Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: 30χρονη ανεμβολίαστη στην Πάτρα δίνει μάχη διασωληνωμένη στον «Άγιο Ανδρέα»

Αυξάνονται τα περιστατικά νοσηλείας ασθενών που ανήκουν στη μέση και τη νεαρή ηλικία

30 Ιουλίου 2021 17:11
Κορωνοϊός: 30χρονη ανεμβολίαστη στην Πάτρα δίνει μάχη διασωληνωμένη στον «Άγιο Ανδρέα»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πάτρα καθώς μια 30χρονη από την Κόρινθο νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ κορωνοϊού του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών Άγιος Ανδρέας. Η γυναίκα, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, δεν είχε εμβολιαστεί.

Την ίδια ώρα αυξάνονται στην Πάτρα τα περιστατικά νοσηλείας ασθενών με κορωνοϊό που ανήκουν στη μέση και τη νεαρή ηλικία. Οι γιατροί εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της υγείας της γυναίκας. Ωστόσο χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.696 νέα κρούσματα, 9 νεκρούς και 157 διασωληνωμένους.

39 άνθρωποι νοσηλεύονται με κορωνοϊό στα δυο μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας. Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών νοσηλεύονται 19 ασθενείς, εκ των οποίων 16 στην Κλινική και τρεις στη ΜΕΘ. Το γενικό νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας άνοιξε και πάλι τη ΜΕΘ κορωνοϊού νοσηλεύοντας ξανά ασθενή ενώ άλλοι 19 νοσηλεύονται στην κλινική.

30χρονη ανεμβολίαστη στην Πάτρα δίνει μάχη διασωληνωμένη στον «Άγιο Ανδρέα»

Κάλεσμα Μητσοτάκη για εμβολιασμό: "Το εμβόλιο είναι ασφαλές"

Κάλεσμα συμμετοχής των πολιτών στο πρόγραμμα «Ελευθερία», ώστε η χώρα μας να βγει νικήτρια απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κρήτη. Νωρίτερα, συμμετείχε σε σύσκεψη με την διοικήτρια και τους υποδιοικητές της 7ης ΥΠΕ, τις διοικήσεις ΠΑΓΝΗ και Βενιζελείου, τους Διευθυντές Ιατρικών Υπηρεσιών και τους Συντονιστές Διευθυντές Covid-19 των δύο νοσοκομείων, τον πρύτανη και στελέχη του Πανεπιστημίου Κρήτης και τοπικούς φορείς.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η ενότητα και η ομόνοια αποτελεί βασική προϋπόθεση για να επιτευχθεί ο στόχος, προσθέτοντας ότι «όλοι μαζί χωρίς ψεύτικα διλήμματα και κομματικές παρωπίδες θα κερδίσουμε». Η εμβολιαστική προσπάθεια θα πρέπει να ενταθεί εξήγησε ο Πρωθυπουργός, ενώ ζήτησε προς αυτή την κατεύθυνση, τη βοήθεια των γιατρών, προκειμένου όπως τόνισε, να μιλήσουν για την πραγματικότητα της νόσου μέσα στα νοσοκομεία, όσους μέχρι σήμερα βλέπουν διστακτικά ή με φόβο τον εμβολιασμό.

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι από σήμερα και κάθε μέρα θα διεξάγονται 110 χιλιάδες τεστ που θα ενισχύσουν την επιδημιολογική παρατήρηση ενώ αναφερόμενος στην Κρήτη, είπε ότι οι εμβολιασμοί θα πρέπει να τρέξουν ακόμη γρηγορότερα, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι υπολείπεται αριθμητικά σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Ωστόσο σοκ προκαλεί και η είδηση ότι 30χρονη έγκυος στη Κέρκυρα έκανε το εμβόλιο της Pfizer και πέθανε το έμβρυο!

«Δε θεωρώ ότι υπάρχει έλλειμμα ενημέρωσης. Γνωρίζουμε πλέον πολύ καλά τις τραγικές συνέπειες και ότι η μόνη προστασία μας είναι ο εμβολιασμός» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης που διευκρίνισε ότι πέραν της δυνατότητας εμβολιασμού από κινητές μονάδες σε απομακρυσμένες περιοχές, θα υπάρξουν μονάδες εμβολιασμού και σε μεγάλα ξενοδοχεία για τον εμβολιασμό εργαζομένων.

Αναφερόμενος στους υγειονομικούς, ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει στις περιπτώσεις που δεν εμβολιάζονται να ληφθούν μέτρα, αν και όπως πρόσθεσε «το ζητούμενο σε ένα τόσο ευαίσθητο τομέα, δεν θα ήταν η λήψη μέτρων αλλά να πειστούν οι εργαζόμενοι ότι είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός».

Μέσω της ατομικής ευθύνης, χτίζεται η συλλογική αλληλεγγύη

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι μέσω της ατομικής ευθύνης, χτίζεται η συλλογική αλληλεγγύη ενώ έκανε αναφορά στην συνεργασία μεταξύ των φορέων που ενισχύουν τη δύσκολη προσπάθεια που επιχειρείται τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Να σημειωθεί πως στη διάρκεια της σύσκεψης ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την πορεία των υγειονομικών μονάδων του νησιού και διευκρίνισε ότι για την Κυβέρνηση «η υγεία αποτελεί προτεραιότητα».

Η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης αναφέρθηκε στην ανάγκη να διευρυνθεί η εμβολιαστική κάλυψη, ενημερώνοντας τον Πρωθυπουργό για την πορεία των εμβολιασμών στην Κρήτη, τις αυξημένες νοσηλείας το τελευταίο διάστημα, αλλά και την προσπάθεια περαιτέρω ενίσχυσης με προσωπικό και εξοπλισμό, των νοσοκομείων του νησιού.

Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης που ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη, η Κρήτη σε υγειονομικό επίπεδο να βοηθηθεί μέσω του ταμείου ανάκαμψης, συμπληρώνοντας ότι και η Περιφέρεια επιχειρεί προς μια κατεύθυνση κάλυψης των αναγκών των Κρητικών οι οποίοι δεν θα πρέπει να χρειάζονται, όπως τόνισε, οποιαδήποτε μετακίνηση σε νοσοκομεία της Αθήνας.

Μητσοτάκης για εμβολιασμό

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share