Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Καιρός: «Αγριεύει» ο καύσωνας με 44άρια! Προβλέψεις ακόμα και για 46 βαθμούς - Προειδοποιήσεις από Αρνιακό και Καλλιάνο

Καμπανάκι από την ΕΜΥ

29 Ιουλίου 2021 22:46
Καιρός: «Αγριεύει» ο καύσωνας με 44άρια! Προβλέψεις ακόμα και για 46 βαθμούς - Προειδοποιήσεις από Αρνιακό και Καλλιάνο
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Καιρός: Ολοένα και ανεβαίνει ο υδράργυρος, καθώς το σφοδρό και παρατεταμένο «κύμα» καύσωνα βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ οι επόμενες ημέρες προβλέπονται ακόμα πιο δύσκολες. Παράλληλα, δείτε τι καιρό πρόβλέπουν τα μερομήνια για μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός προειδοποίησε για 46άρια από την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε και αναμένεται η κορύφωση του καύσωνα, όπως δήλωσε ο ίδιος στον ANT1.

Ειδικότερα, η θερμή «εισβολή» θα φθάσει στο peak της, κατά τις πρώτες ημέρες της επόμενης εβδομάδας, την Τρίτη και Τετάρτη, με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 45 βαθμούς Κελσίου, χωρίς να αποκλείεται να «σκαρφαλώσει» έως και τους 46 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο, Παρασκευή 30/07, το θερμόμετρο αναμένεται να δείξει ή και να ξεπεράσει τους 43 βαθμούς Κελσίου, ενώ το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία προβλέπεται ότι θα αγγίξει τους 44 - 45 βαθμούς Κελσίου.

Βασικό χαρακτηριστικό του καύσωνα είναι η διάρκειά του, καθώς όπως τόνισε ο Τάσος Αρνιακός, το τέλος του δεν είναι ακόμα ορατό.

Από την πλευρά του και ο Γιάννης Καλλιάνος, μιλώντας στο MEGA, σημείωσε ότι ο καύσωνας θα παραμείνει στη χώρα τουλάχιστον μέχρι τις 6 Αυγούστου, ενώ δεν αποκλείεται και παράταση μέχρι τις 8,9,10 Αυγούστου. Ειδικότερα, ο ίδιος ανέφερε ότι κάποια μοντέλα προβλέπουν συνέχεια του καύσωνα, κάτι που εντούτοις δεν είναι βέβαιο.

«Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία ίσως δίνουν και παράταση του καύσωνα. 8,9,10 Αυγούστου και βλέπουμε...» είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι κάποια μοντέλα θέλουν τον καύσωνα να υποχωρεί ελαφρώς σταδιακά μετά την Τετάρτη, ενώ άλλα μοντέλα εκτιμούν ότι θα συνεχιστεί ακόμα πιο σφοδρός καύσωνας από την Τετάρτη και έπειτα με επαναφορά της θερμοκρασίας στους 43 βαθμούς.

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο, τις επόμενες ημέρες, η θερμοκρασία αναμένεται να φθάσει τους 42 - 44 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και τους 39 - 40 βαθμούς Κελσίου στις νησιωτικές περιοχές.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) εξέδωσε σήμερα νέο έκτακτο δελτίο, προειδοποιώντας για τη διάρκεια του καύσωνα.

Η κορύφωση, όπως τονίζεται, αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, εντούτοις οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή (06/08).

Οι μέγιστες θερμοκρασίες το επόμενο τριήμερο θα κυμανθούν στα ηπειρωτικά περί τους 42 με 44 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη νησιωτική χώρα και τα παραθαλάσσια τμήματα θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Υψηλή θα παραμένει η θερμοκρασία και κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών με τις ελάχιστες τιμές της πάνω από τους 28 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές.

Έως και τους 44 βαθμούς ο υδράργυρος την Παρασκευή

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών meteo.gr, η θερμοκρασία αύριο, Παρασκευή 30/07, θα φθάσει έως και τους 42-44 βαθμούς Κελσίου.

Αυξημένο θα είναι, όπως σημειώνεται, το αίσθημα δυσφορίας στα αστικά κέντρα, ενώ υψηλές θα διατηρηθούν οι θερμοκρασίες και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ειδικότερα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Βόρεια Ελλάδα από 16 έως 40-42 βαθμούς, στη Κεντρική Ελλάδα και στην Ήπειρο από 18 έως 42-44, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 42-44 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 41, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 20 έως 38 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα και στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 40-42 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική η θερμοκρασία θα φθάσει έως και τους 41-42 βαθμούς.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share