Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Καιρός: Θα «καούμε»! Αρναούτογλου, Μαρουσάκης, Καλλιάνος και Αρνιακός κρούουν καμπανάκι - Αναλυτικά οι περιοχές που θα «βράσουν» από τον καύσωνα

Πότε και πού θα θυμίζει καμίνι

26 Ιουλίου 2021 22:15
Καιρός: Θα «καούμε»! Αρναούτογλου, Μαρουσάκης, Καλλιάνος και Αρνιακός κρούουν καμπανάκι - Αναλυτικά οι περιοχές που θα «βράσουν» από τον καύσωνα
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Καιρός: Προ των πυλών της χώρας είναι το τρίτο κύμα καύσωνα στη χώρας με τους Αρναούτογλου, Μαρουσάκη, Καλλιάνο και Αρνιακό να κρούουν καμπανάκι λόγω του κινδύνου εν όψει των υψηλών θερμοκρασιών και του καυτού λίβα που θα στεγνώσει αρκετές περιοχές της επικράτειας. Παράλληλα, δείτε τι καιρό πρόβλέπουν τα μερομήνια για μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Σάκης Αρναούτογλου: Πού θα χτυπήσει ο Λίβας - Νέα προειδοποίηση για θερμοκρασίες 42 βαθμών

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ προειδοποιεί πως υπάρχουν συμπολίτες μας που χρειάζεται να προσέξουν ιδιαίτερα, ώστε να μην κινδυνέψουν, διότι δεν είναι απίθανο με τις καιρικές συνθήκες που θα εκδηλωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.

«Προσοχή στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες από τα μέσα της εβδομάδας!

- να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία, που μπορεί να προκληθούν εξαιτίας των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν

- Ιδιαίτερη μέριμνα συνιστάται για τα μωρά και τα μικρά παιδιά, καθώς και τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες

- Δεν αφήνουμε ποτέ τα ζωάκια μας μέσα σε αυτοκίνητο, έστω κι αν επιστρέψουμε σε 2 λεπτά καθώς αυτό πολύ γρήγορα θα έχει μετατραπεί σε φούρνο. Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι ένα ανοιχτό παράθυρο ή ένα σκίαστρο στο τζάμι προστατεύει το ζώο από τις συνέπειες της ζέστης», γράφει ο ίδιος και παραθέτει και σχετικό πίνακα.

Η ανάρτησή του:

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Με μελτέμια ξεκινά η εβδομάδα - Έρχεται ισχυρός καύσωνας

Καύσωνας διαρκείας αναμένεται από την Τετάρτη με ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Ο μετεωρολόγος του ΟPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης, σημείωσε πως η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει από την Τετάρτη αλλά τα πράγματα θα είναι δύσκολα το Σαββατοκύριακο.

Όπως αναφέρει έρχεται ισχυρός καύσωνας που ως προς τη διάρκειά του θα θυμίζει τον φονικό καύσωνα του 1987.

Δείτε την ανάρτηση-πρόβλεψη στο Facebook:

Πρόβλεψη Καλλιάνου ακόμα και για 45άρια

Προ των πυλών βρίσκεται νέο «κύμα» παρατεταμένου καύσωνα, με τον υδράργυρο να προβλέπεται ότι θα ξεπεράσει μάλιστα τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικότερα, ο Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί για την έλευση «ισχυρού» καύσωνα, ο οποίος θα διαρκέσει τουλάχιστον για δέκα ημέρες.

Όπως αναφέρει, σε ανάρτησή του στο Facebook, τα... «δύσκολα» θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Τρίτη από τη δυτική Ελλάδα, ενώ από την Πέμπτη, η κατάσταση θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη, οπότε και το θερμόμετρο θα δείξει έως και 44 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικότερα, ο υδράργυρος, την Πέμπτη, μπορεί να «σκαρφαλώσει» στις εξής θερμοκρασίες:

  • Αττική: 40 βαθμοί Κελσίου
  • Κεντρική Μακεδονία: 41-42 βαθμοί Κελσίου
  • Δυτικά Ηπειρωτικά: 43-44 βαθμοί Κελσίου
  • Θεσσαλία: 41-42 βαθμοί Κελσίου
  • Ανατολική Πελοπόννησος: 41-42 βαθμοί Κελσίου
  • Ιόνιο: 40 βαθμοί Κελσίου
  • Κρήτη: 36 βαθμοί Κελσίου
  • Κυκλάδες: 35 βαθμοί Κελσίου
  • Δωδεκάνησα: 40-41 βαθμοί Κελσίου (μέγιστες στη Ρόδο)

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, ο καύσωνας θα παραμείνει στη χώρα μας έως και τουλάχιστον τις 6-7 ίσως και τις 8 Αυγούστου.

Μάλιστα, όπως τονίζει, από την ερχόμενη Παρασκευή και έπειτα, είναι πιθανό να σημειωθούν θερμοκρασίες που θα πλησιάζουν ακόμα και τους 43-44 βαθμούς Κελσίου και πολύ τοπικά ενδεχομένως και τους 45 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αθήνα από την Παρασκευή και έπειτα ενδέχεται ο υδράργυρος να ξεπερνά και τους 40 βαθμούς Κελσίου και να φτάνει και τους 41-42 βαθμούς Κελσίου και τοπικά ακόμα και παραπάνω.

Αρνιακός: Καύσωνας την Τρίτη στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας

Καιρός: Αναλυτικά οι περιοχές που θα «βράσουν» από τον καύσωνα

Αισθητή άνοδο αναμένεται να παρουσιάσει η θερμοκρασία σήμερα και αύριο Τρίτη, με το κύμα καύσωνα που έρχεται να κρατάει σε ένταση και διάρκεια. Σύμφωνα με την ανάρτηση του Forecast Weather Greece ο υδράργυρος αναμένεται να εκτοξευτεί και σε κάποιες περιοχές να φτάσει ακόμα και τους 45 βαθμούς Κελσίου.

«Την Τετάρτη και την Πέμπτη θα επικρατούν συνθήκες καύσωνα στις περισσότερες ευαίσθητες στη ζέστη ηπειρωτικές περιοχές, ενώ οι μέγιστες τιμές θα σημειωθούν στους Νομούς Ηλείας, Άρτας κι Αιτωλοακαρνανίας όπου πόλεις όπως το Αγρίνιο κι ο Πύργος θα αγγίξουν 42-44 βαθμούς» αναφέρει το Forecast.

Και προσθέτει:

«Από την Παρασκευή και ιδίως το Σαββατοκύριακο οι θερμοκρασίες θα παρουσιάσουν νέα σταδιακή άνοδο στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, και σε πόλεις όπως Καρδίτσα, Τρίκαλα, Λάρισα, Έδεσσα, Άργος, Σέρρες ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 44-45 βαθμούς

Οι ακραίες θερμοκρασιακές τιμές δείχνουν να επιμένουν και την μεθεπόμενη εβδομάδα, με ισχυρές συνθήκες καύσωνα σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Στην Αθήνα από την Πέμπτη οι μέγιστες τιμές θα φτάνουν τους 40-42 βαθμούς επί καθημερινής βάσεως, ενώ και στην Θεσσαλονίκη θα αγγίζει μέγιστες μεταξύ 37-39 βαθμών. Στα νησιά οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα λόγω της επίδρασης του μελτεμιού».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share