Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

«Καμπανάκι» Μιχάλη Χρυσοχοΐδη: «Ορατός ο κίνδυνος lockdown στην Ίο» - Τα 9 νησιά που κινδυνεύουν να «κλειδωθούν»

Συναγερμός από την αύξηση των κρουσμάτων!

28 Ιουλίου 2021 16:32
«Καμπανάκι» Μιχάλη Χρυσοχοΐδη: «Ορατός ο κίνδυνος lockdown στην Ίο» - Τα 9 νησιά που κινδυνεύουν να «κλειδωθούν»
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να επιβληθούν περιορισμοί στην Ίο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος είχε βρεθεί στο νησί τις προηγούμενες ημέρες. Ενώ, αυτά είναι τα δύο σενάρια για το τέταρτο κύμα στη χώρα μας.

Όπως είχε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, είναι ορατός ο κίνδυνος να «κλείσει» το νησί λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων, ενώ, σύμφωνα με τον ίδιο, οι επιχειρηματίες δεν λαμβάνουν μέτρα.

Την Πέμπτη, εξάλλου, θα μεταβούν στην Ίο περισσότεροι από 30 αστυνομικοί από την Αττική για τον καλύτερο έλεγχο της κατάστασης.

«Η Ίος είναι ενάμισης δρόμος, υπάρχουν χιλιάδες που συγκεντρώνονται εκεί. Ήδη έχουν επιβληθεί ποινές σε επαγγελματίες που δεν τηρούν τους νόμους» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον υπουργό, στη Μύκονο έχουν σταλεί 186 αστυνομικοί με νέα διοίκηση και «γίνεται μια σοβαρή δουλειά η οποία θα συνεχιστεί».

Κατά τον ίδιο, τα κορονοπάρτι στο νησί διαχωρίζονται σε ιδιωτικά και πληρωμένα προσθέτοντας ότι όλα αυτά είναι εγκληματικές πράξεις και τις έχει αναλάβει η αστυνομία.

Τα 9 νησιά που κινδυνεύουν να «κλειδωθούν»

Συναγερμός έχει σημάνει από την έκρηξη των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στα νησιά, εν μέσω τουριστικής περιόδου ενώ ήδη πολλά νησιά βρίσκονται μια ανάσα πριν το κόκκινο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, πρόκειται για νησιά που θεωρούνται ιδιαίτερα δημοφιλή για τους τουρίστες και ειδικότερα η Ζάκυνθος, η Λέρος, η Κέρκυρα, η Κως, η Σίφνος, η Σέριφος, η Μήλος, η Αντίπαρος και η Ρόδος.

Οι επιστήμονες, πέραν του εμβολιασμού προτείνουν να υπάρχει κοινωνική «φούσκα» και στις διακοπές, δηλαδή συγκεκριμένη και σταθερή παρέα που δεν θα περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό ατόμων.

Κι αν ήδη η επιδημιολογική κατάσταση είναι επιβαρυμένη, το μεγάλο στοίχημα είναι ο Αύγουστος, οπότε και αναμένεται ότι θα κορυφωθεί η τουριστική περίοδος, με αποτέλεσμα οι ειδικοί να φοβούνται ακόμη και πενταψήφιο αριθμό κρουσμάτων.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share