Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Βronze βραβείο στα Packaging Awards 2021 για τα νέα χάρτινα καλαμάκια στους χυμούς

H αντικατάσταση με νέα χάρτινα καλαμάκια εξοικονομεί 30 εκατομμύρια πλαστικά καλαμάκια ετησίως

27 Ιουλίου 2021 10:39
Coca-Cola Τρία Έψιλον: Βronze βραβείο στα Packaging Awards 2021 για τα νέα χάρτινα καλαμάκια στους χυμούς
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Bραβείο Bronze στην κατηγορία της Κυκλικής Οικονομίας στα Packaging Awards 2021, έλαβε η Coca-Cola Τρία Έψιλον για την εφαρμογή της καλής πρακτικής αντικατάστασης πλαστικών υλικών συσκευασίας (πλαστικά καλαμάκια) από υλικά κατασκευασμένα από χαρτί, στις συσκευασίες των χυμών Amita και Amita Fun των 250ml. Η διάκριση επιβραβεύει την καινοτομία, την τεχνολογία, καθώς και τις διαδικασίες που αξιοποιήθηκαν για τη συσκευασία του προϊόντος.

Από τον Φεβρουάριο του 2021, και πολύ νωρίτερα από την προβλεπόμενη από τη νομοθεσία ημερομηνία, η Coca-Cola Τρία Έψιλον αντικατέστησε τα πλαστικά καλαμάκια με χάρτινα, στο μικρό μέγεθος (250ml) των προϊόντων Amita και Amita Fun.

Με γνώμονα την παραγωγή προϊόντων ύψιστης ποιότητας, τα πλαστικά καλαμάκια στις συγκεκριμένες συσκευασίες αντικαταστάθηκαν από χάρτινα “U straws”, τα οποία είναι οικολογικά, βιοδιασπώμενα και λιπασματοποιήσιμα, ενώ διατηρούν αναλλοίωτη τη γεύση του προϊόντος. Η αντικατάσταση αυτή σε ετήσια βάση συμβάλλει στην εξοικονόμηση 30 εκατομμυρίων πλαστικών τεμαχίων, έχοντας ως στόχο την εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των καταναλωτών, και ειδικά των παιδιών, στην υιοθέτηση ενός βιώσιμου τρόπου κατανάλωσης.

Με τη συγκεκριμένη βράβευση επιβεβαιώνεται η δέσμευση της Coca-Cola Τρία Έψιλον, η οποία συνεχίζει να επενδύει στην κυκλική οικονομία με καινοτόμες βιώσιμες λύσεις, εστιάζοντας στην υπεύθυνη διαχείριση του αποτυπώματος των δραστηριοτήτων της, στο πλαίσιο του οράματος της εταιρείας για «Έναν Κόσμο Χωρίς Απορρίμματα».

Όλγα Σκιάδη, Environment Supervisor
Αριστερά, Όλγα Σκιάδη, Environment Supervisor, δεξιά, Ζωή Πρεβενίου Sustainability Manager

Σχετικά με την Coca-Cola Τρία Έψιλον

Εστιασμένη στην ανάπτυξη, η Coca-Cola Τρία Έψιλον, είναι μια εταιρεία καταναλωτικών αγαθών, μέλος του Ομίλου Coca-Cola HBC και στρατηγικός συνεργάτης της The Coca-Cola Company. Με σημαντικό κοινωνικοοικονομικό αποτύπωμα στη χώρα, η εταιρεία εκπροσωπεί σχεδόν το 50% του κύκλου εργασιών (47.3%) όλου του κλάδου των αναψυκτικών στην Ελλάδα και συμβάλλει ουσιαστικά στην απασχόληση και την οικονομία της χώρας, την στήριξη της νέας γενιάς και την αειφόρο ανάπτυξη.

Mε 52 χρόνια παρουσίας στην αγορά και εγκαταστάσεις παραγωγής στο Σχηματάρι, το Ηράκλειο Κρήτης και το Αίγιο, παράγει και διανέμει ένα από τα πιο ισχυρά και ευέλικτα χαρτοφυλάκια του κλάδου με ποιοτικά προϊόντα που ικανοποιούν τις επιθυμίες των καταναλωτών κάθε στιγμή της ημέρας σε οποιαδήποτε περίσταση.

Σε αυτά περιλαμβάνονται εμπορικά σήματα της The Coca-Cola Company, όπως αναψυκτικά (Coca-Cola, Sprite, Fanta, Schweppes), το παγωμένο τσάι FUZETEA, η σειρά φυτικών ροφημάτων AdeZ, και ο καφές Costa Coffee, αλλά και προϊοντικές μάρκες που ανήκουν στον Όμιλο Coca-Cola HBC, όπως οι χυμοί Amita και Frulite και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ.

Επιπλέον, η εταιρεία αποτελεί τον επίσημο διανομέα στην Ελλάδα των chips TSAKIRIS, των ενεργειακών ποτών Monster αλλά και των αλκοολούχων ποτών των οίκων Edrington, Brown-Forman, Gruppo Campari και Ισιδώρου Αρβανίτου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα gr.coca-colahellenic.com, το Facebook: www.facebook.com/CocaCola3E

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Χάρτινα καλαμάκια

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share