Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Κρήτη: Γιαγιά 100 ετών έκανε το εμβόλιο - «Δεν θέλω να πεθάνω σε δωμάτιο νοσοκομείου ολομόναχη»

Συγκινεί η Κρητικιά γιαγιά

29 Ιουλίου 2021 15:02
Κρήτη: Γιαγιά 100 ετών έκανε το εμβόλιο - «Δεν θέλω να πεθάνω σε δωμάτιο νοσοκομείου ολομόναχη»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είναι 100 ετών και ζει στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σήμερα έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό και δηλώνει ότι δεν φοβάται τον θάνατο.

Ο λόγος για τη Χρυσούλα Μανούσου που πήγε σήμερα στο εμβολιαστικό κέντρο του ΙΚΑ στον Εσταυρωμένο μαζί με τον εγγονό της. Όταν εκείνος έδωσε τα στοιχεία της στο γιατρό εκείνη γύρισε και του είπε «έχετε κάνει λάθος. Εδώ αναφέρει ότι είναι γεννηθείς το 1921».

Στην απάντηση ότι τα στοιχεία είναι σωστά και ότι η υπεραιωνόβια γιαγιά είναι στο αυτοκίνητο και περιμένει μέχρι να έρθει η σειρά της ο γιατρός και η νοσηλεύτρια προθυμοποιήθηκαν να τη βοηθήσουν. Πήγαν οι ίδιοι στο αυτοκίνητο προκειμένου να μην ταλαιπωρούν τη γιαγιά που αν και 100 ετών αυτοεξυπηρετείται και έχει διαύγεια πνεύματος αναφέρει το cretapost.gr.

Κρήτη γιαγιά 100 ετών εμβόλιο

Το συγκινητικό μήνυμα της γιαγιάς

«Γιαγιά φοβάσαι μήπως κολλήσεις κορoνοϊό και πεθάνεις;» τη ρώτησαν. Η απάντηση της ήταν αποστομωτική.

«Δεν φοβάμαι τον θάνατο, μάλλον αυτός με φοβάται. Απλά θέλω όπως έζησα όλη μου την ζωή με παιδιά εγγόνια και δισέγγονα γύρω μου έτσι και να πεθάνω και όχι σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου ολομόναχη»

Η κ.Μανούσου έχει 3 εγγόνια 3 δισέγγονα και ένα τρισέγγονο. Όπως μάλιστα αναφέρει ο εγγονός της Κώστας βλέπει τηλεόραση και διαβάζει χωρίς γυαλιά. Από διατροφή η αιωνόβια Ηρακλειώτισσα έτρωγε και τρώει τα πάντα. Δεν είχε ποτέ κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα εκτός του ότι δεν κάπνιζε και δεν έπινε.

γιαγιά 100 ετών κρήτη τούρτα

Ίλιον: Άνανδροι χτύπησαν και λήστεψαν 100 χρονών γιαγιά μέσα στο σπίτι της!

Μια ηλικιωμένη γυναίκα 100 ετών, λήστεψε και τραυμάτισε άγνωστος δράστης, τα ξημερώματα, μέσα στο σπίτι της, στο Ιλιον Αττικής.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο κακοποιός εισέβαλε στο σπίτι λίγο μετά τις 03:30, αφού παραβίασε ένα παράθυρο. Στη συνέχεια χτύπησε την ηλικιωμένη, προκειμένου να του πει που είχε κρυμμένα χρήματα και πολύτιμα είδη. Στο σπίτι βρισκόταν και η οικιακή βοηθός, την οποία απείλησε και ακινητοποίησε ο δράστης. Αμέσως μετά, αφαίρεσε ένα ξύλινο χρηματοκιβώτιο και όσα χρήματα βρήκε στο σπίτι και τράπηκε σε φυγή όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Η ΕΛΑΣ διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Η ληστεία της χρονιάς: «Ξάφρισαν» κοσμήματα αξίας 2 εκατ. ευρώ από αποθήκη σπιτιού!

Η ληστεία... της χρονιάς έγινε στους Αμπελόκηπους, με τους διαρρήκτες να μπαίνουν σε αποθήκη σπιτιού, καταφέρνοντας να «ξαφρίσουν» κοσμήματα αξίας 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Ούτε οι ίδιοι οι αστυνομικοί δεν πίστευαν στ’ αφτιά τους τα όσα τους κατήγγειλε σήμερα (28/5) μια 73χρονη. Η γυναίκα στην ίδια πολυκατοικία στους Αμπελόκηπους όπου διαμένει, έχει στην κατοχή της και μια αποθήκη, η οποία βρίσκεται στο υπόγειο του κτιρίου, με ένα ακόμη περιστατικό πρόσφατα να έχει σοκάρει την περιοχή.

Όπως είπε στους αστυνομικούς για δέκα ημέρες δεν είχε κατέβει από το διαμέρισμα της στην αποθήκη, κάτι το οποίο έκανε σήμερα. Εκεί διαπίστωσε ότι η πόρτα της αποθήκης ήταν παραβιασμένη και ειδοποίησε τις αστυνομικές αρχές.

Ληστεία στους Αμπελόκηπους

Αμπελόκηποι: Απίθανο το χρηματικό ποσό που πήραν οι διαρρήκτες

Οι άνδρες της ΕΛ. ΑΣ που έφτασαν στο σημείο προκειμένου να πάρουν αποτυπώματα και καταθέσεις, έπεσαν από τα σύννεφα όταν η γυναίκα τους ανέφερε τι απέσπασαν οι δράστες μέσα από την αποθήκη. Όπως τους είπε στο συγκεκριμένο χώρο είχε κρύψει κοσμήματα αξίας 2.000.000 ευρώ.

Έναν θησαυρό που οι περισσότεροι θα τον είχαν φυλαγμένο σε κάποια θυρίδα τράπεζας, η συγκεκριμένη γυναίκα αποφάσισε να τον «ασφαλίσει» στην υπόγεια αποθήκη του σπιτιού της, χωρίς όμως να την έχει εξοπλίσει με κάποια πόρτα ασφαλείας.

Μέσα σε 72 ώρες στο κέντρο της Αθήνας έχουν πραγματοποιηθεί τρεις διαρρήξεις, με τους δράστες να φεύγουν με συνολική λεία 2,6 εκατομμύρια ευρώ. Είχαν προηγηθεί την περασμένη Τετάρτη δύο εισβολές σε Παπάγου και Βύρωνα με τους δράστες να αποσπούν χρηματικά ποσά και κοσμήματα αξίας 600.000 ευρώ!

Απίστευτο! Μετά από 25 χρόνια ομολόγησε ληστεία και επέστρεψε τα χρήματα

Θα μπορούσε να είναι σενάριο ταινίας, αλλά είναι πραγματικότητα και η αλήθεια είναι πώς κάτι αντίστοιχο δεν έχει ξαναγίνει.

Ένας 48χρονος, άφησε άφωνους αστυνομικούς στην Κρήτη, αφού παρουσιάστηκε στο τμήμα και ομολόγησε ότι το 1996 λήστεψε τράπεζα στην περιοχή της Αλικαρνασσού!

Ο άνδρας που τότε ήταν φοιτητής είχε καταφέρει να αποσπάσει από την ταμία της τράπεζας το ποσό των 450.000 σε δραχμές.

Σήμερα, τόσα χρόνια μετά ο 48χρονος ένιωσε ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να ζητήσει συγνώμη με τον τρόπο του και να επιστρέψει μέσω της Αστυνομίας στην τράπεζα το ποσό των 1330 ευρώ, όσα δηλαδή και τα χρήματα που είχε αποσπάσει τότε.

Ομολόγησε ληστεία 25 χρόνια μετά

Όπως μεταδίδει το cretalive, ο ίδιος φέρεται να εξήγησε στους εμβρόντητους αστυνομικούς τους λόγους που τον οδήγησαν να προβεί σε αυτή την ομολογία τόσα χρόνια μετά. Για την συγκεκριμένη ληστεία του 1996 οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Αρχές Ασφαλείας είχαν ταυτοποιήσει ως εμπλεκόμενο ένα άλλο άτομο, το οποίο τελικά αποδείχθηκε ότι δεν είχε καμία συμμετοχή.

Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι ο 48χρονος περιέγραψε με λεπτομέρειες πώς διέπραξε την ληστεία, ισχυριζόμενος ότι ήταν μόνος του. Έδωσε στην ταμία ένα σημείωμα στο οποίο ανέφερε ότι έφερε πάνω του πιστόλι και υπό την απειλή αυτή, κατάφερε να αποσπάσει τα χρήματα. Το κίνητρο για τη ληστεία ήταν ότι χρωστούσε λόγω τζόγου.

Σύμφωνα με πηγές του Cretalive, πλέον η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης αφού η κατάθεση με τα όσα ομολογεί και περιγράφει ο 48χρονος θα διαβιβαστούν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή για τα περαιτέρω.

Σε ότι αφορά τα χρήματα που παρέδωσε στο Αστυνομικό Τμήμα, θα κατατεθούν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share