Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Χριστίνα Σούζη για καύσωνα διαρκείας: Πού και πότε θα «χτυπήσει» ο υδράργυρος - Ποια θα είναι η θερμότερη μέρα (Video)

Μεγάλη προσοχή σε αυτές τις περιοχές...

30 Ιουλίου 2021 10:41
Χριστίνα Σούζη για καύσωνα διαρκείας: Πού και πότε θα «χτυπήσει» ο υδράργυρος - Ποια θα είναι η θερμότερη μέρα (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Καιρός: Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα. Σήμερα ο υδράργυρος θα ανέβει κι άλλο φτάνοντας έως και 43 βαθμούς και η άνοδος της θερμοκρασίας θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τη μετεωρολόγο Χριστίνα Σούζη τα στοιχεία επιμένουν ότι η πιο ζεστή ημέρα θα είναι η Δευτέρα 2 Αυγούστου, οπότε και αναμένονται οι υψηλότερες θερμοκρασίες με 44 και πιθανόν τοπικά 45 στον θεσσαλικό κάμπο. Οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν έως και την Παρασκευή 6 Αυγούστου.

Ειδικότερα:

Σήμερα Παρασκευή ο καιρός θα είναι αίθριος και οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι τοπικά 6 μποφόρ στο ανατολικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως και τους 43 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος και η θερμοκρασία θα φτάσει έως 41 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος και ο υδράργυρος θα δείξει έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Βόρειοι άνεμοι 3 με 5 μποφόρ και μόνο στα Δωδεκάνησα και το Καρπάθιο τοπικά θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Σε άνοδο η θερμοκρασία που θα φτάσει τους 43 και τοπικά στους 44 βαθμούς κελσίου.

Την Κυριακή αναμένεται ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα. Άνεμοι βόρειοι εντάσεως 3 με 5 μποφόρ και τοπικά στα 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 43 με 44 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι αίθριος και οι άνεμοι θα πνέουν 3 με 5 μποφόρ στο Ιόνιο και τοπικά 6 μποφόρ στο ανατολικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα φτάσει 44 και πιθανόν τοπικά 45 στο θεσσαλικό κάμπο.

Αντίστοιχες θερμοκρασίες αναμένονται και την Τρίτη 3 Αυγούστου ενώ υψηλά θα παραμείνει ο υδράργυρος έως και την Παρασκευή 6 Αυγούστου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share