Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μητέρα Στάθη Αγγελόπουλου: "Είναι στην εντατική! Δεν έχει κάνει το εμβόλιο"

Ποια η κατάσταση της υγείας του;

26 Ιουλίου 2021 10:47
Μητέρα Στάθη Αγγελόπουλου:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην εντατική νοσηλεύεται ο Στάθης Αγγελόπουλος εδώ και δέκα ημέρες του νοσοκομείου “Σωτηρία” καθώς νόσησε με κορωνοϊό.

«Ο Στάθης κόλλησε κορωνοϊό και είναι τώρα μία εβδομάδα στο Σωτηρία» δήλωσε η μητέρα του, Άννα Βασιλείου μιλώντας στο MEGA.

«Ξεπεράσαμε τον κίνδυνο. Ήταν έτοιμοι να τον διασωληνώσουν. Τελευταία στιγμή βελτιώθηκε η κατάστασή του, οπότε περάσαμε τον κίνδυνο. Είναι ακόμα στην εντατική. Αύριο πρέπει να τον βγάλουν, αλλά θα είναι ακόμη μια βδομάδα, δύο πιστεύω, ακόμα εκεί γιατί έχει πρόβλημα, έχει άσθμα».

«Έχω περάσει τον κορωνοϊό, ο γιος μου πέρασε κορωνοϊό, η κόρη μου πέρασε… όλοι μας το έχουμε περάσει, πριν το περάσει ο Στάθης», ανέφερε.

 Μητέρα Στάθη Αγγελόπουλου: 'Είναι στην εντατική! Δεν έχει κάνει το εμβόλιο'

Ματίνα Παγώνη: Ανοίγουν ξανά σήμερα ολόκληρες κλινικές Covid - Σίγουρη η τρίτη δόση

Την εκτίμηση ότι το σύστημα υγείας θα αρχίσει να πιέζεται από την αύξηση των κρουσμάτων έκανε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη. Όπως τόνισε από σήμερα ανοίγουν ξανά ολόκληρες κλινικές Covid που είχαν κλείσει στα νοσοκομεία της χώρας.

Η κ. Παγώνη τόνισε ότι οι εισαγωγές covid στα νοσοκομεία αυξάνονται, από 5 έγιναν 45 σε επτά ημέρες, γεγονός που όπως είπε σημαίνει «ότι δεν πάμε καθόλου καλά και αν δεν εμβολιαστούμε κανένας δεν ξέρει το μέλλον μας».

Ματίνα Παγώνη τρίτη δόση

«Οι ανεμβολίαστοι από 50 και πάνω δεν θέλουν και πολύ για να φτάσουν στη ΜΕΘ και με ένα υποκείμενο νόσημα. Αυτά δεν είναι προσωπικές μας απόψεις είναι επιστημονικά δεδομένα και μελέτες» σημείωσε.

Ματίνα Παγώνη: Σίγουρα τρίτη δόση για το 80-90%

Για το ενδεχόμενο χορήγησης και τρίτης δόσης εμβολίου η κ. Παγώνη τόνισε ότι σίγουρα θα υπάρξει για το 80% με 90% σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ. Για όσους εμβολιάστηκαν το τελευταίο διάστημα εκτίμησε ότι η τρίτη δόση τους θα χορηγηθεί το επόμενο καλοκαίρι.

Στο ερώτημα εάν φέτος θα κάνουμε ρεβεγιόν, η κ. Παγώνη τόνισε πως εάν οι εμβολιασμένοι δεν φτάσουν στο 80% στα τέλη Αυγούστου και επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις του καθηγητή Μαγιορκίνη για τέλος Δεκεμβρίου «δεν χρειάζεται να ρωτάτε τίποτα, θα ερμηνεύετε μόνοι σας την εξέλιξη των γεγονότων». Εάν το τείχος ανοσίας χτιστεί έως τον Δεκέμβριο, όπως είπε, θα γίνει χαμός στα νοσοκομεία τον Οκτώβριο.

Σχετικά με τους εμβολιασμένους πολίτες που έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο με κορωνοϊό, η κ.Παγώνη τόνισε ότι είναι πάνω από 5% με 7%.

Κάποιοι από τους εμβολιασμένους που νοσηλεύονται δεν είχαν προλάβει να συμπληρώσουν 14 ημέρες από τον εμβολιασμό τους και τα συμπτώματα που εμφάνισαν δεν είναι πολύ σοβαρά. Για όσους εισήλθαν στο νοσοκομείο πλήρως εμβολιασμένοι η κ. Παγώνη ανέφερε ότι ανήκουν στο παραθυράκι του 10% με 12%, καθώς τα εμβόλια καλύπτουν μέχρι περίπου 90% ανάλογα με το σκεύασμα αλλά και τον οργανισμό. Επισήμανε ωστόσο ότι το 98% όσοι δεν εμβολιαστούν θα νοσήσουν και οι μεγάλης ηλικίας πολίτες με νοσήματα πολύ δύσκολα θα γλιτώσουν τη ΜΕΘ.

Ματίνα Παγώνη: Αν δεν προσέξουμε θα φτάσουμε στα 10.000 κρούσματα τον Δεκαπενταύγουστο

Η Πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ματίνα Παγώνη ανέφερε πως μελέτες δείχνουν πως τον Δεκαπενταύγουστο θα «χτυπάμε» 10.000 κρούσματα την ημέρα και έκανε έκκληση στους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

«Η μετάλλαξη Δέλτα έχει ταξιδέψει εδώ και πολύ καιρό και έχουμε αρχίσει να ανησυχούμε. Το ιδανικό θα ήταν οι πολίτες αν μπορούν να εμβολιαστούν πρώτα και μετρά να πάνε διακοπές, ή εκεί που θα πάνε να εμβολιαστούν, γιατί για μας είναι πολύ σημαντικό. Από εδώ και πέρα μέχρι το τέλος Αυγούστου πρέπει να φτιάξουμε το τείχος ανοσίας στο 80%, γιατί μπαίνοντας στο φθινόπωρο τα πράγματα αλλάζουν, καθώς δεν μας ευνοεί ούτε και ο καιρός. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, γιατί ποιος ξέρει; Μπορεί να εμφανιστεί μία νέα μετάλλαξη», είπε η Ματίνα Παγώνη.

Ο στόχος είναι να μη γεμίσουν ασφυκτικά τα νοσοκομεία και οι ΜΕΘ. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω του εμβολιασμού.

«Μετά από ενάμισι χρόνο πιστεύω μας έχουν γίνει μαθήματα και πρέπει να προχωρήσουμε τους εμβολιασμούς. Να έχουμε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε τη νόσο, γιατί οι μεταλλάξεις της είναι πολύ μεταδοτικές».

«Οι υγειονομικοί έχουν υποχρέωση να εμβολιαστούν»

Όπως τόνισε και η ίδια, οι υγειονομικοί έχουν υποχρέωση από το καθήκον τους να εμβολιαστούν για να προστατεύσουν τους ασθενείς τους.

Ο εμβολιασμός των νοσοκομειακών γιατρών έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, ενώ όσον αφορά τους νοσηλευτές, το ποσοστό των εμβολιασμένων έχει ξεπεράσει το 80%.

Το μόνο εφόδιο ο εμβολιασμός

«Γιατί πρέπει να εμβολιαστούμε; Γιατί μπαίνουμε σε ένα διαφορετικό χειμώνα σε σχέση με πέρυσι. Δεν έχουμε άλλο εφόδιο αυτή τη στιγμή για να αντιμετωπίσουμε τον ιό. Επομένως, όλοι πρέπει να κατανοήσουν ότι «πάμε, εμβολιαζόμαστε» και μετά πάμε διακοπές. Κάνουμε το καθήκον μας απέναντι σε όλους», δήλωσε η κ. Παγώνη.

Ματίνα Παγώνη mega κρούσματα

Πολύ δύσκολος ο φετινός Δεκαπενταύγουστος

Μελέτες δείχνουν πως ο φετινός Δεκαπενταύγουστος θα είναι πολύ δύσκολος και τα ημερήσια κρούσματα θα φτάσουν τα 10.000.

«Δεκαπενταύγουστο θα κάνουμε με δυσκολίες και για να μην πραγματοποιηθούν οι μελέτες που είναι στα χεριά μας για τόσο πολλά περιστατικά, δηλαδή πάνω από 6.000 ή 10.000 κρούσματα, παρακαλούμε τον κόσμο να πάει να εμβολιαστεί για να μη γίνουν πραγματικότητα αυτά τα σενάρια».

«Δεν πιεζόμαστε αυτή τη στιγμή, ωστόσο έχουμε σταδιακή αύξηση των περιστατικών. Αυξάνονται οι αριθμοί σε απλές κλίνες covid και μετά θα πάνε στις ΜΕΘ. Γι’ αυτό και παρακαλάμε να εμβολιαστείτε. Γιατί και να νοσήσεις εμβολιασμένος, περνάς με απλά συμπτώματα και βρίσκεσαι στο σπίτι σου, πρόσθεσε.

«Εφιάλτης» η μετάλλαξη Έψιλον

Ο νέος εφιάλτης ακούει στο όνομα μετάλλαξη Έψιλον και υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία σχετικά με αυτή, τα οποία μελετούνται από την Αμερική και την Ελβετία. «Ελπίζουμε να μην έρθει προς τα εμάς», είπε η Ματίνα Παγώνη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share