Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021

Αυτό είναι το κελί που θα φυλακιστεί ο Πέτρος Φιλιππίδης στην Τρίπολη - Φωτογραφίες ντοκουμέντο

Εδώ θα βρίσκεται παρέα με τον Δημήτρη Λιγνάδη!

28 Ιουλίου 2021 12:30
Αυτό είναι το κελί που θα φυλακιστεί ο Πέτρος Φιλιππίδης στην Τρίπολη - Φωτογραφίες ντοκουμέντο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στις φυλακές της Τρίπολης οδηγήθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος μετά τη δίωξή του για δύο απόπειρες βιασμού και ένα βιασμό ηθοποιών, στην ίδια φυλακή που κρατείται με αντίστοιχες κατηγορίες και ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης.

Στις φυλακές της Τρίπολης και των Γρεβενών, κρατούνται άτομα που έχουν κατηγορηθεί ή καταδικασθεί για σεξουαλικά εγκλήματα. Ο λόγος είναι κυρίως για να μην υπάρχουν προβλήματα ασφαλείας από επιθέσεις άλλων κρατουμένων, λόγω της ιδιαιτερότητας των αδικημάτων των κατηγορουμένων.

Η διαδικασία προβλέπει ότι ο ηθοποιός θα υποβληθεί σε τεστ για τον κορωνοϊό και κρατηθεί για 7 ημέρες σε ειδικό θάλαμο καραντίνας. Μετά το πέρας των επτά ημερών θα οδηγηθεί σε έναν από τους πέντε θαλάμους, στους οποίους θα συναντήσει τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Οι πρώτες εικόνες από τον θάλαμο που θα οδηγηθεί ο Πέτρος Φιλιππίδης δείχνουν ένα σχετικά παλαιό κτίσμα, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τους vip θαλάμους και τις ανέσεις τους που οδηγήθηκε ο συζυγοκτόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στον Κορυδαλλό.

Αυτό είναι το κελί που θα φυλακιστεί ο Πέτρος Φιλιππίδης στη Τρίπολη - Φωτογραφίες ντοκουμέντο

Αυτό είναι το κελί που θα φυλακιστεί ο Πέτρος Φιλιππίδης στη Τρίπολη - Φωτογραφίες ντοκουμέντο

Πέτρος Φιλιππίδης: Μεταφέρεται στις φυλακές Τρίπολης - Θα προαυλίζεται με τον Δημήτρη Λιγνάδη

Ο Πέτρος Φιλιππίδης προσήλθε χθες στην ανακρίτρια και απολογήθηκε για τις καταγγελίες βιασμού και απόπειρας βιασμών κατά τριών γυναικών.

Η ανακρίτρια έκανε δεκτό το αίτημα συνηγόρου του να μην γνωστοποιηθεί η ημέρα προσέλευσής του στην πρώην Σχολή Ευελπίδων λόγω της κακής ψυχολογικής κατάστασής του και επειδή είναι αναγνωρίσιμο πρόσωπο, με αποτέλεσμα ο κωμικός ηθοποιός να περάσει το κατώφλι της υπό άκρα μυστικότητα.

Οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν πάντως ανακρίτρια και εισαγγελέα, οι οποίοι αποφάσισαν ομόφωνα την προφυλάκισή του.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν επέστρεψε πάντως σήμερα, από τη ΓΑΔΑ που διανυκτέρευσε χθες (27/07), στα δικαστήρια για να πάρει το φυλακιστήριο, καθώς λόγω COVID-19, διαβιβάστηκε μόνο η δικογραφία στον εισαγγελέα εκτέλεσης των ποινών, χωρίς να μεταχθεί.

Φιλιππίδης Λιγνάδης

Παρέα με τον Δημήτρη Λιγνάδη

Όπως και να είχε, ο Πέτρος Φιλιππίδης αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Τριπόλεως πριν από τη Δύση του ήλιου, καθώς δεν επιτρέπεται να ανοίξουν οι πύλες του σωφρονιστικού καταστήματος αργότερα.

Και ενώ ο ίδιος αρνείται όλες τις κατηγορίες, είναι πλέον στην αρμοδιότητα του δικαστικού συμβουλίου να αποφασίσει εάν θα παραπεμφθεί σε δίκη.

Σύμφωνα με όλα τα δεδομένα, ο Πέτρος Φιλιππίδης θα οδηγεί στις φυλακές της Τρίπολης, εκεί που προφυλακίζονται όλοι οι βιαστές, προκειμένου να προστατευτούν από τους υπόλοιπους κρατούμενους και ειδικά τους βαρυποινίτες.

Στις ίδιες φυλακές, άλλωστε βρίσκεται και ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος κατηγορείται επίσης για βιασμό.

Πέτρος Φιλιππίδης φυλακή

Πέτρος Φιλιππίδης: Οι καταγγελίες που τον βαραίνουν

Υπενθυμίζεται ότι τον Πέτρο Φιλιππίδη είχαν καταγγείλει για κακοποιητικές σεξουαλικές συμπεριφορές τρεις διαφορετικές γυναίκες. Οι πράξεις, δε, που του αποδίδονται συνέβησαν σύμφωνα με τις παθούσες, το 2008, το 2010 και το 2014.

Η γυναίκα που κατηγορεί τον ηθοποιό για βιασμό, ισχυρίζεται ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά το 2008 μέσα στο θέατρο «Ήβη», όπου είχε πάει να τον συναντήσει στο πλαίσιο επαγγελματικού ραντεβού.

Το δεύτερο αδίκημα που αφορά σε απόπειρα βιασμού, φέρεται να συνέβη τον Φεβρουάριο του 2010 όταν η δεύτερη καταγγέλλουσα είχε επισκεφθεί το θέατρο «Μουσούρη» για να παρακολουθήσει τον Πέτρο Φιλιππίδη σε θεατρική παράσταση.

Είχε προηγηθεί επαγγελματικό ραντεβού μεταξύ των δυο ηθοποιών στο οποίο είχε συμφωνηθεί να αναλάβει ρόλο στο συγκεκριμένο θεατρικό έργο.

Η απόπειρα βιασμού έγινε, σύμφωνα πάντα με την καταγγέλλουσα, μέσα στο καμαρίνι. Η άτυχη γυναίκα, κατάφερε, ωστόσο, να ξεφύγει, ενώ όταν προειδοποίησε μάλιστα τον συνάδελφο της πως θα μιλήσει, εκείνος φέρεται να την απείλησε πως θα την καταστρέψει επαγγελματικά.

Φιλιππίδης καταγγελίες φυλακές Τρίπολης

Η τρίτη μαρτυρία αφορά και πάλι το αδίκημα της απόπειρας βιασμού και προέρχεται επίσης από ηθοποιό, η οποία κατέθεσε ότι συναντήθηκε με τον κατηγορούμενο το 2014 για να του ζητήσει εργασία.

Εκείνος προσφέρθηκε να την επιστρέψει στο σπίτι της μετά το ραντεβού τους, ωστόσο την οδήγησε με το αμάξι του σε δρομάκι στο Παλαιό Ψυχικό, όπου σύμφωνα επιχείρησε να τη βιάσει, αφού πρώτα κλείδωσε τις πόρτες του οχήματος του.

Τον ασκό του Αιόλου που τελικά οδήγησε στην προφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη είχαν ανοίξει πάντως οι Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Λένα Δροσάκη, οι οποίες είχαν υποβάλει έγγραφες καταγγελίες στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας τους από τον ηθοποιό, με αποτέλεσμα οι τρεις καταγγέλλουσες να βρουν τη δύναμη να μιλήσουν.

Πέτρος Φιλιππίδης: Η πρώτη αντίδραση

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης πήγε για να απολογηθεί συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, αλλά και τον γιο τους, ενώ μόλις έμαθε για την απόφαση της προφυλάκισης, δήλωσε σοκαρισμένος.

«Δεν το πιστεύω. Δεν το περίμενα αυτό που μου κάνατε. Δεν είναι δυνατόν» ήταν τα πρώτα του λόγια, σύμφωνα με το Star.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share