Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μετά το σκάνδαλο ο Γιώργος Κιμούλης βρίσκει δουλειά! Σε νέα θεατρική παράσταση μετά τον ντόρο

Εμπλέκεται στη σκηνοθεσία μεγάλης θεατρικής παράστασης μετά τις καταγγελίες

29 Ιουλίου 2021 09:05
Μετά το σκάνδαλο ο Γιώργος Κιμούλης βρίσκει δουλειά! Σε νέα θεατρική παράσταση μετά τον ντόρο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έξι μήνες έχουν περάσει από τότε που η Ζέτα Δούκα αποκάλυψε σε τηλεοπτική εκπομπή πως στο παρελθόν υπέστη ψυχολογική, λεκτική και σωματική βία από Γιώργο Κιμούλη. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της ηθοποιού, ο σκηνοθέτης την κλώτσησε και την έβρισε στο πλαίσιο θεατρικής συνεργασίας που είχαν το 2008 - 2009.

Μετά τη Ζέτα Δούκα, τραυματική εμπειρία συνεργασίας, εργασιακής και ψυχολογικής βίας, όσον αφορά στη συνεργασία τους με τον Γιώργο Κιμούλη έχουν επικαλεστεί δημοσίως η Κατερίνα Γερονικολού, η Ευδοκία Ρουμελιώτη, η Αλεξάνδρα Ταβουλάρη, η Κατερίνα Λέχου, η Κατερίνα Παπουτσάκη, η Αιμιλία Υψηλάντη, η Τζένη Ιωακειμίδου και ο Κώστας Αρζόγλου.

Σύμφωνα με όσα γράφει ο Κωνσταντίνος Ταχτσίδης στο 2020mag.gr, ο Γιώργος Κιμούλης εμπλέκεται στη σκηνοθεσία μεγάλης θεατρικής παραγωγής, χωρίς ν' αναφέρεται πουθενά το όνομά του. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, ο αρχικός σκηνοθέτης της παράστασης «Κάντω Τζαβέλλα – Δραγώι στα χρόνια της επανάστασης», Μενέλαος Τζαβέλλας, απομακρύνθηκε από τη θέση του και η παραγωγή προσέγγισε τον Γιώργο Κιμούλη ώστε να αναλάβει την σκηνοθεσία της παράστασης, κάτι το οποίο φέρεται να αποδέχθηκε.

Η υπεύθυνη επικοινωνίας της θεατρικής παραγωγής, κυρία Νταίζη Λεμπέση, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι ο σκηνοθέτης Μενέλαος Τζαβέλλας έχει απομακρυνθεί από τη θέση του σκηνοθέτη και ότι έχει αντικατασταθεί από τον Γιώργο Κιμούλη, για τον οποίο είπε πως «έχει καλεστεί από εμένα και τη μητέρα μου και από κανέναν άλλον, για να μας δώσει τα φώτα του».

«Δεν είναι ψέματα, αλλά ο κύριος Κιμούλης δεν σκηνοθετεί. Τον έχουμε φέρει για να μας δώσει ιδέες για την παράσταση. Δεν σκηνοθετεί. Υπογράφει ο κ. Τζαβέλλας» λέει η κ. Λεμπέση και συνεχίζει: «Μιλάμε για τον Γιώργο Κιμούλη. Ο Γιώργος Κιμούλης είναι η ιστορία του θεάτρου».

Κατερίνα Λέχου: Η ατάκα της για τον Κιμούλη & η πιο άβολη ερώτηση που της έχουν κάνει (Video)

Μέσα στον καταιγισμό καταγγελιών στο χώρο του θεάτρου για ψυχική και σωματική κακοποίηση, η Κατερίνα Λέχου είχε βγει δημόσια και είχε μιλήσει για πράγματα που υπέστη στην πορεία της επαγγελματικής και προσωπικής της σχέσης με τον Γιώργο Κιμούλη.

Κατά την παρουσία της στην εκπομπή της ΕΡΤ Αυτός Και Ο Άλλος, που παρουσιάζουν ο Τάκης Γιαννούτσος και ο Θοδωρής Βαμβακάρης, η Κατερίνα Λέχου μίλησε για το δικό της λάθος ως προς την κακοποίηση που βίωσε.

Με αφορμή την συμμετοχή της στη σειρά 42 Βαθμοί Κελσίου, η Κατερίνα Λέχου έδωσε συνέντευξη στους δύο δημοσιογράφους και αναμενόμενα τα όσα είπε για τον Κιμούλη μονοπώλησαν το ενδιαφέρον της συζήτησης.

Η ηθοποιός αναφέρθηκε στο λόγο που το δημοσιοποίησε τώρα, στην ψυχολογική προσπάθεια που έκανε όλα αυτά τα χρόνια να το διαχειριστεί μέσα της και εξήγησε ότι σε περιπτώσεις κακοποίησης που δεν αφορούν το σώμα, υπάρχει ένα μέρος ευθύνης του δέκτη, που επέτρεψε για καιρό σε κάποιον να δει τα τρωτά του σημεία.

«Δε με βοήθησε η αποκάλυψε να ξεπεράσω την κακοποίηση. Με βοήθησε η δουλειά που είχα κάνει χρόνια πριν. Δεν το είπα για να το ξεπεράσω, το είπα για να βοηθήσω αυτόν τον μηχανισμό. Το πιο δύσκολο είναι να ομολογήσεις στον εαυτό σου κάποια πράγματα. Όχι μόνο να παραδεχτείς ότι το βίωσες, αλλά να δεις μέσα σου πόσο εσύ ήσουν τρωτός και άφησες κάποιον να σε παραβιάσει. Αυτό το έχω κάνει χρόνια πριν, γύρω στα 17-18. Δεν κλήθηκα να το κάνω. Έγινε για έναν συγκεκριμένο σκοπό και το σκέφτηκα αρκετά για να το κάνω.

Όταν συμβαίνει κάτι και δη μέσα στην ώρα της δουλειάς, που είμαστε τρομερά ευάλωτοι, γιατί αν δεν είσαι ανοιχτός συναισθηματικά, είναι δύσκολο να την κάνεις, δε μπορείς να αποκωδικοποιήσεις συμπεριφορές που καταστρατηγούνται τα όρια. Γι΄αυτό γίνεται τώρα αυτή η ιστορία, για να μάθουν οι νέοι άνθρωποι ότι κάποια πράγματα δεν είναι για να γίνονται έτσι.

Αν έβλεπα τον Κιμούλη στο δρόμο, θα τον χαιρετούσα. Πάντα τον χαιρετάω όταν τον βλέπω. Δεν έχω κάτι πια μαζί του. Δε μου έχει αφήσει κάτι. Θεωρώ ότι στο θέμα της λεκτικής και ψυχολογικής βίας ξεκινάει κι από εμάς. Ο άλλος βλέπει τις ρωγμές μας, την έλλειψη αυτοπεποίθησης, ορίων και εκεί εισρέει μέσα. Δεν δικαιολογώ τη συμπεριφορά, αλλά εγώ μπορώ μόνο να κάνω ανάληψη της δικής μου ευθύνης. Δε μπορώ να φτιάξω τον άλλον. Εγώ φταίω γιατί δεν ήμουν καλά οχυρωμένη, είχα άγνοια. Αν δεν ήταν η Μπεκατώρου και η Δούκα, δεν θα το έλεγα και ποτέ».

Η ηθοποιός αποκάλυψε επίσης ποια είναι η πιο άβολη ερώτηση που της έχουν κάνει, ενώ μίλησε και για τη σχέση της με τα social media.

«Με έχουν ρωτήσει αν έχω κάνει πλαστική. Είναι άβολη ερώτηση. Θεωρώ ότι ορισμένα πράγματα δεν τα ρωτάς. Δε θα πω σε κάποιον αν του έπεσαν τα μαλλιά. Με νοιάζει η εικόνα μου γιατί είναι κομμάτι της δουλειάς μου. Από social media έχω ένα Instagram κι αυτό... δυστυχισμένο. Δε μ΄αρέσει να βγάζω selfie με τους θαυμαστές μου. Ήρθε μια περίοδος άγρια που έμπαινε κόσμος στο καμαρίνι, ούτε χαιρετούσαν... Έμπαινε ένα προτεταμένο χέρι με το κινητό και έπαθα σοκ. Έλεγα "όπα παιδιά, να μιλήσουμε λίγο πρώτα". Με τα κινητά χάνεις τις στιγμές σου. Όσες φωτογραφίες μου έχεις δει από διακοπές μου, δεν είναι παπαρατσικές, τις έχουν βγάλει απλοί άνθρωποι. Δεν πάω σε μέρη πολυσύχναστα. Πάω σε πιο απομονωμένα».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share