Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Έδιωξαν από την ΕΡΤ τον Δημοσθένη Καρμοίρη

Η επίσημη ανακοίνωση του καναλιού

27 Ιουλίου 2021 13:37
Έδιωξαν από την ΕΡΤ τον Δημοσθένη Καρμοίρη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Παρελθόν αποτελεί από την ΕΡΤ ο γνωστός δημοσιογράφος Δημοσθένης Καρμοίρης μετά και το σημερινό ρατσιστικό σχόλιο για τους Κορεάτες. Πιο συγκεκριμένα στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή των Ολυμπιακών Αγώνων, στην προσπάθειά του να επαινέσει τους αθλητές της Κορέας για τη διαχρονική τους δυναμική στο πινγκ πονγκ, ο εν λόγω δημοσιογράφος έκανε ένα ρατσιστικό σχόλιο.

"Οι Κορεάτες δεν παίζονται στο πινγκ πονγκ", είπε αρχικά, για να προσθέσει: "Επειδή είναι σχιστά τα μάτια πώς παρακολουθούν το μπαλάκι που πάει και έρχεται". Μάλιστα, τόσο ο ίδιος, όσο και ο συμπαρουσιαστής έβαλαν τα γέλια, κάνοντας ακόμη πιο αντιαισθητική την εικόνα που, να τονιστεί, ήταν σε live μετάδοση από τη Δημόσια Τηλεόραση.

Υπενθυμίζεται πως, πριν από μερικές ημέρες, ο ίδιος δημοσιογράφος αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη για το σχόλιο με το οποίο επέλεξε να αξιολογήσει την προσπάθεια της Άννας Κορακάκη, λέγοντας πως "Τα θαλάσσωσε". Η ατάκα αυτή προκάλεσε τη δυσφορία της ίδιας και του κύκλου της, με τον δημοσιογράφο να απολογείται στη συνέχεια, αλλά να προβαίνει σε νέο άκομψο σχόλιο λίγες μόλις ημέρες αργότερα. Ωστόσο σήμερα τέλειωσε το όνειρο και για την Μαρία Σάκκαρη, η οποία ηττήθηκε από την Ελίνα Σβιτολίνα (Ουκρανία, Νο «6») με 2-1 σετ.

Η επίσημη ανακοίνωση του καναλιού

«Ρατσιστικά σχόλια δεν χωρούν στη δημόσια τηλεόραση. Η συνεργασία του Δημοσθένη Καρμοίρη με την ΕΡΤ παύθηκε σήμερα, αμέσως μετά την πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1» αναφέρεται στην ανακοίνωση της κρατικής τηλεόρασης, με την οποία έγινε γνωστή η απομάκρυνση του γνωστού δημοσιογράφου.

Λίγα λόγια για το δημοσιογράφο

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης γεννήθηκε πριν από 45 χρόνια στον Πειραιά και είναι επαγγελματίας αθλητικός συντάκτης (μέλος ΕΣΗΕΑ και ΠΣΑΤ) εδώ και δύο δεκαετίες. Σπούδασε ελληνική φιλολογία αλλά τον κέρδισε πολύ νωρίς (στα 19 του) το μεγάλο παιδικό όνειρό του, η δημοσιογραφία.

Ξεκίνησε την καριέρα του από το γραπτό Τύπο εργαζόμενος σε αρκετές εφημερίδες (ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ, ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, Η ΠΡΩΤΗ, ΕΞΟΥΣΙΑ, SPORTIME), συνεργάστηκε κατά καιρούς με περιοδικά, αλλά και σε πολλές αθλητικές διοργανώσεις ως γραφείο Τύπου των αγώνων, με αποκορύφωμα τη θέση του ONS (υπεύθυνου πληροφόρησης στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο Πάτρας) στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, για λογαριασμό του Οργανισμού «Αθήνα 2004).

Η διαδρομή του στον ηλεκτρονικό Τύπου ξεκίνησε τον Ιούνιο του 1988 από το ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 για να ακολουθήσουν στο στίβο των ερτζιανών, ο ΣΠΟΡ FM 94,6, ο Alpha Sports, ο Champion, ο ΑΘΗΝΑ 98,4, ΣΚΑΪ 100,3.

Η τηλεοπτική του καριέρα άρχισε το 1990 από τον ΑΝΤ1 και συνεχίστηκε στο STAR CHANNEL (διευθυντής αθλητικού), τη NET, τον Alpha(προϊστάμενος αθλητικού) και τώρα την τηλεόραση του ΣΚΑΪ(προϊστάμενος αθλητικού).

TAGS
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share