Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021

Πέτρος Φιλιππίδης: Σκληρός και επικίνδυνος για νέα αδικήματα - «Καταπέλτης» το σκεπτικό της προφυλάκισης

Γιατί κρίθηκε προφυλακιστέος ο ηθοποιός

28 Ιουλίου 2021 18:41
Πέτρος Φιλιππίδης: Σκληρός και επικίνδυνος για νέα αδικήματα - «Καταπέλτης» το σκεπτικό της προφυλάκισης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Πέτρος Φιλιππίδης με χειροπέδες οδηγήθηκε στις φυλακές Τρίπολης μετά την προφυλάκισή του για τα αδικήματα του βιασμού και της απόπειρας βιασμών σε βάρος συναδέλφων του.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ανακρίτρια και εισαγγελέας έδειξαν τον δρόμο για τη φυλακή στον Πέτρο Φιλιππίδη, καθώς ο ίδιος κρίθηκε ύποπτος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων.

Στο σκεπτικό της προφυλάκισης, σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται λόγος για ιδιαίτερη σκληρότητα από την πλευρά του Πέτρου Φιλιππίδη κατά την τέλεση των πράξεων καθώς και για μακρά περίοδος της δράσης του και πιο συγκεκριμένα από το 2008 έως τουλάχιστον το 2014.

Σε αυτά τα χρόνια, σύμφωνα με το σκεπτικό της προφυλάκισης, ο Πέτρος Φιλιππίδης φέρεται να εκμεταλλευόταν τη θέση του σκηνοθέτη - θιασάρχη και να ασκούσε εξουσία αλλά και να προχωρούσε στις πράξεις αυτές σε βάρος των συναδέλφων του.

Στο σκεπτικό για την προφυλάκισή του, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, διατυπώθηκε η κρίση ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης, αν αφεθεί ελεύθερος, θα μπορούσε να επανέλθει στον καλλιτεχνικό χώρο και να επαναλάβει τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται.

Επιβαρυντικό στοιχείο για τον κατηγορούμενο ήταν και η ιδιαίτερη σκληρότητα που επέδειξε κατά της διάρκεια τέλεσης των πράξεων του αφού φέρεται να μην πτοήθηκε από την αντίσταση των γυναικών και φέρεται να συνέχισε απτόητος την επίθεση σε βάρος τους.

Πάντως, ο Πέτρος Φιλιππίδης αρνήθηκε τις κατηγορίες και, σύμφωνα με τα στοιχεία, τα πρώτα λόγια που είπε στο άκουσμα της προφυλάκισής του ήταν: «Δεν το πιστεύω, δεν είναι δυνατόν αυτό που κάνετε».

«Έμπαινε στο καμαρίνι μου και…»: Η καταγγελία που «τελείωσε» τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον έστειλε στη φυλακή

Το… σήριαλ της υπόθεσης του Πέτρου Φιλιππίδη οδεύει προς το τέλος του, καθώς ο πασίγνωστος ηθοποιός και σκηνοθέτης κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την πολύωρη απολογία του στη ΓΑΔΑ, όπου και κρατείται μέχρι τη μεταγωγή του στις φυλακές της Τρίπολης.

Ο Φιλιππίδης κατηγορείται για έναν βιασμό και ακόμα δύο απόπειρες, και παρά το γεγονός πως αρνήθηκε το σύνολο των κατηγοριών, η 15η τακτική ανακρίτρια που διενεργεί την έρευνα έκρινε πως πρέπει να φυλακιστεί.

Όπως έχει αναφερθεί και στο παρελθόν, οι καταγγελίες εναντίον του ηθοποιού είναι αρκετά περισσότερες, με γυναίκες συναδέλφους του να τον κατηγορούν ευθέως, και με πολύ σκληρά λόγια, για κακοποίηση.

Ωστόσο, ενδεχομένως τίποτα να μη γινόταν στην συγκεκριμένη υπόθεση (ή, έστω, με τέτοια ταχύτητα) αν δεν έβρισκαν το θάρρος τον Φλεβάρη που μας πέρασε τρεις γυναίκες, οι οποίες κατήγγειλαν δημοσίως τα όσα υπέστησαν και «ξεσκέπασαν» τον διάσημο ηθοποιό.

 «Έμπαινε στο καμαρίνι μου και…»: Η καταγγελία που «τελείωσε» τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον έστειλε στη φυλακή

Αναφερόμαστε φυσικά στις Αννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, Ελένη ∆ροσάκη και Πηνελόπη Αναστασοπούλου. Οι τρεις κοπέλες με τα όσα ανέφεραν άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου και άφησαν άφωνο το πανελλήνιο, που, προφανέστατα, διατηρούσε άλλη- ξεκάθαρα θετικότατη- γνώμη για τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Ας θυμηθούμε ένα απόσπασμα από την καταγγελία της κ. Παπαχαραλάμπους, που είναι πραγματικά σοκαριστική και «ξεκλείδωσε» την υπόθεση:

«Μέσα στον χώρο του καμαρινιού μου, του οποίου κλειδιά διατηρούσε ο ίδιος στην κατοχή του καθ’ όλο το χρονικό διάστημα της συνεργασίας μας, μπαινοβγαίνοντας στο καμαρίνι μου χωρίς να χτυπά την πόρτα μου και ορισμένες φορές κλειδώνοντας την πόρτα πίσω όπως έμπαινε, ο καταγγελλόμενος προέβη επανειλημμένα σε σοβαρές πράξεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειάς μου και όχι μόνο, εκμεταλλευόμενος το νεαρό της ηλικίας μου, την ανάγκη μου να εργαστώ και τον φόβο που μου είχε εμφυσήσει.

Πέραν των εν λόγω πράξεων, με τις οποίες προσέβαλε κατ’ εξακολούθηση τη γενετήσια αξιοπρέπειά μου και μέσα στο πλαίσιο της νοσηρής επιθυμίας του να με μειώνει και να με ταπεινώνει συστηματικά με διάφορους τρόπους, αρκετές φορές εισερχόταν στο καμαρίνι μου, ενώ βρισκόμουν μέσα σε αυτό με κλειστή την πόρτα, κατέβαζε το παντελόνι του και ουρούσε επιδεικτικά στον νιπτήρα του καμαρινιού μου, ο οποίος βρισκόταν ακριβώς πίσω από εκεί που καθόμουν (σημειώνω δε ότι ο ίδιος είχε τουαλέτα στο δικό του καμαρίνι)…»

Κάπως έτσι, και μετά από «ορυμαγδό» νέων καταγγελιών, φτάσαμε στην προφυλάκιση του Φιλιππίδη

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share