Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Δημήτρης Κουφοντίνας: Κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισης ο τρομοκράτης

Ο «Λουκάς» της 17 Νοέμβρη συμπληρώνει 19 χρόνια έκτισης της ποινής του

30 Ιουλίου 2021 21:14
Δημήτρης Κουφοντίνας: Κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισης ο τρομοκράτης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δημήτρης Κουφοντίνας: Αίτημα αποφυλάκισης με βάση το νόμο Παρασκευόπουλου κατέθεσε ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 11 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες και συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη, Δημήτρης Κουφοντίνας.

Σύμφωνα με το Mega ο «Λουκάς» της 17 Νοέμβρη κατέθεσε το αίτημα, καθώς συμπληρώνει 19 χρόνια έκτισης της ποινής του και το ίδιο δικαίωμα θεμελιώνουν και τα υπόλοιπα μέλη της 17 Νοέμβρη που έχουν καταδικαστεί, με εξαίρεση τον Χριστόδουλο Ξηρό.

Ο λόγος που ο Χριστόδουλος Ξηρός δεν μπορεί να κάνει χρήση του συγκεκριμένου δικαιώματος από το νόμο Παρασκευόπουλου, είναι το γεγονός πως το 2014 είχε αποδράσει από τις φυλακές του Κορυδαλλού. Ωστόσο νωρίτερα έγινε γνωστό πως αποφυλακίστηκε ο Ηρακλής Κωστάρης, ο δολοφόνος του Παύλου Μπακογιάννη.

Δημήτρης Κουφοντίνας

Λίγα λόγια για τον Δημήτρη Κουφοντίνα

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είναι Έλληνας τρομοκράτης, μέλος της Ε.Ο. 17 Νοέμβρη. Ήταν ένα από τα βασικά μέλη της οργάνωσης, με πρωταγωνιστικό ρόλο στη δράση της, ειδικά στις δολοφονίες. Συνελήφθη τον Σεπτέμβριο του 2002, οπότε και παραδόθηκε αυτοβούλως στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, λίγες εβδομάδες μετά την εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη. Δικάστηκε στη δίκη των μελών της οργάνωσης και καταδικάστηκε σε 11 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 11 ανθρωποκτονίες, σε εκρήξεις, σε ληστείες και για συμμετοχή στην οργάνωση.

Στις 8 Ιανουαρίου 2021 ο Δημήτρης Κουφοντίνας ξεκίνησε απεργία πείνας, με αίτημα τη μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού από τις φυλακές Δομοκού όπου κρατούνταν. Η απεργία πείνας διήρκεσε ως τις 14 Μαρτίου 2021- οπότε και αυτοβούλως την διέκοψε, ξεπερνώντας τις 65 ημέρες και θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή του. Διάφοροι θεσμοί και προσωπικότητες είχαν απευθύνει έκκληση να βρεθεί λύση.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share