ανατολική Στερεά και τη Θεσσαλία έως 43 με 44 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

  • Καιρός: Αίθριος.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 26 έως 37 και στην Κρήτη τοπικά έως 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

  • Καιρός: Αίθριος.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 26 έως 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός-Καύσωνας: Όλα τα μέτρα προστασίας των εργαζόμενων - Ποιους αφορά και πότε θα ισχύσουν

Καιρός-Καύσωνας: Στη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Εργασίας την εγκύκλιο με τα αναλυτικά μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους ενόψει του κύματος καύσωνα που πλήττει τη χώρα και αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες. Παράλληλα, ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου, σε ανάρτησή του στο Facebook κάνει λόγο για «εξαιρετικά έντονο φαινόμενο της Αστικής θερμικής Νησίδας!»

Το υπουργείο Εργασίας καλεί τους εργοδότες να προβούν τόσο στη λήψη των απαραίτητων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, όσο και σε μείωση απασχόλησης ή/και παύση εργασιών κατά τις ώρες θερμοκρασιακής αιχμής (12.00 – 16.00), όπου αυτό κριθεί, κατά περίπτωση, απαραίτητο.

Παράλληλα, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας εντατικοποιεί την περίοδο αυτή τους στοχευμένους ελέγχους σε εργασιακούς χώρους, σύμφωνα με την επισυναπτόμενη υπ’ αριθμ. 56738/30.07.2021 εγκύκλιο, και σε συνέχεια της από 22 Ιουνίου 2021 σχετικής εγκυκλίου (αριθ.πρωτ. 41935), με έμφαση σε υπαίθριες εργασίες (π.χ. οικοδομές, οδικά και άλλα τεχνικά έργα), σε εργασίες σε στεγασμένους χώρους όπου λόγω της φύσης των παραγωγικών διαδικασιών μπορεί να υπάρχει επί πλέον θερμική καταπόνηση από υψηλές τιμές θερμοκρασίας-υγρασίας και ακτινοβολούμενη θερμότητα (π.χ. σε χυτήρια, μεταλλουργίες, βιομηχανίες πλαστικών, μαγειρεία κ.α.), καθώς και σε χειρωνακτικές εργασίες (π.χ. μεταφορά βαρέων αντικειμένων, οικοδομικών υλικών). Σε κάθε περίπτωση, εφιστάται η προσοχή για εργαζόμενους που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου (πίνακας).

Η εγκύκλιος αναλυτικά

Καύσωνας: Όλα τα μέτρα προστασίας των εργαζόμενων - Οργανωτικά μέτρα για την πρόληψη της θερμικής καταπόνησης

  • Οργάνωση του χρόνου εργασίας με προγραμματισμό διαλειμμάτων κατάλληλης διάρκειας για τη μείωση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων.
  • Προγραμματισμός των εργασιών που συνεπάγονται υψηλή θερμική καταπόνηση των εργαζομένων, κατά το δυνατόν, σε ώρες εκτός θερμοκρασιακών αιχμών.
  • Μείωση της απασχόλησης ή παύση εργασιών σε ιδιαίτερα επιβαρυμένους θερμικά χώρους όπως είναι τα μηχανοστάσια, χυτήρια, υαλουργεία, κεραμοποιεία, ναυπηγικές εργασίες κ.λπ. μεταξύ των ωρών 12.00-16.00.
  • Διαμόρφωση κυλικείων, ή άλλων κατάλληλων χώρων για το χρόνο διαλείμματος. Οι χώροι αυτοί, ανάλογα με τις αντικειμενικές ανάγκες και δυνατότητες, να εξοπλίζονται με σύστημα κλιματισμού. Οι χώροι αυτοί θα επιλεγούν μετά από συνεργασία του εργοδότη και του Τεχνικού Ασφάλειας, Ιατρού Εργασίας και μελών ΕΥΑΕ και όπου δεν υπάρχουν των εκπροσώπων των εργαζομένων.
  • Παροχή πόσιμου δροσερού νερού σε θερμοκρασία 10 -15 °C.

Ειδικές προβλέψεις για υπαίθριες εργασίες

  • Τα μέτρα που μπορεί να ληφθούν για να αντιμετωπιστεί τυχόν θερμική καταπόνηση των εργαζομένων περιλαμβάνουν:
  • Χορήγηση και χρήση κατάλληλου καλύμματος κεφαλής όπου δεν προβλέπεται χρήση κράνους προστασίας, καθώς και προστατευτικών μέσων δέρματος.
  • Διαμόρφωση / επιλογή σκιερού μέρους για διαλείμματα.
  • Διαμόρφωση / επιλογή σκιερού μέρους ή κατασκευή κατάλληλων στεγάστρων για την εκτέλεση των εργασιών, όπου αυτό είναι δυνατόν.
  • Προγραμματισμός των εργασιών έτσι ώστε οι πλέον επιβαρυμένες (π.χ. εργασίες ασφαλτόστρωσης) να γίνονται τις ώρες που οι θερμοκρασίες είναι χαμηλότερες.
  • Μείωση της απασχόλησης ή/και παύση εργασιών κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ των ωρών 12.00-16.00
  • Χορήγηση πόσιμου δροσερού νερού (10-15 °C).
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share