Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

30χρονη έγκυος γυναίκα που έχασε το παιδί της στην Κέρκυρα δεν είχε εμβολιαστεί

Τραγικό περιστατικό στην Κέρκυρα!

30 Ιουλίου 2021 13:08
30χρονη έγκυος γυναίκα που έχασε το παιδί της στην Κέρκυρα δεν είχε εμβολιαστεί
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κέρκυρα: Εμβολιάστηκε έγκυος και πέθανε το μωρό στην κοιλιά της; Όχι κάτι τέτοιο δεν ισχύει αφού η γυναίκα, παρά τα όσα γράφτηκαν στο διαδίκτυο φέρεται να μην είχε εμβολιαστεί!

Συγκεκριμένα ποστάρισμα ανθρώπου στο Facebook ισχυρίστηκε ότι 30χρονη κοπέλα έκανε εμβόλιο στον 8ο μήνα της εγκυμοσύνη της με αποτέλεσμα να παρουσιάσει θρόμβωση στη κοιλιά με αποτέλεσμα το έμβρυο να πεθάνει και να αναγκαστούν να χειρουργήσουν την γυναίκα για να το βγάλουν από μέσα της! Ωστόσο αυτό αποτελεί σενάριο φαντασίας!

Ο εν λόγω ισχυρισμός δεν αληθεύει. Όπως επιβεβαιώνουν οι γονείς του εμβρύου, κανένας εκ των δύο δεν έχει λάβει κάποιο εμβόλιο για την COVID-19, ενώ αναμένεται το πόρισμα της νεκροτομής προκειμένου να εξακριβωθεί η αίτια θανάτου του παιδιού τους.

Πάτρα: Θρίλερ με την υγεία 27χρονης που διασωληνώθηκε μετά τον εμβολιασμό της με Johnson & Johnson!

Μεγάλο το ενδιαφέρον για την 27χρονη που διασωληνώθηκε μετά τον εμβόλιο της Johnson & Johnson που έκανε, η οποία έδειξε σημάδια βελτίωσης.

Η κοπέλα από την Κέρκυρα βρίσκεται στο Νοσοκομείο του Ρίου από τις 30 Ιουνίου. Όπου και διασωληνώθηκε μετά από παρενέργειες που είχε από το εμβόλιο.

Μετά από μέρες φάνηκαν τα πρώτα χαμόγελα. Γιατί η κατάσταση της υγείας της παρουσίασε μεγάλα σημάδια βελτίωσης.

Ο θεράπων ιατρός της και Διευθυντής της Αιματολογικής Κλινικής του ΠΓΝΠ κ. Αργύρης Συμεωνίδης δήλωσε στο patrastimes:

“Έχουμε τα πρώτα σημάδια ότι η υγεία της σταδιακά βελτιώνεται. Από αιματολογικής άποψης η κλινική της εικόνα έχει βελτιωθεί”.

Τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα του, από την αρχή κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες για να αντιμετωπίσουν τις επιπλοκές που παρουσίαζε η νεαρή κοπέλα και πλέον φαίνεται πως τα έχουν καταφέρει.

Θρίλερ με την υγεία 27χρονης που διασωληνώθηκε μετά τον εμβολιασμό της με Johnson & Johnson!

Η 27χρονη εμβολιάστηκε με το Johnson & Johnson και λίγες μέρες μετά εμφάνισε παρενέργειες. Πιο συγκεκριμένα ένιωθε μεγάλη αδυναμία και παράλυση.

Με αποτέλεσμα να μεταφερθεί εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας. Εκεί όμως η κατάσταση της έγινε χειρότερη. και δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί.

Κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο. Οι εξετάσεις έδειξαν πως είχε εκτεταμένη θρόμβωση κοιλιακών αγγείων.

Δόθηκε μια μάχη για αντιμετωπιστεί το θέμα με τους γιατρούς να κάνουν το καλύτερο δυνατό. Η υγεία της, πριν μερικές μέρες παρουσίασε θεαματική βελτίωση. Και πλέον δεν είναι διασωληνωμένη.

Συναγερμός με τα εμβόλια Pfizer και Moderna: «Χτυπούν» νεαρούς άνδρες μετά τη δεύτερη δόση!

Συναγερμό φέρνει η νέα ενημέρωση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) και τον ΕΟΦ για τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna κατά του κορωνοϊού, με τις δύο Αρχές να κάνουν λόγο για περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας.

Οι εν λόγω παρενέργειες έχουν αναφερθεί κατόπιν εμβολιασμού με τα εμβόλια έναντι της COVID-19 των Comirnaty (BIONTECH/PFIZER) και Spikevax (MODERNA BIOTECH SPAIN, S.L), τη στιγμή που στην χώρα μας καταγράφονται θάνατοι εμβολιασμένων.

Η επιτροπή ασφάλειας (PRAC) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) έχει αξιολογήσει όλα τα διαθέσιμα δεδομένα και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υφίσταται τουλάχιστον εύλογη πιθανότητα αιτιώδους συσχέτισης μεταξύ των mRNA εμβολίων έναντι της COVID-19 και της μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας.

Ποια τα προβλήματα με Pfizer και Moderna;

Οι BIONTECH/PFIZER και MODERNA BIOTECH SPAIN, S.L. σε συμφωνία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) και τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), ενημέρωσαν για τα εξής:

  • Τα περιστατικά εμφανίστηκαν κυρίως εντός 14 ημερών μετά τον εμβολιασμό, πιο συχνά μετά τη δεύτερη δόση και σε νεότερους άνδρες.
  • Τα διαθέσιμα δεδομένα δείχνουν ότι η κλινική πορεία της μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας μετά τον εμβολιασμό είναι παρόμοια με την πορεία της μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας στον γενικό πληθυσμό.
  • Οι επαγγελματίες Υγείας πρέπει να είναι σε εγρήγορση για τα σημεία και συμπτώματα μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας.
  • Οι επαγγελματίες Υγείας πρέπει να συμβουλεύουν τους εμβολιασθέντες να αναζητήσουν άμεση ιατρική φροντίδα σε περίπτωση που νιώσουν πόνο στο στήθος, δύσπνοια ή αίσθημα παλμών.

Έρχεται το εμβόλιο για τις ηλικίες άνω των 12 ετών στην Ελλάδα

Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού έρχεται και για τις ηλικίες άνω των 12 ετών, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανακοινώνει πως σύντομα η πλατφόρμα θα ανοίξει και για αυτή την ηλικιακή κατηγορία.

Ο πρωθυπουργός, κατά την περιοδεία του στη Μεσσηνία και σε συζήτηση με πολίτες, αναφέρθηκε στους εμβολιασμούς των παιδιών, κάνοντας γνωστή και αυτή την είδηση.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα ακούσει τις σχετικές εισηγήσεις των ειδικών, ενώ ξεκαθάρισε ότι οι γονείς θα έχουν την ευχέρεια να πάρουν την όποια απόφαση και πως δεν πρόκειται ποτέ ο εμβολιασμός για τα παιδιά να ειναι υποχρεωτικός.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share