Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Φρίκη στα Χανιά: Αποκαλύψεις-σοκ για τον βιασμό αγοριού με νοητική υστέρηση από φίλο του πατέρα του - «Κάποιοι ήξεραν αλλά...»

«Το παιδί κοιμόταν σε χωράφια τα βράδια»

27 Ιουλίου 2021 20:28
Φρίκη στα Χανιά: Αποκαλύψεις-σοκ για τον βιασμό αγοριού με νοητική υστέρηση από φίλο του πατέρα του - «Κάποιοι ήξεραν αλλά...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φρίκη στα Χανιά: Το κατώφλι του ανακριτή πέρασε ο πατέρας του 18χρονου με νοητική στέρηση τον οποίο φέρεται να κακοποιούσε σεξουαλικά ένας φίλος του για τέσσερα ολόκληρα χρόνια. Επίσης, μια νεαρή στην Αμφιλοχία καταγγέλλει πως 70χρονος ασέλγησε εις βάρος της.

Και ενώ η τοπική κοινωνία παραμένει συγκλονισμένη από την αποκάλυψη της φρικιαστικής υπόθεσης, οι νέες αποκαλύψεις του βλέπουν το φως της δημοσιότητας επιτείνουν την αίσθηση του αποτρόπαιου.

Ο δικηγόρος του 18χρονου, Γιάννης Ντερμανάκης, σύμφωνα με το zarpanews, μίλησε για τον εφιάλτη που ζούσε το άτυχο αγόρι από τα 14 του μέσα στο ίδιο του το σπίτι, όπου ένας 66χρονος φίλος του πατέρα του ικανοποιούσε πάνω του τις διεστραμμένες σεξουαλικές ορέξεις του.

Παράλληλα, αποκάλυψε πως κάποιοι γνώριζαν, αλλά προτίμησαν να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό.

«Με πήρε μία κυρία χθες και έκλαιγε σπαραχτικά. Μου περιέγραφε πόσο προσπαθούσε να βοηθήσει το παιδί. Τι διαπίστωνε γι΄ αυτές τις κακοποιήσεις και την πείνα του. Υπήρξαν άνθρωποι, που πραγματικά έβγαλαν από μέσα τους την ανθρωπιά και βοηθούσαν το παιδί. Υπήρχαν όμως κάποια άλλα άτομα τα οποία αδιαφορούσαν ή μένανε εντελώς ψυχροί σε αυτό το απάνθρωπο γεγονός», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν παρέλειψε ακόμα να αφήσει υπόνοιες για συγγενικό πρόσωπο, το οποίο αρνιόταν να εμπλακεί στην υπόθεση, αν και γνώριζε τι περνούσε ο άτυχος Γιάννης, ενώ σχετικές καταγγελίες έχουν γίνει στο αστυνομικό τμήμα του Πλατανιά.

Κοιμόταν σε χωράφια και ρυάκια πεινασμένος και κακοποιημένος

Προκαλώντας ανατριχίλα, ο δικηγόρος του 18χρονου υποστήριξε πως το αγόρι «κοιμόταν στην ύπαιθρο, στα χωράφια, στα βουνά και στα ρυάκια», όπου έβρισκε καταφύγιο «πεινασμένο και κακοποιημένο».

«Το μεγάλο πρόβλημα είναι πως η πολιτεία θα πρέπει να δείξει ότι υπάρχει ελάχιστη κοινωνική πρόνοια, θα πρέπει να βοηθήσει ώστε αυτό το παιδί να βρεθεί προστατευμένο στο υπόλοιπο της ζωής του διότι με τη νοητική στέρηση που έχει δεν μπορεί να επιβιώσει ως άτομο», πρόσθεσε.

Απηύθυνε, δε, έκκληση να βρεθεί μία δομή στα Χανιά να μπορεί τουλάχιστον ο 18χρονος, ο οποίος δεχόταν απειλές από τον 66χρονο πως αν μιλήσει, θα του κάνει χειρότερα, να κοιμάται και να έχει ένα πιάτο φαγητό.

«Είναι ένα συγκλονιστικό ως υπόθεση γεγονός, μία τραγωδία και είμαι βέβαιος, όπως ήδη έχει προχωρήσει η υπόθεση, στην τραγωδία αυτή έρχεται η κάθαρση», πρόσθεσε ο κ. Ντερμανάκης.

Δεν παρέλειψε πάντως να αναφερθεί στο έργο της ομάδας για την προστασία ανηλίκων του Πλατανιά, του αστυνομικού τμήματος της περιοχής και του αρμόδιου γραφείου της ασφάλειας Χανίων για τη βοήθειά τους, κάνοντας λόγο για «αξιόλογες πρωτοβουλίες και αποτελεσματικές πράξεις».

«Θεωρώ ότι βρισκόμαστε ενώπιον αυτής της πολύχρονης και πολύμορφης τραγωδίας, το παιδί πραγματικά ζούσε χρόνια δραματικά, απάνθρωπα και μόνο λίγοι από την τοπική κοινωνία είχαν αντιληφθεί και με όποιον τρόπο μπορούσαν, με πολλή ανθρωπιά και ευγένεια βοηθούσαν το παιδί να επιβιώσει κυριολεκτικά διότι είχε τεθεί η ίδια του η ζωή σε κίνδυνο», κατέληξε.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν τα δύο άτομα (ο πατέρας και ο φερόμενος ως βιαστής) είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και γι΄ αυτόν άλλωστε τον λόγο παραπέμφθηκαν κατευθείαν στον ανακριτή Χανίων.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share