Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Καιρός-Καύσωνας: Σε εφαρμογή το «σχέδιο Ιόλαος»! Τα μέτρα που ανακοίνωσαν Χαρδαλιάς-Χρυσοχοΐδης

Έκκληση για στοχευμένη χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος

30 Ιουλίου 2021 13:35
Καιρός-Καύσωνας: Σε εφαρμογή το «σχέδιο Ιόλαος»! Τα μέτρα που ανακοίνωσαν Χαρδαλιάς-Χρυσοχοΐδης
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Καιρός-Καύσωνας: Την ετοιμότητα της πολιτείας για το κύμα καύσωνα που αναμένεται διεμήνυσαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Παράλληλα, ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου, σε ανάρτησή του στο Facebook κάνει λόγο για «εξαιρετικά έντονο φαινόμενο της Αστικής θερμικής Νησίδας!

Η ετοιμότητα αυτή βασίζεται σύμφωνα με τον υπουργό σε τρεις πυλώνες. Πρώτον, την ετοιμότητά για την πρόληψη πυρκαγιών. Στο σημείο αυτό κάλεσε τους πολίτες να αποφύγουν δραστηριότητες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά. Αναφερόμενος στο σχέδιο Ιόλαος τόνισε πως Πυροσβεστική και Πολιτική Προστασία είναι σε ετοιμότητα για εφαρμογή του.

Παράλληλα, μικτές περιπολίες θα βρίσκονται σε σημεία όπου μπορεί να ανάψουν πυρκαγιάς από την αστυνομία και αν χρειαστεί και από τις ένοπλες δυνάμεις. Επίσης περιπολίες θα γίνονται και για εντοπισμό σημείων που μπορεί να υπάρχει πρόβλημα ή εστία ενώ και η αυτοδιοίκηση σε ετοιμότητα.

Δεύτερον, ανέφερε πως κρίσιμη θα είναι η αδιάληπτη λειτουργία των κρίσιμων υποδομών, όπως το ηλεκτρικό ρεύμα και η ύδρευση. Σημείωσε δε πως οι εταιρείες έχουν φροντίσει να μην υπάρξει πρόβλημα κι αν υπάρξει να λυθεί άμεσα.

Ζήτησε από τους πολίτες να γίνει στοχευμένη χρήση του ρεύματος και του νερού από τους πολίτες. Πρόσθεσε δε πως το ΕΣΥ είναι σε ετοιμότητα για πολίτες που θα χρειαστούν βοήθεια ενώ όσον αφορά την οδική συμπεριφορά κάλεσε τους πολίτες να μην χρησιμοποιούν τη ΛΕΑ.

Τρίτον, για τις ευπαθείς ομάδες που θα ζητήσουν στέγη σε κλιματιζόμενους χώρους, σημείωσε πως θα γίνουν ανακοινώσεις από το υπ. Εσωτερικών και δήμους. Τέλος, τόνισε πως προτεραιότητα είναι η προστασία των εργαζομένων και έκανε γνωστό πως εξειδικευμένες δηλώσεις από το υπ. Εργασίας.

Καιρός - Καύσωνας: Οι ανακοινώσεις Χρυσοχοΐδη

«Τόσο ο δημόσιος όσο και ο ιδιωτικός τομέας έχουν λάβει και πρέπει να λάβουν όλα τα μέτρα για την προστασία των εργαζόμενων αυτές τις ημέρες. Θα ακολουθήσουν εξειδικευμένες δηλώσεις σε λίγη ώρα. Θα λάβουμε μέριμνα για τους ακρίτες, αστυνομικούς στρατιώτες και χιλιάδες ένστολους συμπολίτες μας», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός επίσης απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να αποφύγουν κάθε περιττή δραστηριότητα, καθώς επίσης και να κάνουν στοχευμένη χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος και του δικτύου ύδρευσης.

Δεσμεύθηκε σε αυτό το πλαίσιο για «αδιάληπτη λειτουργία κρίσιμων υποδομών που στηρίζουν τη λειτουργία του κράτους» και επεσήμανε πως «εάν υπάρξει πρόβλημα, θα υπάρξει άμεση επέμβαση». Τόνισε δε πως «παρά τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας το ΕΣΥ βρίσκεται σε ετοιμότητα. Το ΕΚΑΒ είναι σε ετοιμότητα άμεσης συνδρομής». Ζήτησε επίσης από τους πολίτες να μην κάνουν χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share