Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Αντιεξουσιαστικές ομάδες ανέλαβαν την ευθύνη για τις επιθέσεις στα καταστήματα της συζύγου του Χαρδαλιά και το σπίτι του Πρετεντέρη

Αναρτήσεις σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου

28 Ιουλίου 2021 08:19
Αντιεξουσιαστικές ομάδες ανέλαβαν την ευθύνη για τις επιθέσεις στα καταστήματα της συζύγου του Χαρδαλιά και το σπίτι του Πρετεντέρη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η αντιεξουσιαστική οργάνωση «Προλεταριακός Πυρήνας» ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις σε δύο καταστήματα της συζύγου του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, τα ξημερώματα της 24ης Μαΐου.

Το βίντεο από τις επιθέσεις που είχε ανεβάσει ο Νίκος Χαρδαλιάς:

Προς άνανδρα θρασίμια! Από θαύμα δεν καταφέρατε να έχετε νεκρό! Στο 2:08 από το παρακάτω βιντεάκι από τις κάμερες ασφαλείας, ένας περαστικός βλέπει τη φωτιά, σταματάει με το αυτοκίνητό του, κατεβαίνει με ένα μπουκάλι νερό και πλησιάζει να τη σβήσει ή έστω να την περιορίσει. Οπότε και εκρήγνυται ο πρώτος μηχανισμός ! Δύο βήματα παραπάνω να είχε κάνει θα ήταν τώρα νεκρός! Αλλά στα δικά σας άρρωστα μυαλά θα ήταν μιά ακόμη παράπλευρη απώλεια... Στις δημοκρατίες κάποιοι ηρωικά θα προσπαθούν να σβήνουν φωτιές και να σώζουν ανθρώπινες ζωές ενώ εσείς κρυμμένοι στο σκοτάδι και μέσα στις κουκούλες σας και στα τυφλά σας εγκληματικά σύνδρομα δεν θα διστάζετε να τις θυσιάσετε. Θα σας ξετρυπώσουμε από τα λαγούμια σας, δεν σας φοβόμαστε...

Posted by Nikos Hardalias B on Sunday, May 23, 2021

Ανάληψη ευθύνης και για την επίθεση στο σπίτι του Πρετεντέρη

Οι αντιεξουσιαστικές ομάδες «Πυρήνες Άμεσης Δράσης» και «Πυρήνας Εξεγερτικής Βίας» ανέλαβαν την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στην είσοδο της πολυκατοικίας του Γιάννη Πρετεντέρη, στις 30/6/2021 με ξεχωριστή τους προκήρυξη στην ίδια ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Ο δημοσιογράφος σε δηλώσεις του μετά την επίθεση τόνισε ότι κοιμόταν και ότι δεν άκουσε τίποτα.

Γιάννης Πρετεντέρης επιθέσεις

Πρετεντέρης: Δεν ξέρω ποιος έβαλε γκαζάκια, ελπίζω να πάνε για μπάνιο και διακοπές

Επίθεση με γκαζάκια σημειώθηκε τα ξημερώματα στο σπίτι του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη. Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 4:00 στην περιοχή του Ψυχικού. Από την ανάφλεξη προκλήθηκαν μικρές ζημιές στην είσοδο της πολυκατοικίας, αλλά και σε αυτοκίνητα που ανήκουν σε ενοίκους και ήταν σταθμευμένα στο πάρκινγκ.

Ο δημοσιογράφος σε δηλώσεις του μετά την επίθεση τόνισε ότι "δεν άκουσα τίποτα. Με ξύπνησαν και μου είπαν ότι έβαλαν γκαζάκια. Δεν άκουσα θόρυβο. Η Αστυνομία με ενημέρωσε. Ελπίζω να πάνε για μπάνιο και διακοπές και να ξεμπερδεύουμε. Με 40 βαθμούς καύσωνα θέλει μεγάλο κόπο να βάλει κανείς γκαζάκια. Δεν πειράζει. Ο καθένας κάνει αυτό που τον διασκεδάζει".

Σε ερώτηση εάν έχει δεχτεί κάποιο απειλητικό μήνυμα, ο Γιάννης Πρετεντέρης απάντησε "όχι καθόλου. Οι τελευταίοι μήνες είναι πολύ ήσυχοι. Από τον Κουφοντίνα και μετά ησυχάσαμε. Δεν ξέρω ποιος μπορεί να το έκανε".

Πελώνη για γκαζάκια στο σπίτι του Πρετεντέρη

Ανακοίνωση για την επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη τα ξημερώματα εξέδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

«Καταδικάζουμε την επίθεση με γκαζάκια τα ξημερώματα στην οικία του Γιάννη Πρετεντέρη. Η ελευθερία του λόγου και ο πλουραλισμός είναι θεμελιώδη στοιχεία της Δημοκρατίας. Η επίθεση σε δημοσιογράφους είναι επίθεση των εχθρών της Δημοκρατίας στις παραπάνω αρχές και θέτει όλους τους δημοκρατικούς πολίτες απέναντι».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share