Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κρήτη: Ζευγάρι καλείται να πληρώσει τα έξοδα διάσωσής του

Τους βγήκε ακριβά

28 Ιουλίου 2021 15:14
Κρήτη: Ζευγάρι καλείται να πληρώσει τα έξοδα διάσωσής του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κρήτη: Κατάφεραν να σωθούν από τα μανιασμένα κύματα με τα οποία πάλευαν για ώρες όμως τώρα θα κληθούν να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη καθώς το Λιμενικό σώμα έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία διοικητικού προστίμου στον 45χρονο χειριστή του σκάφους που αναποδογύρισε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στη θαλάσσια περιοχή των Καλών Λιμένων στο Ηράκλειο.

Ο 45χρονος κατάφερε όχι μόνο να σωθεί ο ίδιος αλλά να σώσει και τη 39χρονη φίλη του.

Η περιπέτεια τους, θα τους μείνει αξέχαστη όπως και όλων όσων συμμετείχαν στην επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη διάσωση τους.

κρήτη διάσωση

Το ζευγάρι υπενθυμίζεται ότι είχε ενοικιάσει ένα σκάφος και παρά την απαγόρευση απόπλου λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, μπήκαν στη βάρκα και ανοίχτηκαν στην θαλάσσια περιοχή των Καλών Λιμένων.

Λόγω της έντονης θαλασσοταραχής το σκάφος τους αναποδογύρισε και βρέθηκαν να παλεύουν με τα μανιασμένα κύματα.

Ο 45χρονος που ζει χρόνια στη Γερμανία κατάφερε να κολυμπήσει κρατώντας με το ένα του χέρι την 39χρονη που είχε χάσει τις αισθήσεις για αρκετή ώρα. Αν και πολλές φορές του γλίστρησε από τα χέρια δεν την εγκατέλειψε. Κατάφερε κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες να κολυμπήσει για περισσότερο από μία ώρα και να φτάσει σε μία σπηλιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η απόφαση για την επιβολή διοικητικών προστίμων έχει ήδη αποφασιστεί ωστόσο μένει το ακριβές ποσό που θα βγάλει το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος και που σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αναμένεται να είναι μεγάλο.

κρήτη ζευγάρι διάσωση

Να σημειωθεί ότι το πλωτό μέσο που χρησιμοποιήθηκε στην επιχείρηση διάσωσης στους Καλούς λιμένες ήταν ένα περιπολικό πλοίο ανοικτής θαλάσσης η χρήση του οποίου κοστολογείται προς 1.894 ευρώ την ώρα ενώ άγνωστο παραμένει εάν θα συμπεριληφθεί στο «λογαριασμό» και το ελικόπτερο super puma που συμμετείχε στις αναζητήσεις.

  • Η κάθε ώρα για τη χρήση του ελικοπτέρου κοστίζει 1230 ευρώ.
  • Η απασχόληση προσωπικού Λιμενικού Σώματος 6,00 ευρώ / ώρα.
  • Τα επιπλέον ποσά προσαυξάνονται 50% για κάθε επιπλέον ώρα με τις επτάμισι ώρες εργασίας.

Να θυμίσουμε πως το ζευγάρι είχε ενοικιάσει ένα σκάφος και παρά την απαγόρευση απόπλου λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, μπήκαν στη βάρκα και ανοίχτηκαν στην θαλάσσια περιοχή των Καλών Λιμένων. Λόγω της έντονης θαλασσοταραχής το σκάφος τους αναποδογύρισε και βρέθηκαν να παλεύουν με τα μανιασμένα κύματα.

Ώρες αγωνίας στην Ιεράπετρα: Αγνοείται 29χρονη Ελβετίδα – έρευνες σε στεριά και θάλασσα

Ώρες αγωνίας για την οικογένεια μιας 29χρονης γυναίκας από την Ελβετία, τα ίχνη της οποίας αναζητούνται από χθες στην Ιεράπετρα Κρήτης.

Η γυναίκα που μένει μόνιμα στην Ιεράπετρα, ενημέρωσε την Τετάρτη(16/6), τον σύντροφο της ότι θα πήγαινε για μπάνιο στην παραλία της Γαλήνης και από τότε τα ίχνη της αγνοούνται. Να επισημάνουμε στο σημείο αυτό ότι διατηρείται το θρίλερ στον Ασπρόπυργο με την εξαφάνιση 52χρονου, του οποίου τα ίχνη χάθηκαν την περασμένη Κυριακή (13/6), έχοντας φύγει από το σπίτι του.

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Τετάρτης, οπότε και δηλώθηκε η εξαφάνιση της 29χρονης Ελβετίδας, στήθηκε επιχείρηση για τον εντοπισμό της, σε ξηρά και θάλασσα, από το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας και την Αστυνομία. Ειδικότερα, στις έρευνες συμμετέχουν 2 πλωτά σκάφη του Λιμενικού, η Αστυνομία και σκάφη εθελοντών που χτενίζουν το ευρύτερο θαλάσσιο μέτωπο, ενώ τις έρευνες συνδράμει και ελικόπτερο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share