Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Πέτρος Φιλιππίδης: Θα εξεταστεί από ψυχολόγο! Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ο ηθοποιός - Θα ζει σε θάλαμο με άλλα 25 άτομα

Σκληρός και επικίνδυνος για νέα αδικήματα - «Καταπέλτης» το σκεπτικό της προφυλάκισης

29 Ιουλίου 2021 20:57
Πέτρος Φιλιππίδης: Θα εξεταστεί από ψυχολόγο! Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ο ηθοποιός - Θα ζει σε θάλαμο με άλλα 25 άτομα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την πρώτη του νύχτα στη φυλακή της Τρίπολης πέρασε χθες ο Πέτρος Φιλιππίδης, που προφυλακίστηκε με τις κατηγορίες ενός βιασμού και απόπειρας άλλων δύο. Ο ηθοποιός θα μείνει απομονωμένος σε ένα κελί 8 τετραγωνικών, όπως προβλέπουν τα πρωτόκολλα κατά του κορωνοϊού, για τις επόμενες 5 ημέρες, ενώ για τις επόμενες εφτά θα προαυλίζεται μόνος του. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εξεταστεί και από ψυχολόγο.

Στη συνέχεια, θα ενσωματωθεί σε κελιά μαζί με άλλους κρατούμενους. Στις φυλακές Τριπόλεως οδηγούνται όσοι κατηγορούνται για σεξουαλικά εγκλήματα. Δεν υπάρχουν κελιά και οι κρατούμενοι ζουν σε πέντε μεγάλους θαλάμους χωρητικότητας από 20 έως 25 άτομα.

Σύμφωνα με το Mega, ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν αποκλείεται μάλιστα να οδηγηθεί στην τρίτη πτέρυγα, όπου βρίσκεται από τον Φεβρουάριο ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης, αλλά και άλλοι που στο παρελθόν έχουν σοκάρει το πανελλήνιο.

Συγκεκριμένα, στην Τρίπολη βρίσκεται ο ιερέας από τη Μάνη που καταδικάστηκε για τον βιασμό της 12χρονης κόρης της συντρόφου του. Επίσης, εκεί βρίσκεται ο Παναγιώτης Δράκος, καθηγητής της μουσικής, ο οποίος κατηγορείται ότι ασελγούσε σε ανήλικες μαθήτριές του στο ωδείο, αλλά και ο "παιδεραστής με το βαν", Φίλιππος Λεβέντος, ο οποίος καταδικάστηκε ομόφωνα σε ποινή κάθειρξης 26 ετών. Εκεί εκτίει, τέλος, ποινή κάθειρξης 16 ετών και ο 32χρονος Μανώλης Κούτζης, γνωστός ως "δράκος του Αμαρουσίου".

Πέτρος Φιλιππίδης: Σκληρός και επικίνδυνος για νέα αδικήματα - «Καταπέλτης» το σκεπτικό της προφυλάκισης

Ο Πέτρος Φιλιππίδης με χειροπέδες οδηγήθηκε στις φυλακές Τρίπολης μετά την προφυλάκισή του για τα αδικήματα του βιασμού και της απόπειρας βιασμών σε βάρος συναδέλφων του.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ανακρίτρια και εισαγγελέας έδειξαν τον δρόμο για τη φυλακή στον Πέτρο Φιλιππίδη, καθώς ο ίδιος κρίθηκε ύποπτος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων.

Στο σκεπτικό της προφυλάκισης, σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται λόγος για ιδιαίτερη σκληρότητα από την πλευρά του Πέτρου Φιλιππίδη κατά την τέλεση των πράξεων καθώς και για μακρά περίοδος της δράσης του και πιο συγκεκριμένα από το 2008 έως τουλάχιστον το 2014.

Σε αυτά τα χρόνια, σύμφωνα με το σκεπτικό της προφυλάκισης, ο Πέτρος Φιλιππίδης φέρεται να εκμεταλλευόταν τη θέση του σκηνοθέτη - θιασάρχη και να ασκούσε εξουσία αλλά και να προχωρούσε στις πράξεις αυτές σε βάρος των συναδέλφων του.

Στο σκεπτικό για την προφυλάκισή του, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, διατυπώθηκε η κρίση ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης, αν αφεθεί ελεύθερος, θα μπορούσε να επανέλθει στον καλλιτεχνικό χώρο και να επαναλάβει τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται.

Επιβαρυντικό στοιχείο για τον κατηγορούμενο ήταν και η ιδιαίτερη σκληρότητα που επέδειξε κατά της διάρκεια τέλεσης των πράξεων του αφού φέρεται να μην πτοήθηκε από την αντίσταση των γυναικών και φέρεται να συνέχισε απτόητος την επίθεση σε βάρος τους.

Πάντως, ο Πέτρος Φιλιππίδης αρνήθηκε τις κατηγορίες και, σύμφωνα με τα στοιχεία, τα πρώτα λόγια που είπε στο άκουσμα της προφυλάκισής του ήταν: «Δεν το πιστεύω, δεν είναι δυνατόν αυτό που κάνετε».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share