Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Άδωνις Γεωργιάδης: «Δεν υπάρχει ενδεχόμενο για click away για τους ανεμβολίαστους»

«Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει κανένα μέτρο»

26 Ιουλίου 2021 11:02
Άδωνις Γεωργιάδης: «Δεν υπάρχει ενδεχόμενο για click away για τους ανεμβολίαστους»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει ενδεχόμενο για click away για τους ανεμβολίαστους», μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί».

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως «δεν μπορεί κανείς να προβλέψει τι θα γίνει το χειμώνα» γιατί θα εξαρτηθεί από την πορεία του ιού οπότε όπως είπε, «δεν μπορώ να το αποκλείσω».

άδωνις γεωργιάδης ανεμβολίαστοι click away

«Το λιανικό εμπόριο έχει τηρήσει τα μέτρα, είσαι με μάσκα, στο εστιατόριο τη βγάζεις», διαχώρισε τις δύο επιχειρηματικές κατηγορίες ο Άδωνις Γεωργιάδης και σημείωσε πως «ως προς την υποχρεωτικότητα δεν έχω ακούσει τίποτα για το λιανικό εμπόριο, ούτε για τον έμπορο ούτε για τον εργαζόμενο. Η εστίαση είναι άλλο πράγμα».

Εκτίμησε ωστόσο ότι, αυτήν τη στιγμή για να δουλέψει κανείς στην εστίαση θα πρέπει να έχει κάνει μια σειρά εμβολίων, οπότε «το να προσθέσεις στα υποχρεωτικά εμβόλια ακόμα ένα, δεν είναι και τόσο βαρύ».

Άδωνις Γεωργιάδης: Κεφάλαιο «Τουρισμός»

Αναφορικά με τον τουρισμό είπε πως, ως Υπουργός Ανάπτυξης έχει «πολύ μεγάλη αγωνία να πιάσουμε τους στόχους του τουρισμού».

Ειδικά για τη Μύκονο είπε πως είναι «πάνω από το 2019 και με υψηλότερες τιμές», εξηγώντας ότι, «τα μέτρα είχαν επίδραση σε ορισμένες κρατήσεις σε βίλες. Δεν ήταν αρνητική η επίδραση, αφού δεν έγιναν τα πάρτι, άρα απέδωσαν τα μέτρα» και τόνισε ότι, «η κακή εικόνα της Μυκόνου δεν έθεσε σε κίνδυνο τη Μύκονο, αλλά τον τουρισμό στην Ελλάδα κι επειδή ενδιαφερόμαστε για όλη τη χώρα πήραμε μέτρα».

«Μέχρι σήμερα είμαστε πολύ πάνω από τους στόχους μας. Σχεδόν 50% πάνω από το στόχο που είχαμε θέσει (40% του 2019)», τόνισε.

«Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει κανένα μέτρο, αν δεν τηρούνται τα μέτρα και τίθεται σε κίνδυνο η οικονομία», τόνισε και αναφέρθηκε στους συνεχείς ελέγχους που χθες απέδωσαν «450 παραβάσεις, 50 λουκέτα και 13 συλλήψεις».

«Εμβόλιο ή σπίτι»: Ψώνια στο λιανεμπόριο μόνο με εμβόλιο από Σεπτέμβρη;

Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο γνωστής εφημερίδας, από τον Σεπτέμβριο θα επιτρέπεται η είσοδος σε καταστήματα λιανεμπορίου μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Με εμβόλιο η είσοδος στα καταστήματα

Ειδικότερα, στο πρωτοσέλιδο του “Πρώτου Θέματος” με τίτλο “Εμβόλιο ή σπίτι”, υποδηλώνεται ότι από τον Σεπτέμβριο θα απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού, για την είσοδο σε καταστήματα λιανικού εμπορίου.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, το μέτρο θα εφαρμοστεί καθολικά και θεωρείται βέβαιο ότι θα δημιουργήσει μια νέα πραγματικότητα στην ελληνική οικονομία, εξαναγκάζοντας υπαλλήλους και καταναλωτές να προσφύγουν στον εμβολιασμό.

 «Εμβόλιο ή σπίτι»: Ψώνια στο λιανεμπόριο μόνο με εμβόλιο από Σεπτέμβρη;

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share