Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Απίστευτη καταγγελία για ξενοδοχείο στην Βόρεια Ελλάδα: «Ο ξενοδόχος μας φόρτωσε σε καρότσα και μας εγκατέλειψε στο Κέντρο Υγείας λόγω κορωνοϊού»

"Μείναμε 19 ώρες σε παγκάκι"

29 Ιουλίου 2021 08:16
Απίστευτη καταγγελία για ξενοδοχείο στην Βόρεια Ελλάδα: «Ο ξενοδόχος μας φόρτωσε σε καρότσα και μας εγκατέλειψε στο Κέντρο Υγείας λόγω κορωνοϊού»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια απίστευτη περιπέτεια έζησαν δύο φίλοι που είχαν πάει για διακοπές σε ξενοδοχείο στη Βόρεια Ελλάδα, όταν ο ένας εκ των δύο νόσησε με κορωνοϊό. Η γυναίκα, μιλώντας στο ΟPEN, είπε ότι μόλις ο ξενοδόχος έμαθε τι συνέβαινε τους φόρτωσε σε μια καρότσα και τους άφησε έξω από το Κέντρο Υγείας, όπου και έμειναν για 19 ώρες.

«Λόγω της αναχώρησης του φίλου μου πήγαμε σε ένα μικροβιολογικό εργαστήριο όπου διαγνώστηκε θετικός. Έκανα και εγώ τεστ, στο οποίο βγήκα αρνητική. Μας είπαν να επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο και να περιμένουμε οδηγίες, όπως και κάναμε. Πήραμε στο μικροβιολιογικό και μου είπαν ότι επειδή είναι Κυριακή κανείς δεν θα μας πάρει, να περιμένουμε μέχρι τη Δευτέρα.

Είπαμε στο ξενοδοχείο ότι ο φίλος μου νοσεί και μας ζήτησε να αποχωρήσουμε. “Παιδιά πηγαίντε στο δωμάτιο, μαζέψτε τη βαλίτσα σας και φύγετε τώρα” μας είπε» είπε. Ωστόσο ο Μόσιαλος με δηλώσεις του τόνισε πως η μετάλλαξη Δέλτα θα φέρει περισσότερα προβλήματα από όσα πίστευαν οι ειδικοί.

«Μας φόρτωσε στην καρότσα αγροτικού οχήματος και μας εγκατέλειψε»

«Μίλησα με την Πολιτική Προστασία και μας είπε ότι δεν κάνει να φύγουμε από το δωμάτιο και πρέπει να περιμένουμε το ΕΚΑΒ να μας πάει σε ξενοδοχείο καραντίνας. Ο ξενοδόχος μας είπε ότι θέλει να επικοινωνήσει εκείνος με την Πολιτική Προστασία. Αντ’ αυτού μίλησε με έναν φίλο του εκεί. Μας φόρτωσε κυριολεκτικά στην καρότσα αγροτικού οχήματος και μας εγκατέλειψε μπροστά στο Κέντρο Υγείας στη Χαλκιδική και εξαφανίστηκε. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΕΟΔΥ όλες του οι ενέργειες ήταν παράνομες.

Έχουν υποχρέωση να απομονώνουν τους ενοίκους τους. Ήμασταν 19 ώρες έξω από το Κέντρο Υγείας. Μου κλέψανε τα τελευταία μου χρήματα. Ευτυχώς ήταν μια καλή γιατρός που μετά από 10 ώρες μας παρήγγειλε φαγητό και νερό. Ήταν εφιάλτης. Πήγαμε στην Αστυνομία. Μας είπαν ότι έχουν ένα τροχαίο και ότι έχουν να κάνουν κάτι πιο σοβαρό και δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν μαζί μας». Η γυναίκα τελικά νόσησε και εκείνη κορωνοϊό.

«Ο ξενοδόχος μας φόρτωσε σε καρότσα και μας εγκατέλειψε στο Κέντρο Υγείας λόγω κορωνοϊού»

Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» 6 νησιά - Πάρος, Μύκονος και Τήνος κινδυνεύουν με μίνι lockdown

«Καμπανάκι» χτύπησε για έξι νησιά, καθώς τα στοιχεία του ΕΟΔΥ δείχνουν τον δείκτη θετικότητας (RT) των κρουσμάτων κορωνοϊού να είναι στα ύψη. Παράλληλα, δείτε όλες τις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο».

Πρόκειται για νησιά, πόλο έλξης της τουριστικής περιόδου με την Πάρο να έχει την πρωτιά, με ποσοστό 5,51%. Τα στοιχεία αυτά συγκαταλέγουν τις συγκεκριμένες περιοχές στις «κόκκινες» και μία ανάσα από τα λεγόμενα μίνι lockdown, που εφαρμόστηκαν ήδη στη Μύκονο.

Το νησί των ανέμων παρά μάλιστα την εφαρμογή των μέτρων συνεχίζει να φιγουράρει στη δεύτερη θέση με τις υψηλότερες σε δείκτη θετικότητας με ποσοστό 4,27%.

Συγκεκριμένα την εβδομάδα 19 Ιουλίου 2021 - 25 Ιουλίου 2021 το ποσοστό θετικότητας ήταν 3.26% σε σύνολο 540.283 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag) και 0.79% σε σύνολο 894.838 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων. Στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας ήταν 1.46%.

Αναλυτικά, στα ύψη βρίσκεται η θετικότητα στα εξής νησιά:

  • Πάρος 5,51%
  • Μύκονος 4,27%
  • Τήνος 4,20%
  • Ρέθυμνο 3,76%
  • Νησιά του Αργοσαρωνικού και Κύθηρα 2,64%
  • Νάξος 2,48%

Στα καλά... νέα με τον δείκτη θετικότητας κάτω από το 1% είναι τα εξής νησιά:

  • Θάσος 0,09%
  • Κέα - Κύθνος 0,17%
  • Σάμος 0,44%
  • Ιθάκη 0,46%
  • Ικαρία 0,73%
  • Κεφαλονιά 0,74%
  • Σποράδες 0,88%
  • Σύρος 0,92%

Σε άλλες τουριστικές περιοχές της χώρας καλή εικόνα έχει η Χαλκιδική με 0,76% αλλά και η Πρέβεζα με 0,60%.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share