Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Θεσσαλονίκη: Εκοιμήθη σε ηλικία 72 ετών ο Μητροπολίτης Κινσάσας Νικηφόρος - Νοσηλευόταν με κορωνοϊό

Θρήνος...

28 Ιουλίου 2021 15:16
Θεσσαλονίκη: Εκοιμήθη σε ηλικία 72 ετών ο Μητροπολίτης Κινσάσας Νικηφόρος - Νοσηλευόταν με κορωνοϊό
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Στο νοσοκομείο Παπανικολάου άφησε την τελευταία του πνοή, από κορωνοϊό, ο Μητροπολίτης Κινσάσας Νικηφόρος, όπως είπε στον ΑΝΤ1 ο διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας – covid Νίκος Καπραβέλος. Επίσης, πέθανε σε ηλικία 94 ετών ο ποιητής, δοκιμιογράφος και μεταφραστής, Νίκος Φωκάς, αφήνοντας πίσω του σπουδαίο έργο.

Ο κ. Καπραβέλος σημείωσε πως ο Μητροπολίτης με το σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο στο Κονγκό, μεταφέρθηκε με κορονοϊό και μετά από παρέμβαση της Ελβετίας στη Θεσσαλονίκη. «Ήταν όμως πολύ αργά», υπογράμμισε, αφού ο οργανισμός του ήταν ήδη επιβαρυμένος και μετά από καρδιακή επιπλοκή εκοιμήθη.

«Το τείχος ανοσίας δεν πρέπει να έχει ρωγμές. Θα έχουμε τραγικές συνέπειες αν η πανδημία πάει στους ανεμβολίαστους μεγάλους», τόνισε μεταξύ άλλων ο Ν. Καπραβέλος.

Τραγωδία στο Θριάσιο: Πέθανε 31χρονη ανεμβολίαστη από κορωνοϊό!

Γυναίκα μόλις 31 ετών, που είχε νοσήσει με κορωνοϊό, κατέληξε στο Θριάσιο. Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, η νεαρή γυναίκα είχε υποκείμενα νοσήματα. Παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και δυστυχώς άφησε την τελευταία της πνοή στο Θριάσιο.

Το απόγευμα της Κυριακής (25.07.2021), ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 8 νεκρούς, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.898 θάνατοι. Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share