Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Απίστευτο περιστατικό: Ληστές πήγαν να κλέψουν τσιπουράδικο και κλειδώθηκαν μέσα

«Ήταν μεγάλη βλακεία» είπαν στον ιδιοκτήτη

26 Ιουλίου 2021 09:18
Απίστευτο περιστατικό: Ληστές πήγαν να κλέψουν τσιπουράδικο και κλειδώθηκαν μέσα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα υπολόγιζαν δύο ληστές ηλικίας 29 και 38 ετών που μπήκαν να κλέψουν τσιπουράδικο στον Άγιο Κωνσταντίνο και κλειδώθηκαν μέσα.

Οι ληστές όταν προσπάθησαν να φύγουν από το μαγαζί διαπίστωσαν ότι η πόρτα είχε κλειδώσει αυτόματα. Έτσι έσπασαν με τον πυροσβεστήρα του καταστήματος την κεντρική είσοδο και αποχώρησαν παίρνοντας μαζί τους μία τηλεόραση, τις ηλεκτρονικές συσκευές για τις παραγγελίες και το ποσό των 20 ευρώ που βρήκαν στο ταμείο.

Οι ζημιές έγιναν αντιληπτές από περίοικους που ενημέρωσαν την Αστυνομία και τον ιδιοκτήτη του καταστήματος. Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας εντόπισε και συνέλαβε τους δύο δράστες καθώς οι κάμερες του καταστήματος είχαν καταγράψει τα πρόσωπά τους σύμφωνα με τον taxydromos.gr.

Η Αστυνομία έφερε τους δράστες σε επαφή με τον ιδιοκτήτη του τσιπουράδικου και τότε ο ένας ζήτησε συγγνώμη για τις πράξεις τους λέγοντας «ήταν μεγάλη βλακεία».

Ξεφεύγει η εγκληματικότητα: Το δίδυμο που σκόρπιζε τον τρόμο στη Θεσσαλονίκη

Η εγκληματικότητα φαίνεται να ξεφεύγει εδώ και καιρό, με τη Θεσσαλονίκη να έχει γίνει με τη σειρά της θύμα ενός διδύμου ληστών, που σκόρπιζε τον τρόμο.

Το δίδυμο των κουκουλοφόρων που πλέον βρίσκεται στα χέρια της αστυνομία χτυπούσε με αυτά τα μαχαίρια. Δυο νύχτες του περασμένου χειμώνα, με το lockdown κι την απαγόρευση κυκλοφορίας να βρίσκονται σε πλήρη ισχύ, έβαλαν στο στόχαστρο τις δύο επιχειρήσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με ένα σοκαριστικό περιστατικό να λαμβάνει τόπο στο τραμ.

Πώς κινείτο το δίδυμο του τρόμου

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος αρχίζει να περιγράφει στο Live News τα όσα έζησε ο υπάλληλός του και κατέγραψαν οι κάμερες. Με τους κουκουλοφόρους να μπαίνουν από την είσοδο και μετά από 20 δευτερόλεπτα να φεύγουν με τα χρήματα που υπήρχαν στο ταμείο…

Ο νεαρός δεν αντιστέκεται. Σηκώνει τα χέρια, όμως ο ένας ληστής τον πιάνει από τον γιακά και τον σπρώχνει στο ταμείο για να το ανοίξει. Με το μαχαίρι πίσω από την πλάτη του, τους αφήνει να το αδειάσουν και πάντα με τα χέρια ψηλά, τους βλέπει να φεύγουν.

Ένα μήνα αργότερα, ξανά στο κέντρο, το θύμα των ληστών πανικοβάλλεται κ προσπαθεί μάταια να βγει από το κατάστημα. Οι ληστές μπαίνουν και ο υπάλληλος αρχίζει να τρέχει προς την έξοδο.

Εκεί όμως έχει επιστρέψει ο ένας από τους δύο, που τον πιάνει από το λαιμό και του δείχνει το μαχαίρι.

O υπάλληλος δείχνει να τα έχει χαμένα. Με γρήγορα βήματα επιστρέφει στο ταμείο και πλέον δεν έχει άλλα περιθώρια. Ένας ληστής μπροστά και ένας πίσω του, που κρατούν μαχαίρια και τον απειλούν. Το κάθε δευτερόλεπτο μοιάζει με αιώνας για εκείνον.

Η ληστεία ολοκληρώνεται σε αυτό το σημείο, όταν το ταμείο ανοίγει και τα χρήματα που υπήρχαν πηγαίνουν στα χέρια του ενός κουκουλοφόρου.

Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίστηκαν κι οι ταυτότητες των δραστών αποκαλύφθηκαν πριν από λίγες μόνο μέρες. Πίσω απ’ τις κουκούλες κρύβονταν ένας 24χρονος Έλληνας και ένας 26χρονος αλλοδαπός που θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να διαπιστώσουν αν αυτό το δίδυμο κρυβόταν πίσω και από άλλες ληστείες που σημειώθηκαν στην πόλη.

Η ανατριχιαστική δράση της σπείρας σε Αττική και Κόρινθο

Σοκάρει το πώς δρούσε η σπείρα, η οποία ανατίναζε ΑΤΜ με την χρήση εύφλεκτων αερίων (μέθοδος PLOFKRAAK) και εκρηκτικών υλών στην Αττική και στην Κόρινθο, με ένα βίντεο που βρέθηκε στη δημοσιότητα να είναι χαρακτηριστικό.

H ομάδα, που από τις αρχές του 2018, ενεργούσε με αποκλειστικό σκοπό την διάπραξη διαρρήξεων Α.Τ.Μ. με εκρηκτικά αλλά και εύφλεκτα αέρια, κλοπές ΙΧΕ αυτοκινήτων και χρήσης αυτών για την εγκληματική τους δραστηριότητα, σε Αττική και Κόρινθο, οπως φαίνεται και στο βίντεο χτυπούσε με αριστοτεχνικό τρόπο.

Έτσι δρούσε η συμμορία

Οπως φαίνεται στο βίντεο του protothema.gr, ο τρόπος δράσης (modus operandi) και η μεθοδολογία των δραστών, καταδεικνύει άτομα με ιδιαίτερη τεχνογνωσία στον τρόπο των εκρήξεων και ιδιαίτερη επιμέλεια στην επιλογή του τόπου και του χρόνου των πράξεών τους, καθόσον οι ώρες που δραστηριοποιούντο ήταν οι πρώτες πρωινές, επιδιώκοντας με αυτόν τον τρόπο να περιορίσουν στο ελάχιστο δυνατό την πιθανότητα να γίνουν αντιληπτοί.

Εντόπιζαν ΑΤΜ Τραπεζών, που ήταν σε απομακρυσμένες περιοχές, εγκατεστημένα είτε σε σούπερ μάρκετ είτε σε εξωτερικούς χώρους και αρχικά με την χρήση εύφλεκτων αερίων και στη συνέχεια με εκρηκτικές ύλες, πραγματοποιούσαν έκρηξη και αφαιρούσαν είτε ολόκληρες τις κασετίνες είτε τα χρήματα που αυτές περιείχαν και διέφευγαν επιβιβαζόμενοι σε κλεμμένα οχήματα.

Οι δράστες πλησίαζαν με το όχημα τους το ΑΤΜ που επιθυμούσαν να διαρρήξουν και ο συνοδηγός με γρήγορες κινήσεις τοποθετούσε τον σωλήνα διοχέτευσης αερίου και με σπινθήρα που προκαλούσε, είτε με μπαταρία είτε με TASER, έδινε έναυση, πραγματοποιώντας την έκρηξη στο ΑΤΜ.

Έπειτα από ανεπιτυχείς απόπειρες διάρρηξης, κατά τις οποίες πραγματοποίησαν μεν έκρηξη αλλά δεν κατόρθωσαν να αφαιρέσουν τα χρήματα, αναβάθμισαν τον τρόπο δράσης τους και άρχισαν να πραγματοποιούν τις εκρήξεις με στέρεο εκρηκτικό που τοποθετούσαν μέσα στο ΑΤΜ.

Τέλος, όταν ξεκίνησαν να επιλέγουν και υποκαταστήματα Τραπεζών για να πραγματοποιήσουν τα χτυπήματά τους, χρησιμοποιούσαν κλεμμένα οχήματα, βαρέως κυρίως τύπου, για να εισέρχονται στο εσωτερικό των υποκαταστημάτων και τα οποία και στη συνέχεια εγκατέλειπαν στο σημείο.

Λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της εγκληματικής τους δραστηριότητας, αφού κάλυπταν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες, φορούσαν γάντια και μακρυμάνικες μπλούζες ή μπουφάν, προκειμένου να μην αφήσουν ίχνη τους στα σημεία. Στο πλαίσιο αυτό, τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν για την τέλεση των αδικημάτων είτε τα πυρπολούσαν είτε τα περίελουζαν με χλωρίνη προκείμενου να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης τους είχαν τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ τους και χρησιμοποιούσαν κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM, καταχωρημένες σε ονόματα ανύπαρκτων αλλοδαπών.

Στην κατοχή τους, καθώς και από τις έρευνες σε οικίες και χώρους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φιάλη υγραερίου, ηλεκτρικά καλώδια, φυτίλια, πιστόλι, φυσίγγια, λοστοί, βαριοπούλα, μικροποσότητα κάνναβης, πλήθος ρολογιών, κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχει εξακριβωθεί η συμμετοχή των κατηγορούμενων σε -11- διαρρήξεις και -15- απόπειρες σε ΑΤΜ, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Κορινθίας.

Επιπλέον εξιχνιάσθηκαν -14- κλοπές Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων και -5- κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων. Το οικονομικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική ομάδα από την παράνομη δράση της, υπερβαίνει το χρηματικό ποσό του -1.170.000- ευρώ.

Ειδική ομάδα για να πιαστούν

Για όλους αυτούς τους λόγους, συστάθηκε ειδική ομάδα από την Ασφάλεια Αττικής για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Τελικά, μετά από πολύμηνες έρευνες και συλλογή στοιχείων, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη επιχείρηση, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπου συνελήφθησαν τρία άτομα ξένης καταγωγής, ηλικίας 30, 33 και 45 ετών, μέλη της οργάνωσης, οι οποίοι έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για σωρεία αδικημάτων.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share