Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στη Ρόδο: Φωτιά κοντά σε παλιά χωματερή

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις

26 Ιουλίου 2021 13:31
Συναγερμός στη Ρόδο: Φωτιά κοντά σε παλιά χωματερή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το μεσημέρι της Δευτέρας, επιχείρηση των δασοπυροσβεστικών δυνάμεων της Ρόδου για την αντιμετώπιση μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε στην περιοχή της Θολού, κοντά σε παλιό σκουπιδότοπο.

Η φωτιά ξεκίνησε λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι και άμεσα υπήρξε κινητοποίηση της Πυροσβεστικής με 22 άνδρες, 10 οχήματα, δύο καναντέρ και δύο ελικόπτερα.

Σύμφωνα με το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς βρίσκεται μακρυά από κατοικημένη περιοχή.

Προτεραιότητα των πυροσβεστών είναι να προλάβουν το ενδεχόμενο πιθανής εξάπλωσης της φωτιάς, αφού στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως έως πέντε μποφόρ, που δυσχαιρένουν τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Ελλάδα: 49 δασικές πυρκαγιές σε ένα 24ωρο

Σαράντα εννέα δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το τελευταίο 24ωρο, σε όλη την Ελλάδα.

Για την κατάσβεσή τους, επιχείρησαν συνολικά 919 πυροσβέστες με 352 οχήματα, 26 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 23 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα. Συνδρομή παρείχαν υδροφόρες Ο.Τ.Α. και μηχανήματα έργου.

Οσον αφορά τη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί στην Τ.Κ. Αραχναίου, του δήμου Ναυπλίου Αργολίδας, είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 67 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 18 οχήματα, ενώ συνδράμουν υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Επίσης, μέχρι τη δύση του ήλιου επιχειρούσαν 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, εκκενώθηκε εχθές (26/07), για προληπτικούς λόγους, η κοινότητα, Γκάτζια και οι κάτοικοι μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο στην περιοχή Μετόχι.

Σε ό,τι αφορά τη φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου σε δασική έκταση στην δημοτική ενότητα Ασκληπιείου του δήμου Επιδαύρου, το πρωί της Κυριακής παρέμενε σε εξέλιξη, παρουσιάζοντας όμως καλύτερη εικόνα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share